ja_Tańcza

bea100

Re: ja_Tańcza

Post autor: bea100 »

Według Moni to nawet trzy łapy na łóżeczku a jedna na podłodze- to też nie jest "cały pies" :D
Awatar użytkownika
jut
Gadu-Gadu: 0

Post autor: jut »

Pewnie się narażę na bicie straszne...ale ja zawsze pozwalałam psom spać w łóżku... tyle że w nogach. poprzedni pies to nawet znał komendę " w nogi"..co oznaczało,że ma wyleźć spod kołdry i położyć się w nogach. A Tańcza została wczoraj Tym hasłem "ustawiona" a że potem robiła swoje to insza inszość. Wchdzenie zwierząt na meble toleruję bez problemu a nawet lubię(jest do czego się przytulić;))... za to w żaden sposób nie jestem w stanie znieść psa np: żebrajacego przy stole i tu ma Tańcza przechlapane..i doskonale rozumie komędę "odejdź".
A inna kwestia,że Tańcza wyrasta mi na indywidualistkę wielką i ma teraz etap badania granic tego na co może sobie pozwolić, więc badzo się teraz pilnujemy aby jej nie rozpuścić. Próbowała sięgać do jedzenia na stole albo oddalać sie za daleko na spacerach. Dziś na plaży byłyśmy i hasło "do mnie" musiałam powtórzyc ze 20 razy(aż koleżanka sie śmiała, że się zacięłam..) bo Tańcza próbowała nie usłyszeć... ale póki co jestem bardziej od niej wytrwala, więc tą potyczkę wygrałam i mogłam w nagrodę podarować Tańczy smakołyka i mocno ją wygłaskać... :D
"......trochę człowieka i technika się gubi......"
bea100

jut pisze:Pewnie się narażę na bicie straszne...ale ja zawsze pozwalałam psom spać w łóżku... tyle że w nogach...
No to mnie zmasakrują :jezyk_3: - obie suki śpią po środku łóżka ale po obu moich bokach i tak zasypiamy, czasem jednak nad ranem zdaża się, że na poduszce obok twarzy znajduję dwie rude główki (bo jaśka to już absolutnie nie oddam- choć mam i owszem dwie chętne ;) )

A przy ogarzej nauce- zalecam morze ...cierpliwości :aniol:
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

bea100 pisze:obie suki śpią po środku łóżka ale po obu moich bokach i tak zasypiamy, czasem jednak nad ranem zdaża się, że na poduszce obok twarzy znajduję dwie rude główki (bo jaśka to już absolutnie nie oddam- choć mam i owszem dwie chętne ;) )
To musi być śliczny widok :marzyc_2:
A co do pasakrowania kogokolwiek to bez przesady każdy pozwala swojemu pupilowi na co ma ochotę i jeśli ma chęć przytulać się w trakcie snu to ok :szacun_1:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
jut
Gadu-Gadu: 0

Post autor: jut »

Na dziśiejszym spacerze udało mi się zobrazować dlaczego Tańcza ma na imię Tańcza:
Obrazek
Obrazek
Ponadto Tańcza zupełnie ni mogła zrozumieć dlaczego spaniel moich rodziców z własnej woli łazi po tej wstrętnej, mokrej wodzie:
Obrazek
Obrazek
Więc postanowiła zaprezentować "powitanie Ogara"
Obrazek
Obrazek
"......trochę człowieka i technika się gubi......"
Awatar użytkownika
dorob62
Gadu-Gadu: 7212705

Post autor: dorob62 »

ALE super zdjecia:)
No tańczy ta Tanćza:)
Super:)
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Awatar użytkownika
Malgosiaczek_27

Post autor: Malgosiaczek_27 »

Tańcza super ogarek :) I jak to się mówi "imię do czegoś zobowiązuje" ;) :happy3:
Obrazek

Czekolada uspokaja bardziej, niż kolor zielony ;)
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

A cóż to za odmiana tańca :?: Czy to nie breakdance bo na 5 zdjęciu od góry jakby się do samolotu-(czy jakoś tak) układała :D
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
bea100

jut pisze:Ponadto Tańcza zupełnie ni mogła zrozumieć dlaczego spaniel moich rodziców z własnej woli łazi po tej wstrętnej, mokrej wodzie:
...
Jej mama Dunia nie może tego zrozumieć do tej pory :jezyk: Nie wiem jak tatuś... :mysl_1:

Taneczna Tańcza- świetna :D
Awatar użytkownika
Malgosiaczek_27

Post autor: Malgosiaczek_27 »

Coś z tą wodą jest nie tak ;)
A Tańcza bardzo ruchliwa dziewczyna ;) Może jakiś kurs tańca? ;) :lol:
Obrazek

Czekolada uspokaja bardziej, niż kolor zielony ;)
ODPOWIEDZ