To czas na małe podsumowanie akcji.
A akcja była szybka i pełna zwrotów. W poniedziałek okazało się, że środowa kontrola musi się odbyć we wtorek, Trzeba było skumulować to z konsultacją u fizjoterapeuty - udało się. Szybki telefon do Agnieszki i ona też błyskawicznie zareagowała i wszystko tak przestawiła, żeby przyjechać po niego dzień wcześniej. Komitet pożegnalny stawił się w komplecie o 20.00 pod hotelem
Budrys jak gwiazda zajęchał ostatni
P
o wizycie u fizjo - konsultowałam u Małgorzaty Lubkiewicz Animal Active, którą znam od kilku lat i też trafiłam z polecenia. Uważam, że to osoba z dużą wiedzą i doświadczeniem. Budrys został obmacany calutki, co przyjął dość radośnie. Usłyszałam, że o ile przy małych psach taki uraz zdarza się i psy funkcjonują nieźle, to już przy dużych jest to rzadka przypadłość i z rokowaniami bywa różnie. Opowiadała o flatku, który miał 4 operacje i skończyło się amputacją. I jest to ( o czym była mowa wcześniej) mega bolesna kontuzja. Tymczasem Budrys obciążał tę łapę ( co widać było jak chodzi) i to zaprocentowało, że zaniki mieśni wcale nie są tak duże jakby mogły być. Zgodnie z tym co padło , po tlu miesiącach mógłby mieć już tę łapę "uschniętą", a tymczasem naprawdę nie jest źle. Kilka razy słyszałam, że to niesamowite, że ta masa mięśniowa jest w tak dobrym stanie. To dobry punkt wyjścia do dalszej pracy z nim, bo wiadomo, że to mięśnie trzymają staw.
Dostał zalecenie bieżni i laseroterapii- może uda się w Katowicach albo już w Bielsku. W domu można masować mu czworogłowy, tak, żeby rozluźnić bo ma lekki przykurcz i robić ruchy bierne w obrębie tych stawów. Próby rozluźnienia go na miejscu się nie bardzo udały bo się po pewnym czasie zniecierpliwił ...ale chyba powodem była zaplanowana wcześniej kupa

Konsultacja opłacona przez sponsora, miało być 100 ale była mała zniżka.
Po wizycie u dr Bissenika - wszystko ładnie się zrasta. Miał robiony rtg - kawał blachy ma w tej nodze. Może MKilian wrzuci (zgarnął płytkę

). Sam doktor powiedział, że łatwo nie było (być może ten stan trwał wiele miesięcy/lat...może nawet od urodzenia), ale efekt jest bardzo dobry. Będzie miał powiększony ten staw, inną ruchomość ale najważniejsze rzepka bez możliwości zwichnięcia, funkcja stawu prawidłowa!
Koszt z rtg : 141 zł
Znaczy się Budrys twardziel i zuch jakich mało! Chociaż jednocześnie luzak - skojarzyło mi się nawet, że on chyba powinien mieć Rastaman - odnalazłaby się na Jamajce bez dodatkowych wzmocnień.
Fajnie, że historia tak się skończyła. Również dziekuję wszystkim zaangażowanym, hotelikowi, darczyńcom.
Jak zrzucę fotki z telefonu wrzucę zdjęcie , na którym widać tę łapę.
Nieustając czekam też na wieści !