Fundusz "ogarkom w potrzebie"
Re: Fundusz "ogarkom w potrzebie"
Super ! Jutro koniec zbiorki. Przelew pojdzie na fundusz.Mam nadzieje ze te pieniazki sie przydadza i pomoga jakiemus ogarkowi w potrzebie
Wpłynął przelew od Oli ze zbiórki na Baka 2581zł oraz 150zł za kalendarze.
Dziękujemy w imieniu potrzebujących Ogarów.
Na koncie mamy 2731
Dziękujemy w imieniu potrzebujących Ogarów.
Na koncie mamy 2731
Słuchajcie przyszło podliczenie kosztów bazy - zwyczajowo szło z konta ogarkowego, ale proszę o wypowiedzenie się.
domena ogarpolski.info.pl - 122,99 zł
hosting wygasa 2021.02.24 - 150 zł,
certyfikat SSL 2021.02.14 -148,83
domena ogarpolski.info.pl - 122,99 zł
hosting wygasa 2021.02.24 - 150 zł,
certyfikat SSL 2021.02.14 -148,83
Ja jestem za - tak jak bywało wcześniej
Na konto wpłynęły przelewy z licytacji kalendarzy na FB "Ogary Polskie z Nadbużańskich Ścieżek". W sumie 240 zł.
Aktualny stan konta 2971 zł.
Nawiązując do wpisu Ani i braku sprzeciwu
w dniu dzisiejszym wykonam przelew na utrzymanie domeny ogarpolski.info.pl, hosting i cert SSL ( całość 421,82 zł )
Stan konta po wykonaniu przelewu będzie wynosił 2549,18 zł
Aktualny stan konta 2971 zł.
Nawiązując do wpisu Ani i braku sprzeciwu

Stan konta po wykonaniu przelewu będzie wynosił 2549,18 zł
Kochani w zwiazku z postem ze zbiórką na ogaromaniakach na fb na Ele element of me. i wielkim oburzeniem wielu osób w związku z postem chcialabym zapewnic ze NIKT NIE CHCE PIENIĘDZY Z FUNDUSZU OGARKOWA. DLATEGO WLASCICIELE
ZORGANIZOWALI WLASNA ZBIORKE. Mam
Pytanie nie zwiazane ze
Sprawa
- czy fundusz pomaga jedynie ogarkom bezdomnym w trudnej sytuacji ? To tak dla
Mojej wiedzy. Dziekuje za
Odpowiedz.
ciesze sie ze pieniażki za
Zbiórki na baka dotarły
ZORGANIZOWALI WLASNA ZBIORKE. Mam
Pytanie nie zwiazane ze
Sprawa
- czy fundusz pomaga jedynie ogarkom bezdomnym w trudnej sytuacji ? To tak dla
Mojej wiedzy. Dziekuje za
Odpowiedz.

Zbiórki na baka dotarły

Myślę, że nie potrzeba takich zapewnień - to co dzieje się na fb to zostaje na fb, a na ogarkowie nikt o nic nie prosił i jeszcze też nikt się nie oburzył...no przynajmniej w tej sprawie. 
Do tej pory każda sprawa była rozważana indywidualnie. Pierwszym psem, któremu pomogliśmy i od czego się to wszystko zaczęło był pies właścicielski. O zbiórki na operację tej suni, która wymagała błyskawicznej pomocy po złamaniu łapy zaczęło się działanie naszego funduszu, który powstał z nadwyżki zebranej na ten cel.
Pierwszeństwo zawsze będą miały psy, które nie mają swoich rodzin - dla mnie to oczywiste. Tak, jak i to, że w życiu zdarzają się nagłe sytuacje i niekiedy także właściciel potrzebuje pomocy. W tym przypadku również jest dla mnie oczywiste, że ma ona formę raczej "pożyczki", nie zawsze pokrywa 100% wydatków a osoba otrzymująca wsparcie, w miarę swoich możliwości, wspiera potem fundusz. Tak było również w przypadku pierwszej beneficjentki i właścicielki, która wielokrotnie potem wpłacała na rzecz funduszu.
Podsumowując - jeżeli ktoś potrzebuje wsparcia z funduszu, powinien tutaj zamieścić o tym informację z opisem przypadku, ewentualnych kosztów , gdyż potem tutaj zamieszczane są wszelkie rozliczenia, dostępne dla każdego zainteresowanego. Sprawa przedstawiona na forum czeka na opinie innych użytkowników.

Do tej pory każda sprawa była rozważana indywidualnie. Pierwszym psem, któremu pomogliśmy i od czego się to wszystko zaczęło był pies właścicielski. O zbiórki na operację tej suni, która wymagała błyskawicznej pomocy po złamaniu łapy zaczęło się działanie naszego funduszu, który powstał z nadwyżki zebranej na ten cel.
Pierwszeństwo zawsze będą miały psy, które nie mają swoich rodzin - dla mnie to oczywiste. Tak, jak i to, że w życiu zdarzają się nagłe sytuacje i niekiedy także właściciel potrzebuje pomocy. W tym przypadku również jest dla mnie oczywiste, że ma ona formę raczej "pożyczki", nie zawsze pokrywa 100% wydatków a osoba otrzymująca wsparcie, w miarę swoich możliwości, wspiera potem fundusz. Tak było również w przypadku pierwszej beneficjentki i właścicielki, która wielokrotnie potem wpłacała na rzecz funduszu.
Podsumowując - jeżeli ktoś potrzebuje wsparcia z funduszu, powinien tutaj zamieścić o tym informację z opisem przypadku, ewentualnych kosztów , gdyż potem tutaj zamieszczane są wszelkie rozliczenia, dostępne dla każdego zainteresowanego. Sprawa przedstawiona na forum czeka na opinie innych użytkowników.
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Hydrourea zapraszam do działu „Przedstaw się” bo źle się rozmawia nie wiedząc kim jesteś
.
Proszę nie krzyczeć (drukowane litery) bo nie ma takiej potrzeby. Grupa na FB jest zamknięta i nie wszyscy mają świadomość co tam jest.
Poza tym co AniaW napisała, dodam że forum nie jest grupą zamknięta, wszystko jest dostępne. W tym wątku co pytasz jak prześledzisz strony masz informacje jak to działa i na co są wydatki oraz z czego trafiają pieniądze na fundusz. Na dziale „Psie adopcje” są wątki, które psy otrzymały pomoc z tego funduszu.
A teraz głównie do wszystkich „starych właścicieli” funduszu ogarkowego. Osobiście nie jestem za tym aby jakiekolwiek pieniądze trafiały na fundusz z innych zbiorek nam nie znanych. Nie byłam szczęśliwa jak zobaczyłam tą wpłatę tutaj i nie jestem czytając wpis powyżej. Nikt nie pytał czy my chcemy( byłabym przeciwna),tylko została przelana kwota. Mało tego poczułam się jak „lokata” choć to nie moje konto i procentu też nie mam
. Działamy od lat kameralnie i chyba tak jest zdecydowanie lepiej. Łatwiej być transparentnym co do wydatków, przelewów na forum dla użytkowników forum, a nie chciałabym aby ktoś potem „obudził się” i zarzucał czy zapewniał w takim tonie. Od tylu lat zawsze sobie radziliśmy i liczę, że nadal radzić sobie będziemy - nasza kreatywność jest ogromna.
Proszę nie krzyczeć (drukowane litery) bo nie ma takiej potrzeby. Grupa na FB jest zamknięta i nie wszyscy mają świadomość co tam jest.
Poza tym co AniaW napisała, dodam że forum nie jest grupą zamknięta, wszystko jest dostępne. W tym wątku co pytasz jak prześledzisz strony masz informacje jak to działa i na co są wydatki oraz z czego trafiają pieniądze na fundusz. Na dziale „Psie adopcje” są wątki, które psy otrzymały pomoc z tego funduszu.
A teraz głównie do wszystkich „starych właścicieli” funduszu ogarkowego. Osobiście nie jestem za tym aby jakiekolwiek pieniądze trafiały na fundusz z innych zbiorek nam nie znanych. Nie byłam szczęśliwa jak zobaczyłam tą wpłatę tutaj i nie jestem czytając wpis powyżej. Nikt nie pytał czy my chcemy( byłabym przeciwna),tylko została przelana kwota. Mało tego poczułam się jak „lokata” choć to nie moje konto i procentu też nie mam
W zaistniałej sytuacji ( przeczytałem dziś wszystkie zacne komentarze na FB i wpisy na Ogarkowie ), proszę o wypowiedzenie się czy zwracamy pieniążki ze zbiórki na Baka do nadawcy przelewu. Zbiórkę zasilili również członkowie Ogarkowa i to właśnie między innymi Oni sugerowali przelanie tej kwoty na fundusz. Powiem szczerze, że nie widziałem w tym nic złego ale życie ciagle zaskakuje...
Fundusz który wspólnie tworzymy ma na celu pomagać Psiakom a nie dzielić ich właścicieli ( także tych przyszłych )
Fundusz który wspólnie tworzymy ma na celu pomagać Psiakom a nie dzielić ich właścicieli ( także tych przyszłych )