Klubowa Wystawa Ogara Polskiego Warszawa 9.09.2017

Moderator: BACHMATsforanemroda

Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Klubowa Wystawa Ogara Polskiego Warszawa 9.09.2017

Post autor: Ania W »

No paszteciki, chlebek, ogóreczki i ciasto (jak takie jak kiedyś w Zamostkach to rewelka) MNIAM :marzyc_2:
Jeżeli chodzi o alkohol to myślę, że to raczej fajna opcja na integrację ( zlot, spotkanie po wystawie...nawet na okoliczność konkursu, bo tam nawet od strony prawnej można a wyroby domowe cieszą się dużym uznaniem ;) ), a nie na wystawę. To jednak może być potraktowane jako miejsce publiczne i o ile oczywiście spotkałam się kiedyś ze sprzedażą piwa przy wystawie to takie stoiska mają na to pozwolenie...z wnoszeniem alkoholu na teren wystawy może być już różnie. Nie chciałabym, żeby potem były jakieś problemy zarówno ze strony organizatorów (oddziału warszawskiego) czy osób zarządzających hipodromem. Prawdę mówiąc nawet rozważałyśmy kupienie cydru ( jest jeszcze kilka jubileuszowych naklejek), ale po przemyśleniu z powyższego powodu zrezygnowałyśmy. Także na stół nie wystawimy alkoholu - myślę, że damy radę fajnie się bawić bez ;). Mile widziane natomiast napoje bezprocentowe ;). Oczywiście poza tym każdy jest dorosły i sam podejmuje decyzję.
hucuł

Post autor: hucuł »

Ja myślę Aniu, że jeśli impreza jest "dzień przed" i jeszcze mieszkamy ma terenie wystawy, to jakimiś przepisami bardzo przejmować się nie trzeba.W tym roku sytuacja jest inna, a do tego większość z nas jest niewolnikami samochodu. Ja niestety też, ale przecież nie wszyscy :zly2:
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Ale jasne - były różne okoliczności klubówek ;) Imprezy były i przed i po, huczne i bardzo huczne :)...A tym razem gościmy na terenie hipodromu wynajętym na tę imprezę przez ZKwP :niewka:
I żeby nie było - naprawdę nie przemawia przez mnie niewolnictwo wobec samochodu ;)

A dla startujących w konkursie - ogarów zgłoszonych jest 10 :silacz:
i niestety pojawiły się grzyby w okolicznych lasach :zly2: Może nie można nazwać tego wysypem, ale jak się ludziska dowiedzą ... :strach_2:

I uwaga! W lipcu był dość duży korek w kierunku wystawy od strony Warszawy. Na tyle duży że mimo, że planowałam być z godzinkę wcześniej (tak ruszyłam) trochę mi skoczyło mi ciśnienie i postanowiłam na czuja odbić w pewnym momencie i pojechać trochę dookoła. Można odbić na wysokości ul. Kajki (przed lasem) w lewo, w ul. Kościuszkowców, potem Korkowa, Wspólna, Niemcewicza, i w prawo w Pułku Praskiego. To tak w razie czego ;)
Awatar użytkownika
aganowaczek

Post autor: aganowaczek »

Ok. To w takim razie inne napoje, jakie? Woda, soczki, cola? Czy wszystkiego po trochu?
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Awatar użytkownika
Ula

Post autor: Ula »

A coś suchego do schrupania - chipsy precelki paluszki ... to ja mogę zapewnić - więcej nie dam rady czasowo :(
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Czy może osoby bardziej zaangażowane wiedzą gdzie będzie ring 17? Kiedy jakiś plan sędziowania ukaże się na stronie? Interesuje mnie to o tyle, że mam psa też na innej klubówce i chcę się jakoś wcześniej zorganizować. :niewka: :niewka:
Awatar użytkownika
Poniatowski Dwór
Kontakt:

Post autor: Poniatowski Dwór »

hej!
Jakby ktoś jeszcze reflektował na nocleg w http://dommysliwski.webwavecms.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
to zwolniła sie jedna dwójka (ta z rezerwowanych przez nas) - ale tylko jest wolna z piątku na sobotę - więc jak ktos ma daleko i rano nie chce sie śpieszyć na Klubówkę to zapraszamy
mozna kontaktowac sie ze mną 515061115 lub powołując na nazwisko Król - bezpośrednio z właścicielką hoteliku (130 zł za pokój)
z Poniatowskiego Dworku pozdrawiają Ania i Łukasz z dziećmi
oraz AS-ANI, HUSARZ, FELIX, MINA, ARIADNA i ZADZIOR
https://www.facebook.com/Ogary-Polskie- ... 921752356/
Kontakt do HODOWLI 515061115
Mikołaj

Post autor: Mikołaj »

Czy jest gdzieś w pigułce informacja o wystawie?
Gdzie się odbywa?
W jakich godzinach?
Czy można jeszcze na nią przyjść (jako gość) z 3-miesięcznym ogarem?
Czy jest sens przyjść w godzinach popołudniowych (po zajęciach szczeniaczkowa)?
uncja

Post autor: uncja »

Mikołaj pisze:Czy jest gdzieś w pigułce informacja o wystawie?
Gdzie się odbywa?
W jakich godzinach?
Czy można jeszcze na nią przyjść (jako gość) z 3-miesięcznym ogarem?
Czy jest sens przyjść w godzinach popołudniowych (po zajęciach szczeniaczkowa)?
adres i podstawowe informacje są tutaj: http://www.warszawa.zkwp.pl/oddzialy.ph ... l=warszawa
wystawa rozpoczyna się o 10.00
czy można będzie wejść z nie zgłoszonym pieskiem? - nie wiem, ale myślę, że tak
godziny popołudniowe niekoniecznie, wystawa (przynajmniej część oficjalna) skończy się pewnie do 14
Mikołaj

Post autor: Mikołaj »

uncja pisze: adres i podstawowe informacje są tutaj: http://www.warszawa.zkwp.pl/oddzialy.ph ... l=warszawa
wystawa rozpoczyna się o 10.00
czy można będzie wejść z nie zgłoszonym pieskiem? - nie wiem, ale myślę, że tak
godziny popołudniowe niekoniecznie, wystawa (przynajmniej część oficjalna) skończy się pewnie do 14
Dziękuję.
ODPOWIEDZ