ja_Tańcza
Re: ja_Tańcza
ładne pytanie?
aż mam ochotę zapytać czyja?
dobra dość żartów:
KUPA: duża, zbita i ciemno-brązowa...brak śladów śluzu nieprzetrawionych elementów czy innych niefajności.
Zrobione badania kupy na pasożyty(przy okazji poniekąd) i tych ostatnich brak.. nic dziwnego bo psiak odrobaczany regularnie

dobra dość żartów:
KUPA: duża, zbita i ciemno-brązowa...brak śladów śluzu nieprzetrawionych elementów czy innych niefajności.
Zrobione badania kupy na pasożyty(przy okazji poniekąd) i tych ostatnich brak.. nic dziwnego bo psiak odrobaczany regularnie
"......trochę człowieka i technika się gubi......"
- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
A jednak Ogary zmieniają ludzi na lepszejut pisze:... i powiem wam tyle, że dawno się tak dobrze nie odżywialiśmy

Paula- dzięki za to pytanie- sama bym je zadała
Jut- zwiększ porcje! W przypadku szczeniaka nie ma "normy" (to co piszą na suszu też jest średnią a jak wiemy średnia-to tylko średnia
). Szczenię nie ma prawa być chude. Są różne okresy wzrostowe i tak musimy karmić. Zgodnie z własnym rozumem i wyczuciem. Siostra Trojka (drobniejsza przecież na starcie) w zeszłym tygodniu ważyła 13 kg. Triumfik też podobnie- ok 14. Taniec- nie wiem.
Z odrobaczaniem- nie przesadzaj. Odrobaczanie niszczy to co złe- ale niszczy też to co dobre (wyjaławia). Aby odbudować florę bakteryjną- kup w aptece Lakcid i podawaj przez 2 tyg po 1/2 tabl raz dziennie. Poza tym- kup małej niesmakowy tran Lysi i zacznij podawanie (łyżeczkę od kawki 3*tyg).

Jut- zwiększ porcje! W przypadku szczeniaka nie ma "normy" (to co piszą na suszu też jest średnią a jak wiemy średnia-to tylko średnia

Z odrobaczaniem- nie przesadzaj. Odrobaczanie niszczy to co złe- ale niszczy też to co dobre (wyjaławia). Aby odbudować florę bakteryjną- kup w aptece Lakcid i podawaj przez 2 tyg po 1/2 tabl raz dziennie. Poza tym- kup małej niesmakowy tran Lysi i zacznij podawanie (łyżeczkę od kawki 3*tyg).
- Paula
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 3818816
Pewnie nie muszę się tłumaczyć, ale... kupa zawsze jest świetnym wyznacznikiem (im mniejsza, rzadziej robiona, nie śmierdząca, średnio twarda tym lepsza i żarcie lepiej przyswajane).
To może wykorzystując okazję pokaż nam jakieś najświeższe fotki?
ocenimy ile jej brakuje 

Pozdrawiamy,
Paula & Świtun
Paula & Świtun
- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
Bardzo ciekawie zabrzmiało... z naciskiem na NAJŚWIEŻSZEPaula pisze:Pewnie nie muszę się tłumaczyć, ale... kupa zawsze jest świetnym wyznacznikiem (im mniejsza, rzadziej robiona, nie śmierdząca, średnio twarda tym lepsza i żarcie lepiej przyswajane).

- Paula
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Oczywiście chodziło o TańczęPaula pisze:To może wykorzystując okazję pokaż nam jakieś najświeższe fotki?ocenimy ile jej brakuje

Aszemi, proszę się nie śmiać!

Pozdrawiamy,
Paula & Świtun
Paula & Świtun
Jut, Aśćka waży ok. 14 kg (teraz śpi, więc nie będę przerywać słodkiego chrapania...), nie wiem, ile ma wzrostu, mam wrażenie, że nie ma tak długich nóg jak Tańcza... W ogóle jak patrzę na inne szczeniaki na forach, to wydaje mi się, że w tym samym wieku co Aśćka miały dłuższe nogi...
Karmię Royalem weterynaryjnym dla szczeniąt wg wagi dla dorosłego psa 25 kg. Faktem jest, że Aśćka mało wychodziła do tej pory, bo po przygodach kleszczowych długo nie była szczepiona. Dopiero z tydzień będzie miała szczepioną wściekliznę... Kwarantanna nieco się nam przeciągnęła... Nie biega więc bez opamiętania, głownie ganiamy się po podwórku...
Karmię Royalem weterynaryjnym dla szczeniąt wg wagi dla dorosłego psa 25 kg. Faktem jest, że Aśćka mało wychodziła do tej pory, bo po przygodach kleszczowych długo nie była szczepiona. Dopiero z tydzień będzie miała szczepioną wściekliznę... Kwarantanna nieco się nam przeciągnęła... Nie biega więc bez opamiętania, głownie ganiamy się po podwórku...
- Paula
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Czy to ta karma? --> http://www.sklep.kar-ma.pl/product_info ... cts_id=278Agata pisze:Karmię Royalem weterynaryjnym dla szczeniąt wg wagi dla dorosłego psa 25 kg.
Pozdrawiamy,
Paula & Świtun
Paula & Świtun
Tak. A co, dobre czy złe doświadczenia?...