Między borem a miastem - ARES, BONA, ERIA
- 1e2w3a
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Re: Między borem a miastem - ARES i BONA
CD BONA WE WROCŁAWIU
Towarzystwo z Parku Skowroniego Ostatniego dnia odwiedziliśmy Park Szczytnicki. Planowaliśmy też przechadzkę po Parku Wschodnim ale ostatecznie wylądowałyśmy na ołtaszyńskich polach. W niedzielę dałyśmy się skusić na spacer nad Odrą z trzema gończymi polskimi i to na szóstą rano!
Ja się trochę spóźniłam bo w nocy był przymrozek i trochę czasu zabrało mi skrobanie szyb w samochodzie. Jak przyjechałam to było jeszcze szaro a z Odry ulatywała jakaś para. Na wale trawa już zdążyła się rozmrozić, ale tam niżej, bliżej rzeki, szron jeszcze się trzymał.
Towarzystwo z Parku Skowroniego Ostatniego dnia odwiedziliśmy Park Szczytnicki. Planowaliśmy też przechadzkę po Parku Wschodnim ale ostatecznie wylądowałyśmy na ołtaszyńskich polach. W niedzielę dałyśmy się skusić na spacer nad Odrą z trzema gończymi polskimi i to na szóstą rano!
Ja się trochę spóźniłam bo w nocy był przymrozek i trochę czasu zabrało mi skrobanie szyb w samochodzie. Jak przyjechałam to było jeszcze szaro a z Odry ulatywała jakaś para. Na wale trawa już zdążyła się rozmrozić, ale tam niżej, bliżej rzeki, szron jeszcze się trzymał.
- 1e2w3a
- Kontakt:
CD BONA WE WROCŁAWIU
Słońce świeciło ostro. Poranny rozruch Aleja na wale. A to nasza trójka znajomych. Ten gończy na pierwszym planie to Impuls (Kłusująca Sfora) z którym poznaliśmy się na jednym z konkursów dla tropowców. Po południu również zabrałam Bonę na spacer nad Odrę, ale tym razem na przeciwny brzeg. Przechadzałyśmy się też po pięknych alejkach w pobliżu wału
Słońce świeciło ostro. Poranny rozruch Aleja na wale. A to nasza trójka znajomych. Ten gończy na pierwszym planie to Impuls (Kłusująca Sfora) z którym poznaliśmy się na jednym z konkursów dla tropowców. Po południu również zabrałam Bonę na spacer nad Odrę, ale tym razem na przeciwny brzeg. Przechadzałyśmy się też po pięknych alejkach w pobliżu wału
- Marzena i Czarek
Jak Was nie było , to nie było. Teraz zdjęć cała qupa - nie mylić z kupą.
>>>Hodowla Ogara Polskiego z Kawaleryjską Fantazją<<<
Numer kontaktowy: 503 067 461
Portret piękny!
Ale i spacery niczego sobie
Ekipa towarzysząca zawsze doborowa
Zawsze mnie zadziwia jaka ta wasza Odra inna od naszej Wisły...
Ale i spacery niczego sobie

Zawsze mnie zadziwia jaka ta wasza Odra inna od naszej Wisły...
- 1e2w3a
- Kontakt:
Może dlatego, że Odra to uregulowana rzeka, choć i to nie uchroniło Wrocławia od zalania w 1997r. No i jeszcze wycięto sporo drzew i krzewów nad samą rzeką po tej powodzi tysiąclecia. Ale poza obszarem miasta wygląda to już lepiej, nie jest już tak pusto nad brzegiem, a w starorzeczu jest naprawdę pięknie.Ania W pisze:Zawsze mnie zadziwia jaka ta wasza Odra inna od naszej Wisły...
- Marzena i Czarek
Nie widziałyście Warty pod Częstochową 

>>>Hodowla Ogara Polskiego z Kawaleryjską Fantazją<<<
Wiem, że Odra regulowana (i widać, że taki porządeczek wokół) i że Wisła przy niej to "dzika rzeka", ale Odra taka "do przeskoczenia" się wydaje, a to przecież nie byle strumyczek 

na zdjęciach jest u góry to jest chyba kanał żeglugowy i kanał powodziowy a nie właściwe koryto OdryAnia W pisze:Wiem, że Odra regulowana (i widać, że taki porządeczek wokół) i że Wisła przy niej to "dzika rzeka", ale Odra taka "do przeskoczenia" się wydaje, a to przecież nie byle strumyczek
ta płynie przez centrum
https://www.google.pl/maps/place/Wroc%C ... 17.0385376" onclick="window.open(this.href);return false;
z autostrady za Wrocławiem już taka do przeskoczenia nie jest
https://www.google.pl/maps/@51.1561137, ... 312!8i6656" onclick="window.open(this.href);return false;
i tu
https://www.google.pl/maps/@51.1552963, ... 000!8i6000" onclick="window.open(this.href);return false;
- 1e2w3a
- Kontakt:
W zeszłym sezonie w konkursach tropowców były same "jedynki", teraz przyszedł czas na "trójki".
W sobotę byłysmy z Boną w Kotlinie Kłodzkiej w Chwalisławiu na konkursie tropowców. Ta "trójka" to dyplom III stopnia który uzyskała Bona na tymże konkursie. Ścieżka prowadziła wprawdzie raz w górę, raz w dół ale my mieliśmy jakoś "pod górkę" - podczas tropienia pojawiły sie pewne problemy. O tym jakie to były problemy jest opisane w dziale Użytkowość/Regionalny Konkurs Tropowców i Posokowców - Chwalisław 2017.
http://www.ogarkowo.pl/viewtopic.php?f= ... &sk=t&sd=a" onclick="window.open(this.href);return false;
Bona po pomyślnym zakończeniu ścieżki Karta oceny Dyplom
W sobotę byłysmy z Boną w Kotlinie Kłodzkiej w Chwalisławiu na konkursie tropowców. Ta "trójka" to dyplom III stopnia który uzyskała Bona na tymże konkursie. Ścieżka prowadziła wprawdzie raz w górę, raz w dół ale my mieliśmy jakoś "pod górkę" - podczas tropienia pojawiły sie pewne problemy. O tym jakie to były problemy jest opisane w dziale Użytkowość/Regionalny Konkurs Tropowców i Posokowców - Chwalisław 2017.
http://www.ogarkowo.pl/viewtopic.php?f= ... &sk=t&sd=a" onclick="window.open(this.href);return false;
Bona po pomyślnym zakończeniu ścieżki Karta oceny Dyplom
Gratulacje!!!
przypomniał mi się weekend spędzony w tej agroturystyce
przypomniał mi się weekend spędzony w tej agroturystyce