Nutka Nadbużańskie Granie Blog ;)
Re: Nutka Nadbużańskie Granie Blog ;)
Ja najpierw bym dodał do karmy zwykłego oleju a jak nie pomoże to tak jak węszynoska radzi wstrzyknąć do pyska olej parafinowy. Znalazłem kartkę od weta na taką przypadłość u gończego: 1 dzień podać 5x6ml parafiny, 2 dzień podać 3x6ml parafiny.
-
A czy Nutka je?
Jeśli je, to znaczy, że qpę też robi (może qpa jest pod wodą :] ), jeśli nie je już któryś dzień z kolei, to nie czekaj aż ją będzie coś bolało, tylko jedź do weta na lewatywę, to nie przyjemne, ale skuteczne
Jeśli je, to znaczy, że qpę też robi (może qpa jest pod wodą :] ), jeśli nie je już któryś dzień z kolei, to nie czekaj aż ją będzie coś bolało, tylko jedź do weta na lewatywę, to nie przyjemne, ale skuteczne

Ostatnio zmieniony środa 01 lip 2009, 12:13 przez diamantina, łącznie zmieniany 1 raz.
fotel jest bomba
i to Nuty robota???

- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
miałam się też o to zapytać....bo cos pisałas o zmianie karmy....diamantina pisze:A czy Nutka je?
- Malgosiaczek_27
Nutka je normalnie. No może nie do końca bo nadal trochę wybrzydza przy karmie ale je (wciąż jeszcze tą samą) 
Ale z tą kupą to po prostu zaniepokoiłam się ze może być coś nie tak, bo do tej pory nie przyłapałam jej
Wieczorem po kolacji chodziłam z nią na smyczy i tez nic. Nie wiem może faktycznie gdzieś po kryjomu ją robi. Jutro Nucia jedzie na weekend do cioci Hani więc dzisiaj przypilnuje ją po kolacji i jutro rano po śniadaniu jeśli nie zmieni się nic to coś z tym zrobimy.
Fotel jest przepięknie przyozdobiony frędzlami, taki NEW DESIGN
Nuta jest w tym nieprześcigniona

Ale z tą kupą to po prostu zaniepokoiłam się ze może być coś nie tak, bo do tej pory nie przyłapałam jej

Oj tak to zdecydowanie robota Nutyketrin pisze:fotel jest bomba![]()
i to Nuty robota???

-
Jeśli je, to myślę, że gdzieś tę qpę robi
Blue kiedyś miała zatwardzenie, jak byłam z nią u ciotki, to musiałam na chwilę wyjść i ta dała jej kości. Mimo, że mówiłam, żeby Blue nie dawać ich (Blue prawie nie gryzie i połyka duże kawałki :/ ). I Blue dwa dni jadła bardzo mało, a na trzeci już nie i po południu zauważyłam, że muszę raczej zrobić lewatywę, a że jeszcze wtedy pracowałam u weta, to sama poszłam jej to zrobić :] no i oczywiście była to wina dobrze nie pogryzionych kości :/
Potem było już OK

Potem było już OK

Obserwuj Nutkę bo to nie żarty. Czy jest osowiała? Czy robi często wielbłąda i kuca, kuca i nic?
Sama możesz kupić małą gruszkę, zmieszać ciepłą wodę z odrobiną oleju z lnu i zrobić jej lewatywkę. To nie żadne ajwaj i proste. Na pewno pomoże
Sama możesz kupić małą gruszkę, zmieszać ciepłą wodę z odrobiną oleju z lnu i zrobić jej lewatywkę. To nie żadne ajwaj i proste. Na pewno pomoże
Nutce nic nie jest
.
Bryka z innymi psami po podwórku

Bryka z innymi psami po podwórku

- Malgosiaczek_27
Już jesteśmy w domu razem z Nutką, mimo że w Gdyni na Zlocie Żaglowców było wspaniale to stęskniliśmy się za naszą psicą. Miała ona ostatnio masę atrakcji u cioci Hani
4 dni buszowała po podwórku w Łubnie
Całe szczęście zostawiła po sobie tylko jedną wykopaną dziurę, no chyba że Hania nie chce na Nucie skarżyć i nam o reszcie nie wspomniała
Jest tez kilka pięknych zdjęć, może niedługo się pojawią na blogu. Dzisiaj wszyscy mamy leniwy dzień, i Nutce i pańciostwu nic się nie chce. Pogoda niby nie najgorsza...ale... wystarczy spojrzeć za okno i... ;(

- Załączniki
-
- P7050170.JPG (42.29 KiB) Przejrzano 687 razy
-
- Widok z Kamiennej Góry
- IMGP0885.JPG (85.72 KiB) Przejrzano 672 razy
-
- IMGP0905.JPG (84.71 KiB) Przejrzano 692 razy
A co tam w tyle jest? Tam z tego statku dym leci z komina, czy wielka fontanna wody??
Bo nie widzę, jest za daleko