Sarabanda Poszły w Las & Czuprynka Tropinos

Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Re: Sarabanda Poszły w Las & Czuprynka Tropinos

Post autor: qzia »

Mam dość spore stadko i różnych charakterków i wielkości. Często psy mniej pewne siebie bywają faworyzowane i pozwala im się na więcej niż tym pewniejszym siebie. podobnie z sukami słabszymi czy mniejszymi. Bywają takie o wyższym progu pobudliwości, które trudniej wyprowadzić i z równowagi i te czasami wyglądają na słabsze i ustępujące innym a w brew pozorom tak nie jest. Moje suki ogarze dojrzewały do konfrontacji w wieku koło 1,5 roku. Myślę, że jeszcze i tak nie jedna awantura przed Tobą Gosiu. Ogary niestety bywają dość gwałtowne w emocjach ale i dość szybko się wyciszają. Nie zazdroszczę 3 ogarzych suk w domu. Ważne jak na kłótnie reaguje Sara i po czyjej stronie stanie :mrgreen:
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Jak na razie jest dobrze. Też się zastanawiam jak sytuacja dalej się potoczy. W razie czego mogę odseparować, ale nie wydaje mi się żeby to było konieczne. Sara jest szefowa, mądra, spokojna i pewna siebie, nie wdająca się w dyskusje. Młoda jej nie podskakuje, uznaje jej przewagę, a Sara w razie konfliktu nigdy nie wdaje się w pyskówki i nie daje się wyprowadzić z równowagi, raczej ustępuje. Po prostu miszczyni :mrgreen: . Problem może się pojawić jak zacznie z wiekiem tracić siły.
Czupryna jest przeciwieństwem Sarki. Ma bardzo niski próg pobudliwości, szybko się złości i łatwo daje się wyprowadzić z równowagi. Jest słaba psychicznie, niepewna siebie ale jak ma wybór ( czyli nie jest na smyczy ) to woli trzymać się na uboczu i nie wdawać w konflikty. Czelna bardzo szybko to zauważyła i zajęła miejsce drugiej w stadzie, spychając Czuprynę na trzecią pozycję.
W sumie to żyją w zgodzie i nie wchodzą sobie na głowę, ja też pilnuję żeby nie prowokować konfliktowych sytuacji. Ale pamiętam że jak Czupryna była w wieku Czelnej to też rozrabiała i wcale tak łatwo się Sarze nie dała podporządkować, trochę musiałyśmy nad tym popracować. Przy Czelnej jest o niebo lepiej.
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
sumika
Gadu-Gadu: 0

Post autor: sumika »

Wyższa szkoła jazdy... :brawo_1:
Awatar użytkownika
Angelika

Post autor: Angelika »

Dzisiaj znów moja Czesna miała wspaniały dzień - odwiedziła ją siostra Czelna, tym razem przyjechała również Sara i Czuprynka :happy3: Bardzo dziękujemy za wspólny spacer! Prawdziwa ogarza integracja :happy3: :marzyc_2: Pogoda tylko wymęczyła troszkę dziewczyny - oprócz Czesnej (ona ma niezniszczalne pokłady energii i jeszcze żaden spacer jej nie wykończył) :silacz: Zdjęć niestety niewiele, Sara ma najładniejsze - moja jedyna dziś modelka :marzyc_2:
Załączniki
Sara.JPG
Sara.JPG (134.28 KiB) Przejrzano 1080 razy
Sara 2.JPG
Sara 2.JPG (146.59 KiB) Przejrzano 1080 razy
trójka.jpg
trójka.jpg (112.84 KiB) Przejrzano 1080 razy
latające uszy.jpg
latające uszy.jpg (132.62 KiB) Przejrzano 1080 razy
wykończona Czelna.JPG
wykończona Czelna.JPG (200.37 KiB) Przejrzano 1080 razy
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Dziękujemy za wspólny spacer i za wklejenie zdjęć :szacun_1:
Upał wymęczył moje dziewczyny, widać że kanapowce nieprzywykłe do zmiennych warunków i nie zahartowane, za to Czesna to po prostu czołg :silacz:
My lubimy mieć trochę wody do ochłody po drodze, wtedy zdecydowanie lepiej.
Ah, piękne te wasze okolice :hi_1:
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

O raju jaka Sarcia siwa - jak Fiord ale mam ją w pamięci taką ciemniutką. ;)

Czytałam co Quzia napisała o twoim stadzie - 100% racji - najważniejsze po której stronie stanie Sara bo jak dojdzie do prawdziwej zadymy to się pewnie okaże. U nas Bystra trzyma sztamę z Jurkiem i generalnie próbuje rządzić a Fiord się usiłuje nie dać. Więc musimy unikać ew. sytuacji konfliktowych. ;)
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Czata

Post autor: Czata »

Fajna spacerowa ekipa :silacz:
Moje ostatnio też łapią, jak Czelna, resztki wilgotnej trawy w cieniu i nawet leśne jeziorka nie pomagają. A tak poza tym, niekiedy sama tak bym legła :lol: :lol: :lol:
Jagoda z Czatą Nowogary i Poraj z Zadrą-Esterą z Ogarów z Kniei
Awatar użytkownika
BACHMATsforanemroda
Kontakt:

Post autor: BACHMATsforanemroda »

Sara może i siwiutka, ale wigor w oczach jak u szczeniaka :marzyc_2: Wszystkie cztery są piękne. Fajny spacer, tak troszkę "zazdraszczam" :marzyc:
hodowla znad Sarczego Brzegu
https://www.facebook.com/BACHMATsforanemroda/" onclick="window.open(this.href);return false;
Wilga

Post autor: Wilga »

Aleście umordowały dziewczyny :) Z kanapy to trzeba powoli, stopniowo przyzwyczajać do terenu, a nie tak od razu na głęboka wodę....
Pozdrawiamy
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Rozbiegane łąkowe zdjęcie super :)
ODPOWIEDZ