NIWA i JAZGOT

Awatar użytkownika
ania N
Gadu-Gadu: 0

Re: NIWA Stary Sad

Post autor: ania N »

A ja bardzo lubię białe znaczenia u ogarków ;) Niwa piękna suńka i tak dostojna.
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
bea100

Post autor: bea100 »

Ania N- I ja lubię.
Najlepszy dowód to to, że sama sobie zostawiłam Skierkę "krawaciarę" choć miałam 5 innych suczek bez krawatów do wyboru :lol: Poza wszystkim- na zakochanie od pierwszego wejrzenia -nic nie poradzisz :D

Pisałam o (niektórych) sędziach i ich gustach, nie o tym co ja lubię :P
Poza tym ocenianie ze zdjęć jest mylące. I jeszcze przecież ważne jest jak ogar się rusza i ogólne wrażenie i wdzięk i jeszcze parę rzeczy, których nie zobaczymy patrząc na zdjęcia, nawet te najlepsze ;)
Awatar użytkownika
sforanemroda
Gadu-Gadu: 5365833
Kontakt:

Post autor: sforanemroda »

cieszą mnie wszystkie Wasze komentarze :happy3:
Na wystawy jeździmy z posokami, terierami, więc i może Niwe kiedyś zabierzemy :happy3:
monik

Post autor: monik »

sforanemroda pisze:cieszą mnie wszystkie Wasze komentarze :happy3:
Na wystawy jeździmy z posokami, terierami, więc i może Niwe kiedyś zabierzemy :happy3:

No tym bardziej, że posokowce są zawsze w ten sam dzień, co ogary, w końcu to 6 gr. FCI ;)
Awatar użytkownika
sforanemroda
Kontakt:

ad bea100
Znam świat wystaw, wiem co oceniają sędziowie, jej ruchu jeszcze nie oglądałam pod kontem wystawowym i jak dla mnie to musi troche się umięśnić na kłebie, Niwa jest u nas dopiero 5 dzień i myślę, że trzeba jej dać trochę czasu. Co do wystaw to zobaczymy każdemu sędziemu co innego się podoba. Nigdy nie zgłębiałam się w temat ogarów, na razie to uczymy się z Niwą nawzajem, potrzebujemy czasu żeby sie poznać.

czy ogary lubią aportować???
Awatar użytkownika
REDAIK

Post autor: REDAIK »

Aport to raczej nie ten typ.
http://www.ogarzygon.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
sforanemroda
Kontakt:

REDAIK pisze:Aport to raczej nie ten typ.

tak tylko pytam, bo niby posokowce to wąsko wyspecjalizowana rasa,głównie na farbę, a wiele posokowców poluje np na kaczki
bea100

sforanemroda pisze: ...
Koniecznie. Zobaczycie jak u nas przy ringu jest wspaniale. Jaka atmosfera. Jaka życzliwość. Są gratulacje i brawa. Znamy się i lubimy. Wystawianie ogara to frajda. I zaszczyt być w tak doborowym towarzystwie. To naprawdę nie często się zdaża na wystawach w innych rasach ;)

Ja jestem starsza babcia i mam od paru lat poważne i stałe kłopoty z kolanami i od 4 lat sama nie jestem (bywa) w stanie wystawiać swoich ogarów- kiedyś ja pomagałam innym wystawiać zdażało się a teraz to dobrzy ogarowicze mi pomagają, wystawiają za mnie jak mam np. zły dzień, nie spotkałam się jeszcze z odmową pomocy przy ringu. To naprawdę niecodzienna sprawa :!:
Ostatnio zmieniony wtorek 01 gru 2009, 20:47 przez bea100, łącznie zmieniany 1 raz.
asia
Gadu-Gadu: 0

Post autor: asia »

Przepraszam, po jakich rodzicach jest Niwa? Ja tak bez przedstawiania, ale obiecam nadrobić. :szacun_1:
bea100

Witaj.
Umer Ostoja Ogara (Saksofon Goniwiatr syn Dusiołka/Jucha Z Magórskiej Kniei) i Pomna Stary Sad (Dusiołek Z Gończaków/Juka Z Magórskiej Kniei).
Ostatnio zmieniony wtorek 01 gru 2009, 21:04 przez bea100, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ