Ja zamierzam je zrobić - mam nadzieję, że wyjdą i zaskoczę siebie i innych

Jaby ktoś miał jakieś pytania do nich to to forumowej Betty bo kilka razy je już robiła

Proporcje zlotowe:
30 jaj
mała butelka Maggi
10 torebek zwykłej czarnej herbaty
majonez
szczypiorek
sól
pieprz
Jaja ugotować normalnie. Obrać ze skorupek i ponownie zalać wodą z maggi. Wrzucić torebki herbaty, sól i pieprz do smaku. Ja gotowałam je w "zalewie" jakieś 30 minut, a potem sobie zostały na całą noc w tej zalewie i muszę powiedzieć, że dobrze się zabarwiły i nabrały smaku

Po wyjęciu z zalewy, przekroić na pół. Położyć majonezu, ile ma się ochotę. Posypać szczypiorkiem i delektować się

Oczywiście 30 jaj jeszcze nie gotowałam, więc i inne składniki zmniejszałam proporcjonalnie

Betty obrane gtowałaś 30 min, i potem zostawiłaś na całą noc
