I co wyszło?miszakai pisze:Napiszę jak zrobię, żeby nie zapeszyć, bo na razie utknęłam w malowaniu tarasów i balkonu i wszystkiego. Padam na twarz![]()
Dobla to na przyszły przywieź maluszki. Takie nawet mikro, jak po koncentracie czy musztardzie chcę
Przetwory na zimę
Re: Przetwory na zimę
- Marzena i Czarek
- Posty: 1491
- Rejestracja: wtorek 03 maja 2016, 12:47
- Gadu-Gadu: 0
- Lokalizacja: pod Częstochową
Re: Przetwory na zimę
"Sałatka z ogórków" str.1 z 2011 r. i "Ogórki małosolne" Elas str 8. Tak jak pisałam w "Ogórkach..." zrobiłam. Teraz czekam na przepis Kasi z curry i liśćmi selera. Chociaż za selerem nie przepadam, ale spróbuję. Jak się ma 3 chłopów w domu, to wszystko zjedzą.
Ja pomidory przed przesmażeniem parzę wrzątkiem i skórka "sama" schodzi pod dotknięciem. Potem bez względu na to jak się przeciera skórka się ślizga i utrudnia.
Ja pomidory przed przesmażeniem parzę wrzątkiem i skórka "sama" schodzi pod dotknięciem. Potem bez względu na to jak się przeciera skórka się ślizga i utrudnia.
>>>Hodowla Ogara Polskiego z Kawaleryjską Fantazją<<<
Numer kontaktowy: 503 067 461
Numer kontaktowy: 503 067 461
- Marzena i Czarek
- Posty: 1491
- Rejestracja: wtorek 03 maja 2016, 12:47
- Gadu-Gadu: 0
- Lokalizacja: pod Częstochową
Re: Przetwory na zimę
Przepis przeczytałam. Będę robić. Potrzeba odmiany.
>>>Hodowla Ogara Polskiego z Kawaleryjską Fantazją<<<
Numer kontaktowy: 503 067 461
Numer kontaktowy: 503 067 461
- Marzena i Czarek
- Posty: 1491
- Rejestracja: wtorek 03 maja 2016, 12:47
- Gadu-Gadu: 0
- Lokalizacja: pod Częstochową
Re: Przetwory na zimę
Ja polecam sos słodko-kwaśny jak już będą pomidory limo do przetworów np. we wrześniu. Sprawdzony, rewelacyjny." Banalnie prosty sposób... i ODKRĘCIĆ SŁOIK!!!"
Wystarczy wpisać: Sos słodko-kwaśny pannacotta (przepis wrzucony 21 sierpnia 2014).
Polecam! SMACZNEGO!!!
Wystarczy wpisać: Sos słodko-kwaśny pannacotta (przepis wrzucony 21 sierpnia 2014).
Polecam! SMACZNEGO!!!
>>>Hodowla Ogara Polskiego z Kawaleryjską Fantazją<<<
Numer kontaktowy: 503 067 461
Numer kontaktowy: 503 067 461
- Marzena i Czarek
- Posty: 1491
- Rejestracja: wtorek 03 maja 2016, 12:47
- Gadu-Gadu: 0
- Lokalizacja: pod Częstochową
Re: Przetwory na zimę
Haniu, czy ogórki do tego przepisu na surówkę z chili, co podałaś link ala hr. Kowalski to obiera się ze skóry. Ja do surówek do słoików na zimę nie obieram. A te? To są takie pikle jak z musztardą tylko musztardę zastąpiono chili. Dobrze rozumuję?
Można wg tego przepisu zrobić raz z musztardą, a raz z chili?
Można wg tego przepisu zrobić raz z musztardą, a raz z chili?
>>>Hodowla Ogara Polskiego z Kawaleryjską Fantazją<<<
Numer kontaktowy: 503 067 461
Numer kontaktowy: 503 067 461
Re: Przetwory na zimę
Nie obiera się.Ja z musztardą robiłam zupełnie inne i ze starych ogórków nie z młodych.
- Marzena i Czarek
- Posty: 1491
- Rejestracja: wtorek 03 maja 2016, 12:47
- Gadu-Gadu: 0
- Lokalizacja: pod Częstochową
Re: Przetwory na zimę
Czekam na przepis jeśli można. Ja przymierzam się do zrobienia wg przepisów z 2 strony.
>>>Hodowla Ogara Polskiego z Kawaleryjską Fantazją<<<
Numer kontaktowy: 503 067 461
Numer kontaktowy: 503 067 461
Re: Przetwory na zimę
Czas na przetwory w długie jesienne wieczory.
Takie cuda można było kupić na dzisiejszych Hubertusach.
Takie cuda można było kupić na dzisiejszych Hubertusach.
- Załączniki
-
- HZ-03.jpg (101.69 KiB) Przejrzano 2819 razy
-
- HZ-04.jpg (106.71 KiB) Przejrzano 2818 razy
-
- HZ-05.jpg (111.76 KiB) Przejrzano 2818 razy
-
- HZ-06.jpg (100.91 KiB) Przejrzano 2818 razy
-
- HZ-22.jpg (110.84 KiB) Przejrzano 2818 razy
-
- HZ-23.jpg (100.23 KiB) Przejrzano 2818 razy
Zapraszamy: http://www.hodowlalesioki.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Przetwory na zimę
Nie zjadłabym przetworów, które na mnie patrza 
