kasiawro pisze: ↑środa 14 sie 2019, 21:21
Jak czytam co tam u Was się dzieje to na myśl mi przychodzi: "Nie miała baba kłopotu to kupiła sobie prosię", w tym przypadku "prosię" samo się wprosiło

.
Kot domowy czy wychodzący?
Dokładnie sama przytuptała ... ledwo co miała kilogram, świerzba w uszach i wklęsły brzuch. Nie wiem jakim sposobem koty wybierają sobie dom ale do mojego męża po prostu podeszła pod garaż, zamiauczała i została

I dobrze, że na chłopa to trafiło bo potem ja bym słuchała, że kolejne zwierze w domu , bla bla bla
Koteł oczywiście wiejska powsinoga wychodząco - domowa. Wychodzi kiedy chce. W ciągu dnia robi obchód po sąsiadach albo bawi się z psami na ogrodzie a około godz 21 cała trójca stoi pod drzwiami tarasowymi i wędruje do sypialni
kasiawro pisze: ↑środa 14 sie 2019, 21:21Jestem zdzwiona, że aż tak Uchatek był związany z blokiem

, być może tam miał swoje towarzystwo i ulubionych psich sąsiadów, a tutaj zapachy tylko dzikich zwierząt

.
Jak długo trwało to jego przestawianie do życia w nowym domu?
Uchaty nie lubił osiedla ani miasta ani bloku. On nie lubi koparek, śmieciarek itp .. koło nas jest jeszcze budowa i od rana widać koparki - to wystarczyło, żeby nie wychodził na ogród

Poza tym, z przeprowadzką przyplątała mu się jakaś infekcja ukł. moczowego i kiepsko miał humor przez miesiąc
Wydaje mi się, że już się przyzwyczaił ... ma swoje miejsca w domu, na ogród też wychodzi, choć on bardziej samotnik lubiący święty spokój. Ma swoje ścieżki do lasu i trasę na krótkie siki.Poza tym załatwia się też na ogrodzie kiedy tylko chce

Ma już też ulubione sąsiadki i psich kumpli .. i kota oczywiście

nawet z nim śpi ale tylko w dzień bo w nocy koteł śpi z Codą
kasiawro pisze: ↑środa 14 sie 2019, 21:21Chwalcie się gdzie teraz mieszkacie, bo jak mam być szczera to plenery tamte spacerowe zdecydowanie ładniejsze

.
Plenery ... to akurat ten sam las

tylko z bardziej dzikiej strony
Teraz jest fajniej bo prosto z domu idziemy do lasu, mniej spacerowiczów jest, rowerzystów i dłuższe trasy spacerowe
Z jednej strony mamy pola i łąki a z drugiej las

- LAS3.jpg (118.09 KiB) Przejrzano 2114 razy

- 1.jpg (118.73 KiB) Przejrzano 2114 razy
codaikot.jpg[/attachment
][attachment=10]GRZYB.jpg

- IMG 1.jpg (143.61 KiB) Przejrzano 2114 razy

- UCHATY.jpg (180.98 KiB) Przejrzano 2114 razy

- LAS5.jpg (193.19 KiB) Przejrzano 2114 razy

- kot.jpg (206.01 KiB) Przejrzano 2114 razy

- LAS4.jpg (186.32 KiB) Przejrzano 2114 razy

- LAS2.jpg (96.51 KiB) Przejrzano 2114 razy

- LAS.jpg (181.93 KiB) Przejrzano 2114 razy