Czelna całe 10 dni była zdrowa. Tydzień temu zafundowała mi nowe wrażenia. Rano zauważyłam obrzęk grzbietowej strony kufy, tkliwy. Potem trochę się zmniejszył za to zaczęły pojawiać się bąble, płaskie, różnej wielkości i kształtu, cały czas wędrujące. Jak biegała luzem na spacerze to za każdym razem jak wracała wyglądały inaczej. Poza tym wesolutka, szalona bo minęła ciąża urojona, apetyt super. Nie drapała się po nosie ani nie tarła nim o nic. Raz widziałam pojedynczy bąbek na jednym uchu. Trochę jej smarowałam maścią z hydrokortzonem ale różnicy żadnej nie widziałam. Trzy dni temu wsadziła na spacerze nos w coś śmierdzącego perfumami, zaczęła kichać okropnie a po powrocie do domu drapać się po nosie. Efekt wiadomy, rozkrwawiła całą kufę i nadkaziła te rany. Następnego dnia rano nieładnie to wyglądało więc pojechałyśmy do weta. Wiedział tyle co ja. Zalecił maść antybiotyk plus steryd. Nie było poprawy, nawet pogorszenie i od wczoraj podałam jej antybiotyk doustnie, a miejscowo Solcoseryl.
Gorzej nie jest, obrzęku już nie ma. Za to są brzydkie bąble, trochę krwawiące. A za tydzień wystawa będzińska. Tradycji musi stać się zadość. W zimie na będzińskiej miała chorą łapę, teraz mordę jak oprych. Leczę trochę intuicyjnie bo nie mam pojęcia co to jest. Może coś ją użarło