znaleziono psa g. Rudna, pow. lubiński, Dolny Śląsk
znaleziono psa g. Rudna, pow. lubiński, Dolny Śląsk
Pies, podobno od 2 tygodni błąka się po wsi. Ktoś zna ogarki z tych rejonów?
- Załączniki
-
- ogar.jpg (168.69 KiB) Przejrzano 2136 razy
Re: znaleziono psa g. Rudna, pow. lubiński, Dolny Śląsk
A jest zabezpieczony? Sprawdził ktoś tatuaż?
Byleby w sercu ciągle maj!
Nie jest. Więc nie wiadomo, czy ma chip albo tatuaż.
Mieszkańcy informują" tutaj często psy wyrzucają" i olewają problem. Zgłaszający zrobił zdjęcie i tyle.
Ja wiem, że jeśli już, to psy stamtąd wywożą do Miedar...
Mieszkańcy informują" tutaj często psy wyrzucają" i olewają problem. Zgłaszający zrobił zdjęcie i tyle.
Ja wiem, że jeśli już, to psy stamtąd wywożą do Miedar...
A wiadomo skąd to zdjęcie pochodzi, z jakiego forum? Może pod tym zdjęciem była jakaś dyskusja, może coś się wyjaśniło?
Byleby w sercu ciągle maj!
Zdjęcie jest z Fb z Ogaromaniaków. Zajmują się tym dwie osoby, jedna dostała cynk o psie, druga próbowała namierzyć zarzonych z okolicy (w Orsku są ogary podobno). Ale nikt się nie odezwał pod postem.
Mam informacje z pierwszej ręki. Jutro ktoś pojedzie szukać psa i sprawdzać, czy oznakowany.
Pies wygląda na młodego, nie ma nie wiadomo ile miotów rocznie, hodowcy zwykle wiedzą, gdzie sprzedają psa - może ktoś swojego sprzedał w okolice Lubina lub zna tamtejszych zaoagrzonych. Nie bardzo mamy, co zrobić z tym psem, nawet jeśli ktoś zechce się po niego zgłosić.
Mam informacje z pierwszej ręki. Jutro ktoś pojedzie szukać psa i sprawdzać, czy oznakowany.
Pies wygląda na młodego, nie ma nie wiadomo ile miotów rocznie, hodowcy zwykle wiedzą, gdzie sprzedają psa - może ktoś swojego sprzedał w okolice Lubina lub zna tamtejszych zaoagrzonych. Nie bardzo mamy, co zrobić z tym psem, nawet jeśli ktoś zechce się po niego zgłosić.
Pies waścicielski z Orska, odstawiony dziś do domu.
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Fajnie, że się udało namierzyć jego dom, oby już nie uciekał.
Eni wiemy co to za pies?
Eni wiemy co to za pies?
Nie wiem, co to za psy, wiem, że są dwa - w Orsku, gm. Rudna, pow. lubiński, dolnośląskie.kasiawro pisze:Fajnie, że się udało namierzyć jego dom, oby już nie uciekał.
Eni wiemy co to za pies?