Na "klubówce" w Uzarzewie powstał pomysł spotkania ogarzego we wrześniu. Gościniec Julinek to miejsce, w którym możemy się "zlecić" ogarowo we wrześniu (13-15 09). Gościniec Julinek leży koło Leszna koło Warszawy w Puszczy Kampinoskiej. Na darmo będziecie szukać tej miejscówki na stronach poświęconych agroturystyce. Nie jest to obiekt hotelowy ani rekreacyjny w dosłownym tego słowa znaczeniu. Pokoje i ogólnie teren są wynajmowane tylko z polecenia i po znajomości Jest to część placówki, w której pracuję czyli SOS-W w Lesznie i pod takim adresem można się czegoś doczytać o tym miejscu choć nie wiele bo jest raczej ujęte jako jeden z obiektów szkoły. Posiadamy dwa budynki mieszkalne. W każdym jest ogólnodostępna kuchnia niestety z naczyniami krucho więc trzebaby wziąć swoje za to są czajniki elektryczne

. Jest sala kominkowa, w której można bawić się w razie złej pogody lub zrobić jakieś szkolenie czy pogadankę. Mamy miejsce ogniskowe i wielki grill. Miejsca do posiedzenia i pobiesiadowania. Teren jest ogrodzony i podczas naszego pobytu klucz od bramy będę miała ja

. Dookoła Puszcza Kampinoska, las, łąki, baz żadnego asfaltu ani ulicy z szybkojeżdżacymi samochodami, w lesie mały stawiki taki dla kąpieli naszych pupili. . Kozy i konie... Jak będę miała dobry humor mogę się poświęcić i coś tam z nimi poczarować: jazdy dla dzieci, dorosłych spacer wozem po moich ukochanych zakątkach a Pieczarka(Piotr) może da się namówić na jakiś pokaz kawaleryjski. Ja jako przewodnik po KPN mogę poopowiadać o Puszczy mniej lub bardziej szczegółowo.

Sprawy psie pozostawiam specjalistom.

Wracając do budynków. Niestety pokoi z łazienkami mamy niewiele. Ale w każdym budynku są łazienki z prysznicami i itp. Jeden budynek dysponuje pokojami gościnnymi z łóżkami standartowymi a drugi bardziej zbiorczymi czyli 4, 5 osób z łóżkami piętrowym. Ale myślę że to nie będzie problemem. Znamy się i spokojnie dobierzemy w grupy. Obiekt może pomieścić 100-120 osób ale jak ktoś rozłoży materace to i więcej. To na razie tak ogólnie o bazie. W Lesznie są sklepy, Biedronka, Żabka itp., chińczyk, kebab, pizzernie (wszystko z możliwością dowozu na miejsce) oraz bar z polskimi daniami. W okolicy z obiektów do zwiedzania jest dość dużo: Żelazowa Wola, Kampinos, bunkry, miejsca związane z powstaniami narodowymi oraz z ostatnią wojną. O tym też mogę poopowiadać. Dla dzieci, niedaleko jest Park Rozrywki Julinek z parkiem liniowym. Niestety po zmianach w formie działalności mają cenę zabójczą ale może jako grupie zorganizowanej uda nam się jakaś zniżkę wyprosić. To narazie tyle.

Zapraszamy.
Kontakt w sprawie szczegółów "administracyjnych" ze mna pod numerem 517 68 65 01.
Z racji zmian na stanowiskach dyrektorskich naszej placówki rezerwację miejsca oraz umowę musze spisać do końca czerwca proszę więc wstępne deklaracje.
P.S zdjęcia miejscówki na FB.Ogaromaniacy i przyjaciele
Marianna i Frajda