Ja się bardziej w hodowli teraz skupiam na tym białym ogonie.SARABANDA pisze:Wizja "bardziej konik niż krówka" jako cel hodowlany dla mnie super

Ja się bardziej w hodowli teraz skupiam na tym białym ogonie.SARABANDA pisze:Wizja "bardziej konik niż krówka" jako cel hodowlany dla mnie super
Jak skwitował to kolega widząc mojego ogara: "Hanto wycinki będzie dusił w miocie a przelatki aportował..."Psin+co pisze: Na szczęście ogarów za wiele nie ma, to może kiedyś nie będę musiał mówić " Patrz to wystawowo-eksteriorowy ONek, one kiedyś były normalne, a potem obcięli mu zad i przyszyli z jamnika. O, a to był ogar, teraz to taka mała krówka jest..."
Masz rację ale w jeżynach ogar tez daje radę choć potem troszkę krwawi.hanto pisze:Psin+co pisze:
Zgadzam się, nie ma uniwersalnego psa. Ja swojego wybrałem do łowiska i w jeżyny go pchać nie będę ale widząc jak śmiga po bagnach i krzakach w taki teren jak najbardziej.
Jak pies będzie miał rozum w głowie i trochę szczęścia to fakt, że jest większy niż terier nie powinien mu zaszkodzić.
DB
Tomasz
Najwięcej w stosunku do czego - możesz rozwinąć?Wigro pisze: Najwięcej ogarów zginęło od strzału w miot i przy powrocie pod samochodem.
Pewnie do konfrontacji z dzikiem.kasiawro pisze:Najwięcej w stosunku do czego - możesz rozwinąć?Wigro pisze: Najwięcej ogarów zginęło od strzału w miot i przy powrocie pod samochodem.
Dokładnie tak, znam dwa przypadki strzału w miot i jedno zginięcie ogara pod samochodem podczas powrotu psa z miotu. Nie znam zginięcia od krawca, ale fachowcem nie jestem, nie strzelam.Paulina_T pisze:Pewnie do konfrontacji z dzikiem.kasiawro pisze:Najwięcej w stosunku do czego - możesz rozwinąć?Wigro pisze: Najwięcej ogarów zginęło od strzału w miot i przy powrocie pod samochodem.
lusia pisze: obecne ogary niedługo upodobnią się do bloodhound-ów a nie ogarów nie mówiąc już o masie psiaków
Średniej wielkości u psów oznacza między 15, a 25 (no, max 35) kg masy ciała, powyżej to już psy duże...Wygląd ogólny:
Pies średniej wielkości, o mocnej, muskularnej, raczej ciężkiej budowie, dającej mu
znaczną wytrzymałość, lecz nie szybkość.