Spokojnie ...ocena bardzo dobra też jest oceną hodowlanąPaulina_T pisze: A tu się okazuje ... że nie ma w Polsce suki wartej rozmnażania.![]()

A coś więcej ode mnie wieczorkiem

Moderator: BACHMATsforanemroda
Spokojnie ...ocena bardzo dobra też jest oceną hodowlanąPaulina_T pisze: A tu się okazuje ... że nie ma w Polsce suki wartej rozmnażania.![]()
Na czym polegało nieobiektywne ocenianie?Ula pisze: Niesmak pozostał mimo , że nasz Rozmaryn dostał ocenę doskonałą ,świetny opis - ale co z tego ... My kibicujemy wszystkim , wszystkie ogary są dla nas tak samo ważne i cieszymy się jak obiektywnie są oceniane
w moich oczach , może trochę złe słowo nieobiektywnie ale na pewno niekonsekwentnieNa czym polegało nieobiektywne ocenianie?
Już było napisane powyżej - suce do hodowlanki wystarczy bardzo dobra a jak ma certyfikat użytkowości to dobra. Ile tak naprawdę suk dostało oceny niedopuszczające do hodowli? Pytam z ciekawości - na klubówce nie mogłam być.lusia pisze: dało do zrozumienia że nie ma już materiału do rozmnażania czyli suk hodowlanych . W szczeniętach suczki też tylko obiecujące .
Ja również odniosłem takie wrażenie, że suki młodzież, otwarta i championki zostały potraktowane niejako z automatu. Żadny ze mnie fachowiec i z całą pewnością moja ocena nie jest obiektywna, ale tak na zdrowy chłopski rozum - czy wszystkie championki obecne na wystawie tak nagle "zeszły na psy?" Przecież, zanim uzyskały tytuł championa, to musiały być uznane za godne jego posiadania przez wielu innych sędziów. Nie dziwię się więc innym ogaromaniakom, że mogli poczuć "lekkie" rozczarowanie.hucuł pisze: Faktycznie przy ocenie suk do klasy otwartej włącznie oceny były być może nazbyt surowe i to był ten słabszy moment w mojej ocenie.