A my biegać nie lubimy wcale

Zapraszamy z Zajo wspólnie w nasze okolice

Ja myślę, że to nie ma znaczenia co było tylko tak jak Gosia napisała - co będzie. Bo jak na razie ogar traci opinię stabilnego psychicznie i zdrowego psa, którą miał jak zaczynałam przygode z rasą. I to nie tylko kwestia internetu, ale np rozmów z wetami, którzy twierdza, że kiedys ogary widywali z okazji szczepień a teraz z wielu innych okazji. I to nie jest tylko kwestia wiedzy czy dostępności badań bo ile np teraz można zdiagnozowac, że nawracające zapalenie ucha jest spowodowane niedoczynnością tarczycy to kiedyś to nawracające zapalenie ucha też by było tylko przyczyna byłaby nieznana.kasiawro pisze:Gosiu jestem za tym co napisałaś, tylko mam też w głowie to, że nikt nie wie jaka psychika i jakie zdrowie było wtedy ....?
No to skoro kiedyś takich rzeczy nie łączono a teraz tak, chyba jednak jest to kwestia wiedzy i dostępności badań...hania pisze: I to nie jest tylko kwestia wiedzy czy dostępności badań bo ile np teraz można zdiagnozowac, że nawracające zapalenie ucha jest spowodowane niedoczynnością tarczycy to kiedyś to nawracające zapalenie ucha też by było tylko przyczyna byłaby nieznana.
Jeżeli rozmawiałam z wetami 20 lat temu i mówili, że ogary do nich przychodziły tylko z okazji szczepień to oznacza że nie przychoziły z okazji nawracających zapaleń uczu, niezaleznie czym były spodowaneAnia W pisze:No to skoro kiedyś takich rzeczy nie łączono a teraz tak, chyba jednak jest to kwestia wiedzy i dostępności badań...hania pisze: I to nie jest tylko kwestia wiedzy czy dostępności badań bo ile np teraz można zdiagnozowac, że nawracające zapalenie ucha jest spowodowane niedoczynnością tarczycy to kiedyś to nawracające zapalenie ucha też by było tylko przyczyna byłaby nieznana.![]()
Czyli kiedyś było lepiej czy było tak samo, ale nie było pełnej świadomości na ten temat?
To i bardzo trudne i …nie bardzoSARABANDA pisze: Popatrzcie do przodu i zastanówcie się co zrobić żeby rodzące się szczenięta były zdrowe i miały dobrą psychikę.