Młoda będzie miała 8 tygodni przy odbiorze. Ten nasz kontener jest naprawdę duży - dwa dorosłe, około 5 kilowe, koty jeszcze miały miejsce żeby się w nim o siebie obijać - ale... po przemyśleniu tematu i lekturze Waszych wpisów doszliśmy do wniosku, że kontener jest bez sensu - nawet jeżeli pies będzie chciał w nim spać, to do klatki i tak musiałby się przyzwyczajać jako do zupełnie nowego obiektu.Ania W pisze:A w jakim wieku odbieracie szczeniaka? Wydaje mi się, że musiałby to być baaardzo spory kontener
Też tak myślę. Dlatego postanowiliśmy ułatwić sobie życie, a psu nie fundować dodatkowych stresów i klatka stanie od razu, z kongami pełnymi chrupek, michą wody i posłaniem.SARABANDA pisze: Na pewno lepiej zacząć jak szczeniak jest mały a docelowa klatka wielka, bo nie dostrzega jej jako ograniczenia wolności raczej jako element wyposażenia. Jak pies jest duży a klatka niewiele od niego większa to u niektórych psów jednak może budzić duży opór.
Udało mi się kupić na olxie klatkę savica, w bardzo fajnej cenie, podobno w stanie idealnym, rozmiar 91x63x70(wys.) Powinna dotrzeć w okolicy środy. Zestawiamy już miejsce dla psa, żeby koty miały możliwość oswojenia się. Trochę się obawiam, żeby się za bardzo w niej nie rozgościły

Jeszcze tylko bramkę do drzwi muszę znaleźć sensowną. Będę wdzięczna za podpowiedzi na co powinnam zwracać uwagę przy wyborze? Może jakieś rozwiązania zupełnie się nie sprawdzają przy ogarach? Może jakieś modele są wybitnie skuteczne/trwałe/wygodne?
I jeszcze raz dzięki, że piszecie