zapalenie trzeciej powieki
zapalenie trzeciej powieki
przerabial to ktos? wie ktos cos madrego na ten temat?
Re: zapalenie trzeciej powieki
Grudkowe zapalenie?
Niezbyt nasilone leczy się kroplami. Silne/nieleczące się kroplami/przewlekłe leczy się zabiegiem.
Niezbyt nasilone leczy się kroplami. Silne/nieleczące się kroplami/przewlekłe leczy się zabiegiem.
a tak cos wiecej? 

- Paula
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 3818816
Jakbyś zadał bardziej szczegółowe pytania, byłoby pewnie łatwiej odpowiedzieć na nie 
Ja na ten temat nie mam większego pojęcia, oprócz tego co ostatnio udało mi się przeczytać w necie:
O wartości merytorycznej tego tekstu nie jestem w stanie się wypowiedzieć, bo się na tym nie znam.
Jak wrzucisz w Google "grudkowe zapalenie trzeciej powieki" to całkiem sporo tego wyjdzie
np. http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=10451" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja na ten temat nie mam większego pojęcia, oprócz tego co ostatnio udało mi się przeczytać w necie:
tekst stąd: http://www.ziz.psy24.pl/art.php?art=253Innym zjawiskiem patologicznym jest wspomniane już grudkowe zapalenie trzeciej powieki, polegające na powstawaniu ropnych zmian w gruczołach po wewnętrznej stronie trzeciej powieki, a w wypadku przerostu tych gruczołów występowanie efeku „wiśniowego oka”.
O wartości merytorycznej tego tekstu nie jestem w stanie się wypowiedzieć, bo się na tym nie znam.
Jak wrzucisz w Google "grudkowe zapalenie trzeciej powieki" to całkiem sporo tego wyjdzie

np. http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=10451" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiamy,
Paula & Świtun
Paula & Świtun
Z tego co wiem to spowodowane jest wirusem , dość częste wśród psów, ma tendencję do nawracania.
- Basia
- Gadu-Gadu: 3582961
Mina niestety ma juz drugi raz. Leczymy to kroplami i jej to przechodzi. U Garncarza powiedzieli mi, że jest to spowodowane wirusem. W przypadku kiedy bedzie to często powracało ma mieć wykonany zabieg, ale miejmy nadzieję, że do tego nie dojdzie
Pozdrawiamy,
Basia i Zuzia
Basia i Zuzia
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
U nas też się zdarzało....łapały jedna za drugą więc wirus...gentamycyną w kropelkach leczylismy i mijało po kilku dniach....
ropa z oczu podpuchnięte zaczerwienione....taki objawy...nie wiem czy wet diagnozował dobrze..bo u nas...to raczej tak na oko..leczą
ropa z oczu podpuchnięte zaczerwienione....taki objawy...nie wiem czy wet diagnozował dobrze..bo u nas...to raczej tak na oko..leczą

chodzilo mi o wasze doswiadczenia z tym zwiazane bo widzialem ta trzecia powieke u swojego i mial zaczerwieniona ;/Paula pisze:Jakbyś zadał bardziej szczegółowe pytania, byłoby pewnie łatwiej odpowiedzieć na nie![]()
Ale ty widziałeś czy wet widział?
Bo nie wiadomo czy to jakies podrażenienie, alergia, dwurzędowość czy grudkowe zapalenie....
Bo nie wiadomo czy to jakies podrażenienie, alergia, dwurzędowość czy grudkowe zapalenie....
przy mnie ja wyciagnal
na pytanie skad to sie wzielo stwierdzil ze do konca nie wiadomo dlaczego to sie robi ale jaka jedna z mozliwych przyczyn podal alergie
na pytanie skad to sie wzielo stwierdzil ze do konca nie wiadomo dlaczego to sie robi ale jaka jedna z mozliwych przyczyn podal alergie