Baza zostało uzupełniona prawie na zero jeśli chodzi o mioty z 2020 roku
.
Bardzo Dziękuję tym co sami nadesłali

, tym co wystarczyło przypomnieć raz

i tym co kilka razy

.
Szczególne podziękowania kieruję do Kasi ze Słopnickiej Przełęczy

, co potrzebowałam, a nikt na moje prośby różnymi sposobami nie reagował, Kasia załatwiała to od ręki

- Dzięki Kasiu i liczę na dalszą pomoc

!!!
Dziękuję też tym "tajniakom" co podsyłają jak poproszę

.
Niestety nie jesteśmy w stanie przez cały rok na "już teraz" uzupełniać danych. Ciepłe i długie dnie nie sprzyjają aby przed komputerem wklepywać bazę

. Proszę to uszanować i nie robić zamętu tu lub na FB gdzie potem dostaję prtScr z bardzo nie miłymi komentarzami. Nie jest to miłe, ani motywujące dla nas aby potem nawet w te długie, ciągnące się wieczory zasiadać nad bazą. Poza tym miejcie świadomość, że znaczną część hodowców prosimy my aby podali dane i nie zawsze jest to takie proste i łatwe jakby mogło się wydawać zerkając do bazy za jakąś potrzebą.
Od lat wpisuję najwięcej do bazy w okresie zimowym i od lat o tym informuję na forum abyście wiedzieli, więc nie wiem po co te przytyki

??? Oczywiście zachęcamy do wysyłania danych i fotek przez cały rok. Mamy odpowiednie foldery gdzie to składujemy i spokojnie oczekują na te kolejne długie wieczory

.
Na ten czas bardzo serdeczną mam prośbę o pomoc w uzyskaniu następujących danych, których nie mam :
- z Huculskiej Łąki miot Tekla z Huculskiej Łąki + Panicz Teofil z Poniatowskiego Dworku
- Element of Me miot Jutrzenka Leśne Bytowanie + Jantar z Zagrajboru
Mioty z 2018 wciąż brakujące samych sierpniowych
- z Kokoczej Biasiady Magnus z Beskidzkich Wysp + Uchata z Beskidzkich Wysp ur. 2808.2018
- Bazylowa Sfora Bob Hunting Passion + Nika z Beskidzkich Wysp ur. 04.08.2018
- z Bołozowej Sfory Bartnik Herbu Węszynos + Aurora z Odrzańskiej Dąbrowy ur. 06.08.2018
Jeśli ktoś ma kontakt z hodowcą z Bołozowej Sfory to bardzo proszę również o bieżące mioty.
Przypominamy się hodowcom również z fotkami Waszych niegdyś szczeniaków, którzy stali się już dorosłymi psiakami i można ich umieścić w bazie - zachęcamy do wysyłania zdjęć na
ogaryniemcza@wp.pl lub
awalentynowicz@wp.pl
Wszystkim Wam życzę zdrowia, cierpliwości i dużo wolnego czasu abyście korzystali z bazy dla dobra rasy!!!!