Monika z Urwisem, Arafatem i Blue

tak w 100% trudno charta wybiegać. Najlepsze naturalnie dla chartów są przejażdżki konne, jesli tym nie dysponujemy to bieg przy rowerze (lepiej luzem niż na smyczy), a na co dzień jesli mamy jednego charta to 2-3 godzinny spacer luzem po łąkach, przy większej ilości chartów lub innym psie czasami nawet godzina wystarczy, żeby się chart wyszalałCiekaw jestem jak takiego wybiegać i gdzie ?
- a, tak gdzies widzialam nawet zdjecia z tego pokazu gdzie cp stoja obok ogarów!Mieliśmy przyjemność poznać Waszego brata Infanta oraz charcicę Jarugę (też Arcturus) na pokazie ras polskich w Janowie Podlaskim.
- tak, tak wiem Musiu, że z OpusemWitam Karolino !!!! z Opusem - gończym polskim
- oj będę werbować towarzystwo z rasami polskimi do wyjazduI strasznie nam szkoda że nie udało się nam dojechać do Łęczycy. No ale może w przyszłym roku się spotkamy....
A tak przy okazji (ponieważ nie wiem nic o psychice chartów) chciałam się spytać dlaczego często są w kagańcach? Czy to wymóg czy konieczność? Spojrzenia mają raczej łagodne
- ależ oczywiścieczesc!! tak osobiscie nie, ale internetowo to chyba się już znamy
- oby, oby!! rasy polskie trzeba pokazywać!Cos mi sie zdaje,ze Leczyca w przyszlym roku sie zaogarzy.
- moge jeszcze umożliwić zapoznanie się z chartami polskimi przez moje filmiki na you tubeNigdy jeszcze nie widziałam charta polskiego na żywo. Dziękuję za umożliwienie pooglądania go chociaż na zdjęciach )
Wydaje mi się, że to też słabo rozpropagowana rasa... Ale być może nie mam racji, bo dotąd nie obracałam się w psim towarzystwie
Oh zesz mię takie cuda ominely?...Karolina pisze:tegorocznej klubowej wystawy chartów w Olsztynie k. Częstochowy![]()
- ale , za rok ma być powtórkaOh zesz mię takie cuda ominely?...