Champion pracujący
Champion pracujący
CHAMPION PRACY
Ostatnio zmieniony piątek 24 lut 2012, 15:40 przez Danusia, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Champion pracujący
Ale ogar jest wytrzymały i da radę. Daleka droga to nie problem 

- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
A ja myślę, że gończa biedo...nic nie wniosłeś do dyskusji swoim postem.....a śmiejący się emotek w takim samym stopniu mozna odnieść do umiejętności mysliwych..i ich pasji...a nie do rasy
Ogar przestał polować...przestał być szkolony i użytkowany...dlatego , że nie miał kto tego robić...a nie z powodu, że nagle mu pasja wygsła....
Uważam, że większość pożal sie Boże mysliweczków...nie ma pojęcia o układaniu psa do polowania...a na dodatek brak tradycji polowania z psem..i duże koszty utrzymania..sukutecznie odstraszają nuworyszów....
:lol
Ogar to kawałek historii...na ogara trzeba sobie zasłużyć....to wrażliwy , myślący pies
Ogar przestał polować...przestał być szkolony i użytkowany...dlatego , że nie miał kto tego robić...a nie z powodu, że nagle mu pasja wygsła....
Uważam, że większość pożal sie Boże mysliweczków...nie ma pojęcia o układaniu psa do polowania...a na dodatek brak tradycji polowania z psem..i duże koszty utrzymania..sukutecznie odstraszają nuworyszów....

Ogar to kawałek historii...na ogara trzeba sobie zasłużyć....to wrażliwy , myślący pies
Ja mam podobne zdanie co węszynoska i o tym już kiedyś pisałam. Jako, że myśliwi prefelowali mniejsze rasy psów i bardziej wszechstronne (może także tańsze w utrzymaniu) ogar szybko przeniósł się do miast gdzie się świetnie wpasował (i tam przetrwał). 20 - 30 lat wystarczyło by jego pasja spadła (co nie znaczy, że zginęła bezpowrotnie). Czy poczekamy następne 20 - 30 na powrót ogara w łaski osób polujących ...się zobaczy.
Natomiast mam pytanie: czy ktoś mógłby dokładnie opisać jakie warunki musi spełnić champion pracy? To było by chyba bardziej wnoszące do dyskusji niż wyrokowanie kiedy ogary dostąpią tego zaszczytu
Ja znam ogary, które mają wnioski, nie jestem jednak pewna co do ostatecznego efektu w postaci championatu...ale postaram się dowiedzieć

Natomiast mam pytanie: czy ktoś mógłby dokładnie opisać jakie warunki musi spełnić champion pracy? To było by chyba bardziej wnoszące do dyskusji niż wyrokowanie kiedy ogary dostąpią tego zaszczytu

Ja znam ogary, które mają wnioski, nie jestem jednak pewna co do ostatecznego efektu w postaci championatu...ale postaram się dowiedzieć

Ostatnio zmieniony piątek 24 lut 2012, 22:40 przez Danusia, łącznie zmieniany 1 raz.
O ile się nie mylę do otrzymania Championa Pracy konieczne są trzy wnioski CPC (certyfikat na championa pracy) przyznane na konkursie regionalnym, gdzie startuje przynajmniej 10 psów lub krajowym/międzynarodowym, bez względu na liczbę uczestników .Ania W pisze: Natomiast mam pytanie: czy ktoś mógłby dokładnie opisać jakie warunki musi spełnić champion pracy? To było by chyba bardziej wnoszące do dyskusji niż wyrokowanie kiedy ogary dostąpią tego zaszczytu
Przynajmniej jeden CPC ma być z konkursu krajowego lub międzynarodowego.
Dodatkowy warunenk, pomiędzy zdobyciem pierwszego a ostatniego certyfikatu upłynie okres przynajmniej 6 miesięcy.
Poprawcie mnie jeśli się mylę.
weszynoska
czasami warto spojrzeć na problem szerzej i nie opierać się wyłącznie na casusie podkarpackim. nie tylko na "takim" pojęciu myślistwa i użycia psa w myślistwie kończy się kynologia...
db.
ps. a emotek będę tu używał do woli
bo tylko dzięki nim ten topic nie umarł śmiercią naturalną
czasami warto spojrzeć na problem szerzej i nie opierać się wyłącznie na casusie podkarpackim. nie tylko na "takim" pojęciu myślistwa i użycia psa w myślistwie kończy się kynologia...
db.
ps. a emotek będę tu używał do woli

- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
No ba...przeprowadził się i już mu się Podkarpacie nie podoba.....
a chciałam Ci przypomnieć, że własnie na Podkarpaciu pracują dwie fantastyczne suczki..ogarki...zupełnie niedaleko mnie...w Sanoku, a właściciel ich nie może wyjść z podziwu nad mądrością i bystrością owych

a chciałam Ci przypomnieć, że własnie na Podkarpaciu pracują dwie fantastyczne suczki..ogarki...zupełnie niedaleko mnie...w Sanoku, a właściciel ich nie może wyjść z podziwu nad mądrością i bystrością owych

Ostatnio zmieniony piątek 24 lut 2012, 22:42 przez Danusia, łącznie zmieniany 1 raz.