haziaja pisze: ↑wtorek 24 maja 2022, 20:24
Widzę ,że już się zaczyna atakowanie , normalne ale nie spodziewałam się,że tu na ogarkowie.
Gdzie i w którym momencie atakuję

? To, że staram sie zrozumieć problem związany z tym psem, wyprostować albo doprecyzować informcję to nie jest atakowanie

.
Co chcecie wiedzieć ?
To powiem.
Rolek był u mnie tydzień czasu zaczęłam dopiero uczyć go chodzenia na smyczy ,a czy uczy się szybko to wybaczcie ale ja chyba najlepiej wiem.
Choćby tego, czego jest nauczony? Skoro zauważyłaś, że uczy się szybko i wiesz najlepiej to po czymś musiałaś taki wniosek wysunąć

?
Jakiś był powód, że po konsultacji ze specjalistą po tygodniu go oddałaś? Napisz wprost co było nie tak, że nie zdecydowałaś się aby pies u Ciebie został. Chwała Tobie za to, że podjełaś taką decyzję aby psa nie męczyć u siebie i siebie z psem bo to nie doprowadziłoby do niczego dobrego. Nikt do nikogo nie ma pretensji tylko oczekuje szczegółów aby wiedzieć co to jest za pies. Co powiedział behawiorysta?
Jeżeli komuś nie zależy na tym żeby mu pomóc to niech się nie wypowiada, a krytyką nie przejmuje się.
Pomagam mu jak mogę pytam u myśliwych , koleżanek i kolegów. Nie chce żeby skis w schronisku!!! A Wy jeszcze macie pretensje,że niepotrzebnie pisze, bo już jest to ogłoszenie? [... ]
Nie siedzę na du... e przed telefonem tyko działam .
I tutaj ja powinnam się obrazić

i napisać : Jak komuś moja dociekliwość nie odpowieda to niech nie liczy na moją pomoc w szukaniu domu

. Nie siędzę przed TV bo go nie mam

i życzę każdemu aby znalazł tylu psom dobre domy co ludzie chętni do pomocy na ogarkowie. Tylko bez porozumienia z tego nic nie będzie niestety

. Jakby mi nie zależało to bym nie dociekała!
Poczta pantoflowa działa jasne, ale tak jak pisałam jest tyle psów do adopcji, że to za mało pytać + wrzucić na ogarkowo. Ja wiem, że ogarkowo ma opinię, że jak problem to na ogarkowo, a jak trzeba "jeno kremówki" to FB jest od tego. Ok mnie to nie przeszkadza, życzyłamby sobie aby te grupy FB znalazły tyle domów i pomogły tylu psom co ogarkowo. Bo jak widać niestety mało kto jest tam tak w to zaangażowany, ma doświadczenie i nie chowa głowy w piasek jak psy z ich hodowli potrzebują pomocy.
Trzeba psu zrobić dobry, profesjonalny opis (nadal podtrzymuję chęć pomocy) + ładne zdjęcia bo z tych nie widać praktycznie psa (znowy jestem ta zła niestety) i napisać o jego wszystkim wadach i zaletach o których wiemy na 100%.
Nie mam do nikogo pretensji o drugie ogłoszenie bo sama nie zauważyłam (zapomniałam), że już był jego wątek na ogarkowie. Ale nie jedno już słyszłam na swój temat, nie jedno czytałam więc nie zabiorę tak szybko zabawek

. Nie interesuje mnie czy ktoś czuje się atakowany, choć nigdzie niekogo nie atakowałam, interesuje mnie pies.
haziaja pisze: ↑wtorek 24 maja 2022, 21:17
Wiem, że jesteś chodząca encyklopedią i zawsze wszystko wiesz lepiej.
[...]
Jak jesteś taka mądra i wiesz wszystko to znajdź Rolkowi dom ! Widzę ,że masz na to czas, bo rozkminiasz każde zdanie.
Proszę tak nie pisać, bo ja życzyłabym sobie, Tobie i wielu jeszcze takiej wiedzy jaką ma Eni. Metoda spychologii "szukaj mu domu sama" w niczym nie pomoże a tylko wzmacnia niepotrzebne emocje. Każdy z nas coś wie, ma swoje doświadczenia, swoją wiedzę i jak tego wszystkiego wspólnymi siłami nie ogarniemy i nie dojdziemy do porozumienia nic z tego nie będzie, a Roland nadal będzie siedział w schronisku

. A tego nikt nie chce.
Już na koniec słowa Kuby, :brawo_1

:
haziaja pisze: ↑niedziela 22 maja 2022, 19:14
A nie jest słodko. Jesteśmy tu po to by sobie wzajemnie pomagać, by razem rozwiązywać problemy. Bo jeśli nie po to? To po co tu jesteśmy?