49 Krajowa Wystawa Psów Rasowych Bytom 10.06.2017
Moderator: BACHMATsforanemroda
49 Krajowa Wystawa Psów Rasowych Bytom 10.06.2017
sędziowała Małgorzata Wieremiejczyk - Wierzchowska
Zgłoszono cztery ogary -psa w kl. otwartej, którego nie było.
Trzy suki: młodzież Czujna Ogarusy, pośrednia Róża Poszły w Las i Nora z Beskidzkich Wysp w championach. Całą drogę z Wrocławia do Gliwic lało, po rozpoczęciu wystawy deszcz doszedł i do Bytomia. Padał do pierwszych konkurencji finałów. Aura bardziej na dziki, niż na wystawę na powietrzu.
Może dzięki temu Czujna miała ochotę na bieganie i ,czym mnie zaskoczyła, nie siadała po zatrzymaniu.
Nora oc. doskonała, Róża oc. bdb, Czujna oc. doskonała, oraz Zwycięzca Młodzieży, Najlepszy Junior i Zwycięzca Rasy. W finale Ras Polskich trzecie miejsce. Konkurencja może nie za wielka, ale BOB jest, a opis jakiego jeszcze nie mieliśmy (tylko wystawiający musi popracować nad wystawianiem, ale czy musi ?). Startem w Bytomiu zakończyliśmy młodzieżowy championat. Następne starty w klasie pośredniej.
Ciekawostką wystawy był start, w rasach nieuznanych, polskiego spaniela myśliwskiego (Trzeci raz na wystawach).
Róża wpadła tylko na ring, zaraz potem zniknęła, jej zdjęć niema.
Zgłoszono cztery ogary -psa w kl. otwartej, którego nie było.
Trzy suki: młodzież Czujna Ogarusy, pośrednia Róża Poszły w Las i Nora z Beskidzkich Wysp w championach. Całą drogę z Wrocławia do Gliwic lało, po rozpoczęciu wystawy deszcz doszedł i do Bytomia. Padał do pierwszych konkurencji finałów. Aura bardziej na dziki, niż na wystawę na powietrzu.
Może dzięki temu Czujna miała ochotę na bieganie i ,czym mnie zaskoczyła, nie siadała po zatrzymaniu.
Nora oc. doskonała, Róża oc. bdb, Czujna oc. doskonała, oraz Zwycięzca Młodzieży, Najlepszy Junior i Zwycięzca Rasy. W finale Ras Polskich trzecie miejsce. Konkurencja może nie za wielka, ale BOB jest, a opis jakiego jeszcze nie mieliśmy (tylko wystawiający musi popracować nad wystawianiem, ale czy musi ?). Startem w Bytomiu zakończyliśmy młodzieżowy championat. Następne starty w klasie pośredniej.
Ciekawostką wystawy był start, w rasach nieuznanych, polskiego spaniela myśliwskiego (Trzeci raz na wystawach).
Róża wpadła tylko na ring, zaraz potem zniknęła, jej zdjęć niema.
Re: 49 Krajowa Wystawa Psów Rasowych Bytom 10.06.2017
Gratulacje dla Czujnej za sukcesy w Bytomiu i Championat
Brawa dla tych ogarków , które brały udział
My walczymy jutro

Brawa dla tych ogarków , które brały udział

My walczymy jutro
- Marzena i Czarek
- Gadu-Gadu: 0
Gratulacje.
>>>Hodowla Ogara Polskiego z Kawaleryjską Fantazją<<<
Numer kontaktowy: 503 067 461
Numer kontaktowy: 503 067 461
Gratulacje dla wszystkich
Dzięki za zdjęcia spanieli. Bardzo fajne pieski, a ja ciągle ich jeszcze nie widziałam na żywo. Może wreszcie zaczną się pokazywać.

https://www.facebook.com/Ogar-Polski-z- ... 790481612/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gratulacje
deszcz najbardziej widać po sędzinie i po spanielkach 

"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Gratulacje 

Jagoda z Czatą Nowogary i Poraj z Zadrą-Esterą z Ogarów z Kniei
Gratuluję CZUJNEJ!
Pogoda była f a t a l n a !!!
Spodziewałam się ciepłego dnia. Ubrana w sukienkę byłam totalnie zmarznięta i zmoknięta. Po trawie nie dało się biegać, było niesamowicie ślisko - a ja w balerinach.
Pilnowałam tylko, żeby nie stracić kontaktu z podłożem
Dziś mam zakwasy po tych biegach.
Też bardzo chciałam zobaczyć spaniele polskie, ale przemoknięta i w mokrych butach poczłapałam do samochodu.
A oto RÓŻA i mokra ja
:

Pogoda była f a t a l n a !!!
Spodziewałam się ciepłego dnia. Ubrana w sukienkę byłam totalnie zmarznięta i zmoknięta. Po trawie nie dało się biegać, było niesamowicie ślisko - a ja w balerinach.

Dziś mam zakwasy po tych biegach.

Też bardzo chciałam zobaczyć spaniele polskie, ale przemoknięta i w mokrych butach poczłapałam do samochodu.
A oto RÓŻA i mokra ja

- Załączniki
-
- B1.jpg (129.56 KiB) Przejrzano 2669 razy
-
- B2.jpg (142.24 KiB) Przejrzano 2669 razy
-
- B3.jpg (139.84 KiB) Przejrzano 2668 razy
Hodowla Ogara Polskiego - tel: 604 853 302
https://www.zsosnowejpolany.pl/
https://www.zsosnowejpolany.pl/
Gratulacje dla wszystkich piesków i ich Właścicieli!

Brawo! Gratulacje.
Faktycznie po ogarach zlewy nie widać
Faktycznie po ogarach zlewy nie widać

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Szczęśliwa Róża, mokra Ty i sędzinaPaulina_T pisze:
A oto RÓŻA i mokra ja:

Brawa za wytrwałość dla wszystkich.