Klubowa Wystawa Ogara Polskiego Warszawa 9.09.2017

Moderator: BACHMATsforanemroda

hucuł

Re: Klubowa Wystawa Ogara Polskiego Warszawa 9.09.2017

Post autor: hucuł »

Tak całkiem legalnie z niezgłoszonym psem wejść nie można. Ale damy radę. Weź książeczkę zdrowia z wklepaną wścielizną, a w razie problemów dzwoń 501261873
Awatar użytkownika
Betty
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Betty »

hucuł pisze:Tak całkiem legalnie z niezgłoszonym psem wejść nie można. Ale damy radę. Weź książeczkę zdrowia z wklepaną wścielizną, a w razie problemów dzwoń 501261873
Ja też niestety dałam ciała i nie przeszło mi zgłoszenie Forda :wow_3: :zdziw_5: i się nie wystawiamy :placzek: :zly2:
Więc planujemy być gościnnie. Biorę Książeczkę ze szczepieniem i... w razie czego też mogę dzwonić pod podany numer?
FORD Ogar z Czarnolasu - mój pierwszy ukochany ogar / moja miłość i pasja :)
https://www.facebook.com/FORD.Ogar.zCzarnolasu/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Mikołaj pisze:Czy jest gdzieś w pigułce informacja o wystawie?
Gdzie się odbywa?
W jakich godzinach?
Czy można jeszcze na nią przyjść (jako gość) z 3-miesięcznym ogarem?
Czy jest sens przyjść w godzinach popołudniowych (po zajęciach szczeniaczkowa)?
Zastanówcie się czy w ogóle jest sens ciągnąć takiego malucha na wystawę...moim zdaniem niekoniecznie. Duże zgromadzenie ludzi, psów - nie wiem na ile będzie przygotowana na takie doświadczenia, nie każdy pies jest. Musielibyście uważać na wiele rzeczy, żeby psa potem nie zrazić do wystaw. Oczywiście możliwe ale czasami niełatwe. Może na pierwszy raz bez psa?
Wg przepisów na wystawę nie można wejść z niezgłoszonym psem. W praktyce bywa różnie - można się odbić od bramki. Na pewno musielibyście mieć szczepienia na wściekliznę (książeczkę przy sobie).
A może lepiej żebyście w niedzielę razem podjechali na konkurs? Mniej osób (niestety też ogarów...ale rodzina będzie ;) ), impreza bardziej rozciągnięta w czasie ( po południu część biesiadna ;) )

Suche do pochrupania i popitka w postaci płynów mniej i bardziej słodkich - super! :silacz:
Kubeczki są zakupione ;)

Według informacji mi udzielonych jakiś czas temu ring 17 ma być w okolicach ringu, gdzie wystawialiśmy się w lipcu. Trochę głębiej - tam gdzie była klubówka seterów.
Być może rano (dużo wcześniej)będzie możliwość podjechania, wyładowania i odjechania, ale trudno mi to zagwarantować i możliwości zostawienia samochodu wystawcy przy ringu raczej bym się nie spodziewała.
Awatar użytkownika
Ewka

Post autor: Ewka »

Ania W pisze:
Mikołaj pisze:Czy jest gdzieś w pigułce informacja o wystawie?
Gdzie się odbywa?
W jakich godzinach?
Czy można jeszcze na nią przyjść (jako gość) z 3-miesięcznym ogarem?
Czy jest sens przyjść w godzinach popołudniowych (po zajęciach szczeniaczkowa)?
Zastanówcie się czy w ogóle jest sens ciągnąć takiego malucha na wystawę...moim zdaniem niekoniecznie. Duże zgromadzenie ludzi, psów - nie wiem na ile będzie przygotowana na takie doświadczenia, nie każdy pies jest. Musielibyście uważać na wiele rzeczy, żeby psa potem nie zrazić do wystaw. Oczywiście możliwe ale czasami niełatwe. Może na pierwszy raz bez psa?
Wg przepisów na wystawę nie można wejść z niezgłoszonym psem. W praktyce bywa różnie - można się odbić od bramki. Na pewno musielibyście mieć szczepienia na wściekliznę (książeczkę przy sobie).
A może lepiej żebyście w niedzielę razem podjechali na konkurs? Mniej osób (niestety też ogarów...ale rodzina będzie ;) ), impreza bardziej rozciągnięta w czasie ( po południu część biesiadna ;) )
Chciałabym jeszcze dodać, oczywiście nie chcę Was straszyć, ale uważam, że i to powinniście wiedzieć, że w tak ogromnym skupisku psów nietrudno również złapać jakieś choróbsko (słychać było ostatnio o wielu takich przypadkach po wystawach). Musicie rozważyć, czy jest sens narażać na to malutką. Proponowałabym bardziej kameralne wystawy na zapoznawanie suni z wystawami czy ogólnie skupiskami ludzkimi i psimi... Na jej wiek, to byłoby, moim zdaniem, bardziej odpowiednie.
Byleby w sercu ciągle maj!
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

My rok temu po warszawskiej międzynarodówce mieliśmy kaszel kenelowy w domu :zly1:
Awatar użytkownika
Paulina_T
Kontakt:

Post autor: Paulina_T »

Przywieziemy napoje i coś do pochrupania. :piwko:

Nie widzę planu sędziowania, ani spisu wystawców :( Ratunku!
Ani planu wystawy ... :zly2:
Hodowla Ogara Polskiego - tel: 604 853 302
https://www.zsosnowejpolany.pl/
Awatar użytkownika
aganowaczek

Post autor: aganowaczek »

Napoje w postaci soczków mamy. Na wystawy.net jest plan sędziowania i spis wystawców.
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

uncja

Post autor: uncja »

tak dla pewności - rozumiem, że o godz. 10:00 startują konkurencje hodowlane, natomiast indywidualna ocena rozpocznie się dopiero po ich zakończeniu?
Awatar użytkownika
Ula

Post autor: Ula »

Ania W mówiła , że tak własnie ma to być zorganizowane - najpierw konkurencje hodowlane a potem ocena w klasach .Start o 10:00. Mam nadzieję , że nic się nie zmieniło
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Nic się nie zmieniło. Startujemy o 10!!
ODPOWIEDZ