Idealny pomysł w dobie kryzysu!!!:)

Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Idealny pomysł w dobie kryzysu!!!:)

Post autor: Aszemi »

Mam dla Was propozycję:
Ostatnio bardzo dobry znajomy pokazał mi nowy portal internetowy Concretto na którym nie dość że można tanio kupić różne artykuły to dodatkowo można zarobić pieniądze:)
Portalu tego nie można porównać do allegro bo tu jest całkowicie inny sposób licytacji a mianowicie licytujemy w dół. Czyli kupuje ten co da najniższą kwotę a nawet i zero złotych.
Wiem że to dziwnie brzmi ale taka jest prawda- pomysł uważam za genialny dlatego postanowiłam się z Wami nim podzielić.

Portal dopiero raczkuje ale lada dzień rozrośnie się do rozmiarów Allegro czy Naszej Klasy bo jest to kolejny genialny a do tego innowacyjny pomysł- na nowy wymiar aktywności – dzięki któremu można zarabiać nie wychodząc z domu, po prostu klikając! Dodatkowo jest wiele bonusów, premii itp

Najlepiej się zalogować i poczytać po kolei o co chodzi-rejestracja jest oczywiście bezpłatna:
Możecie skorzystać z tego linka i nie ukrywam że dzięki temu ja również skorzystam więc jeśli mnie nie lubicie to możecie zalogować się od kogoś innego ;)

http://www.concretto.pl/index.php?s=rejestracja&uid=691" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja ze swojej strony służę pomocą i jeśli będzie trzeba to pomogę wytłumaczę jak zarabiać bądź wydawać tam pieniądze :silacz:

Dla zachęcenia dodam że każdy wystawiony towar na aukcjach jest od razu tańszy niż w sklepie a jeszcze można zbić cenę. Można też zaproponować towary które np. planowaliście kupić i wtedy zostaną one umieszczone na aukcji.

Co Wy na to :?:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
Leszek
Gadu-Gadu: 0

Re: Idealny pomysł w dobie kryzysu!!!:)

Post autor: Leszek »

Na zdrowy rozum licytacja w dół nie ma sensu, bo kto wtedy traci ? :jezyk_3:
Z doświadczenia mojego w takich systemach zawsze jest tak , że ktoś za to jednak płaci i gdzieś jest oszustwo. :cwaniak: Ale zobaczę dla ciekawości.
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
Awatar użytkownika
dorob62
Gadu-Gadu: 7212705

Post autor: dorob62 »

To klasyczna piramida... lewe sprawy.. ja nie zobaczę:)
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
diamantina

Post autor: diamantina »

No oczywiście, ze tutaj można stracić kupe kasy i niczego w dodatku nie wylicytować :]
Aszemi, nie daj się zrobić w balona :lol:

I mam wrażenie, że tylko ja np. biorę udział w tej aukcji: 1 zetuś - sretuś, to na początku 10zł, a potem zbijasz już tylko o groszowe ilości, więc przy cenie np. 1400, to zobacz ile musisz wydać kasy, żeby to zbić do zera :]

Concretto - to dla milionerów, którzy nie mają co z pieniędzmi robić, no i dla idiotów :] :zly2:

ps. Aszemi, czyżbyś ostatnio wygrała w totka? :mysl_1:
i nie daj się w to wciągnąć !!!
diamantina

Proszę bardzo, po prawie 30 minutach zbiło mi tylko o 25 groszy z 1406, 25 na 1406 :roll:
Na szczęście już na "dzień dobry" dają ileś tam tych sratusi, więc ja nie inwestowałam w to żadnej kasy i nie będę, wypstrykam tylko wszystkie te sratusie i już ;]
Awatar użytkownika
Aszemi
Kontakt:

Eh jak zwykle masa pesymistów i tylko widzących czarny scenariusz ale to Wasz wybór ja do niczego nie namawiam ja proponuję.
Dorotko oczywiście nikt nie każe Ci niczego sprawdzać Twoja sprawa ;)

Dla wyjaśnienia 1 zeruś zbija 25groszy to fakt
Dostajesz za zalogowane 10 zerusiów wartych 10złotych więc 1zeruś to 1 złotych
Nie zagłębiając się dalej faktycznie widać jakiś kant ale że to akurat znajomy znajomego założył więc mam troszkę większą wiedzę na ten temat ;) zresztą nie wygłupiałabym się pisząc to na forum :tia:
Zerusie zarabiasz a nie je kupujesz to dla nie-idiotów i nie-milionerów
To że przez pół godziny cena zbita została tylko przez Ciebie to fakt że portal dopiero raczkuje bo działa od ok 2tygodni a liczba zalogowanych to ok 2000 zresztą zobacz jaki masz numer

Patrząc dalej na dzień dobry dany towar już jest tańszy niż w sklepie więc jeśli masz ochotę czy plan kupić coś konkretnego to wystarczy że dasz znać a go wystawią
Aukcje do zera faktycznie lekki totolotek bo towar zabiera ten co trafi na cenę zero a trafić ciężko bo cały czas jest ukryta tylko przy zalicytowaniu widzisz na jaką cenę zbiłaś/eś.
Ale są aukcje "do pierwszego" więc możesz kupić jak już cena będzie zadowalająca dla Ciebie i Twojego portfela o ile ktoś przed Tobą nie stwierdzi że może kupić to samo za większą kwotę ;) co nie zmienia faktu że i tak jak się troszkę pomyśli będzie się opłacać :twisted:

A teraz dla tych mniej pesymistycznych osób które się zalogowały:
Wejdźcie w zakładkę KONTO VIP i po przeczytaniu o co w nim chodzi zróbcie sobie kalkulację pod spodem wpisując w odpowiednie rubryki odpowiednie liczby:
pierwsze po lewej ilość osób które wprowadzisz np 10
drugie to ilość osób wprowadzonych przez Twoich znajomych czyli jeśli Ty wprowadziłeś 10 i oni po 10 to będzie ich 100
trzecie analogicznie ok 1000 itd
po prawej stronie są wartości ile każda z tych osób kliknie miesięcznie zbijając cenę powiedzmy że też ok 10 razy- to jest na miesiąc więc chyba nie dużo ;)
i wszędzie po prawej wpisujecie 10
dajecie oblicz
i po prawej macie dochód w złotówkach ;)

Ale pamiętajcie nie dajcie się nabrać to z pewnością kant :tia:
Obrazek
Obrazek
diamantina

No dobrze, ale jakoś nie znalazłam linku, gdzie i ja mogłabym podać swój link innym :twisted:

Zresztą, to że ta osoba jest znajomym, to nie znaczy że nie zrobi Cię w balona.
Ludzie dla kasy zrobią wszystko i właśnie ten znajomy zarabia tę kasę, bo jakby nie było, to ludzie też będą wykupywać te zetusie srusie.
To tak samo działa jak:
http://www.podbij.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Też koleżanka zauroczona tym co tam piszą, tyle że nie zauważyła ile ona może kasy na to stracić i straciła i niczego nie nabyła..
Awatar użytkownika
Aszemi
Kontakt:

Monia nie mam zamiaru Cie ani nikogo do niczego przekonywać jednak idea obu portali jest całkowicie inna.
A o polecaniu masz w zakładce POLECENI ;)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek
Gadu-Gadu: 0

Post autor: Leszek »

Idea jak swiat światem jest zawsze taka sama, jak zarobić pieniądze, zdobyć władzę czy super partnera.:mysl_1:
W tym konkretnym przypadku chodzi żeby zarobić pieniądze, jak jeden zarabia drugi musi stracić
(prędzej lub póżniej) i tak będzie. Głównie zarobi kilka osób, inni - wiekszość straci. :niewka:
Chyba że ktoś wierzy w cuda. :marzyc:
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
Awatar użytkownika
Ikar

Post autor: Ikar »

Leszek pisze:Na zdrowy rozum licytacja w dół nie ma sensu, bo kto wtedy traci ? :jezyk_3:
Z doświadczenia mojego w takich systemach zawsze jest tak , że ktoś za to jednak płaci i gdzieś jest oszustwo.
Licytacja w dół to tak zwana aukcja holenderska, dobrze znana w świecie. Coś więcej o takiej aukcji np. tutaj: http://mfiles.pl/pl/index.php/Aukcja_holenderska
ODPOWIEDZ