AURA Myśliwego (AURA pewnej AFERY)
- Ola i Dunaj
- Gadu-Gadu: 9495783
Re: AURA Myśliwego (AURA pewnej AFERY)
Gratulacje ! Zdobywanie nowych doświadczeń pełną parą, super 

Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Leśna wyprawa z forsowaniem rzeki zakończona ześliźnięciem się Blazera ze skarpy, panienka niebyła zainteresowana moczeniem nóżek.
Nas również ,,zaatakował" wąż, a właściwie beznoga jaszczurka. Została donośnie oszczekana przez Czujną, jak na myśliwskiego psa przystało
Nas również ,,zaatakował" wąż, a właściwie beznoga jaszczurka. Została donośnie oszczekana przez Czujną, jak na myśliwskiego psa przystało
Pierwsza fota super!
Ale panna!
I jaka linia 
Ale panna!

Na żywo jeszcze bardziej kobieca 

- Marzena i Czarek
- Gadu-Gadu: 0
Oko w oko.
>>>Hodowla Ogara Polskiego z Kawaleryjską Fantazją<<<
Numer kontaktowy: 503 067 461
Pierwsze prawdziwe polowanie. Siedemnastu myśliwych, dwie łajki, foksterier i ogarzyca. Po rozpoczęciu, oddaję Czujną w ręce doświadczonego podkładacze Zbyszka. Przez kilka lat jego GP pracował razem z moim alpejczykiem w miotach, a pomiędzy nimi starali się ustalić, który jest ważniejszy. Pierwszy miot, stanowisko z widocznością w miot ok. 10m, zaraz po ruszeniu psów słychać granie. Najpierw pojedynczy, z czasem większej liczby psów. Dość daleko od mojego stanowiska, trudno rozróżnić które to, ale granie na dziki. Przechodzą przez linię myśliwych, strzały. Psy oddalają się. Cisza. Stoimy, czekamy. Ponownie słychać zbliżające się psy i podkładaczy. Teraz wyraźnie słyszę Czujną idącą za jeleniami, strzały na linii, wychodzą z miotu. Po pewnym czasie granie Czujnej z mojej lewej strony. Wraca w kierunku z którego ruszyła naganka, przechodzi na mojej wysokości i dwa stanowiska dalej wyprowadza łanię z cielakiem, strzały. Koniec miotu. Wracam na miejsce zbiórki, wyskakuje razem z terierem, mokra i zadowolona. Drugi miot. Na zmianę granie na dziki i jelenie, wszystko odbywa się w nalotach ok. sto m od mojego stanowiska. Pod koniec miotu w moją stronę łania prowadzi ciele i ciołka. Stają dwadzieścia metrów przede mną, odbijają zostając w miocie. Na miejscu zbiórki wszystkie psy są z wyjątkiem Czujnej. Sygnał rogiem, drugi sygnał po pięciu minutach...wraca. Trzeci miot, duża chmara jeleni. Deszcz. Wszystkie odgłosy przytłumione. Psy grają, dużo strzałów. Przed zakończeniem wraca do miotu z łajką, później okaże się, że szły za watahą dzików. Zbiórka. Okazuje się, że trzeba sprawdzić strzał do łani. Leje deszcz. Wchodzimy na zestrzał, idzie z nosem przy ziemi, czasem rozgląda się. Po ok. 200m zgasła łania. Długie mizianie i radość.
- Marzena i Czarek
Gratulacje. Pięknie.
>>>Hodowla Ogara Polskiego z Kawaleryjską Fantazją<<<
- 1e2w3a
- Kontakt:
To własnie oddaje to zdjęcieMaciekSz pisze:mokra i zadowolona

"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."