R-ogarki z Sarmackiej Tradycji - 22.06.2018 r.
Re: R-ogarki z Sarmackiej Tradycji - 22.06.2018 r.
Urocze Blondaski 

Hodowla Ogara Polskiego - tel: 604 853 302
https://www.zsosnowejpolany.pl/
https://www.zsosnowejpolany.pl/
- kasia1998
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Gratulacje i duuużo zdrówka

Rosną, rosną...
>>>Hodowla Ogara Polskiego z Kawaleryjską Fantazją<<<
Numer kontaktowy: 503 067 461
Numer kontaktowy: 503 067 461
Nie przesadzałabym. To, że niektóre szczeniaki są podobne do gończych, nie znaczy, że te klasyczne stały się nagle blond. Jeden się zapowiada na jaśniejszego, ale też nie ma gwarancji, że wyjdzie całkiem blondas. Wiadomo, czarny nie będzie, ale nie musi być rudy (choć wzorzec zdaje się ujmuje też rudego ogarka z czekoladowym czapraczkiem)Paulina_T pisze:Urocze Blondaski
O to, to, Eni z ust mi wyjęłaś 

"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
Wzorzec mówi o czapraku czarnym lub szarym (ciemno szarym). Nie ma w nim ani słowa o czekoladzie i wg mnie nie jest ona prawidłowym umaszczeniem. Z obserwacji moich, jasnych ogarów wynika, że ich czapraki są pokryte "dziczym" włosem czyli takim który przy skórze jest ciemny a na końcu jasny. Czaprak wtedy wygląda na jasny bo widać tylko górna część włosa.Eni pisze:(choć wzorzec zdaje się ujmuje też rudego ogarka z czekoladowym czapraczkiem)Paulina_T pisze:Urocze Blondaski
Racja. Ale daję słowo, gdzieś widziałam (chyba nawet tutaj) informację o czekoladowym czapraku - w relacjach opinii sędziów na wystawie czy coś? Sorki za wprowadzanie w błąd.qzia pisze:Wzorzec mówi o czapraku czarnym lub szarym (ciemno szarym). Nie ma w nim ani słowa o czekoladzie i wg mnie nie jest ona prawidłowym umaszczeniem. Z obserwacji moich, jasnych ogarów wynika, że ich czapraki są pokryte "dziczym" włosem czyli takim który przy skórze jest ciemny a na końcu jasny. Czaprak wtedy wygląda na jasny bo widać tylko górna część włosa.Eni pisze:(choć wzorzec zdaje się ujmuje też rudego ogarka z czekoladowym czapraczkiem)Paulina_T pisze:Urocze Blondaski
Moja sucz w miejscu przesiania czapraczka ma włos wielokolorowy, ale on jest u nasady czarny, na środku duży pas żółty i na samym końcu z miedzianym przejściem ostatni, krótki odcinek jest czarny.

Ja już chyba nie wiem co to jest klasyczne umaszczenie

W każdym razie maluchy dorodne

- aganowaczek
Czas leci. Pierwsze "plenery" zaliczone, jedzenie urozmaicone, charakterki coraz bardziej widoczne

Tylko Raróg zapowiada się na jaśniejszego pieska, reszta to ogarze "Miki"Ania W pisze:Mahonie, blondasy... a czy ktoś pamięta jeszcze szczenięce ogarze "Miki" ?

Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK 
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136