Bachmat, Lorna i reszta-ekipa znad Sarczego Brzegu.

Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Re: Bachmat i Lorna

Post autor: kasiawro »

Też chciałabym ją zobaczyć na żywo ;).
Nie chciałam pisać, że kątowanie fajniejsze niż tatka, ale skoro babcia piszę to ja też :jezyk:
Uchole ułożenie, osadzenie to mamusiowe, zresztą z postawy też zbliżona.
Zresztą jak dla mnie to cała radość, że dzieci piękniejsze od rodziców i poprawiają to co nie koniecznie idealne u nich.
Super suka, fajnie że wystawiana i co najważniejsze zdrowa!!
Gratuluję.
Awatar użytkownika
BACHMATsforanemroda
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: BACHMATsforanemroda »

Najpóźniej w Warszawie się pewnie zobaczymy :) Na klubowej wystawie, wtedy okaże się czy faktycznie jest taka ładna. Chociaż ja podzielam zdanie Pań :) Fajna jest i coraz bardziej pasuje do Baśka. :)
Załączniki
Bachmat już postanowił wskoczyć do wody! Robiłam zdjęcie Lali i nagle usłyszałam głośny plusk. Odwróciłam się i zobaczyłam... TO!
Bachmat już postanowił wskoczyć do wody! Robiłam zdjęcie Lali i nagle usłyszałam głośny plusk. Odwróciłam się i zobaczyłam... TO!
17039243_1662638360419785_8463894754564991166_o.jpg
Lorna była tak samo zaskoczona tym skokiem Baśka jak ja.
Lorna była tak samo zaskoczona tym skokiem Baśka jak ja.
Powrót do domu. Miał być długi spacer, lecz skąpany Bachmat mógłby zmarznąć... To mieliśmy krótki spacer
Powrót do domu. Miał być długi spacer, lecz skąpany Bachmat mógłby zmarznąć... To mieliśmy krótki spacer
17157785_1662638203753134_6790723627393180294_o.jpg
hodowla znad Sarczego Brzegu
https://www.facebook.com/BACHMATsforanemroda/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Marzena i Czarek

Post autor: Marzena i Czarek »

Śliczny pycholek :marzyc_2:
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Powiem tak - ideałów nie ma, zawsze można się czegoś "czepnąć" i coś poprawić ...i to tak naprawdę jest ( a właściwie moim zdaniem powinno być) celem hodowli. Osobiście lubię tak analizować i kombinować . A moje ulubione ogary wcale nie są ideałami ogarzej piękności :)
Najważniejsze, żeby zdrowo było (także psychicznie).
A jak jeszcze młodzież fajnie rośnie to miło popatrzeć :)

Bachmat to się chyba teraz czuje jak młody bóg :)
Awatar użytkownika
BACHMATsforanemroda
Kontakt:

Oj tam, oj tam. Jak dla kogo- jako, że Bachmat to mój wyśniony, wymarzony, wyczekany pies (i w sumie przypadkowo ogar) to jest dla mnie choćby nie wiem co ideałem :) i chyba już zawsze nim zostanie. :niewka:
I fakt czuje się świetnie, a ja przez to jeszcze lepiej :) Okropna była ta choroba, wielka ulga jak teraz na niego patrzę...

Dzisiaj znowu byliśmy ostrzelać Lalkę... Coś wspaniałego, zero reakcji, zero strachu... Biegała i skakała po ciasteczka-kostki :) Tylko trzeba by ją porządnie odłożenia nauczyć, bo mała to taka przylepa, że nie pozwoli na to żeby ktoś od niej odszedł choćby na chwilkę, a i ze skupieniem ciężko. Ciepłe dni się zaczynają to ruszamy z grubej rury. Teraz jestem na etapie poszukiwania skóry i farby...
Dopóki nie dorwę tych "pomocy naukowych" będziemy ćwiczyć odłożenie. Chyba niedługo pojawimy się na jakimś konkursie. Bardzo się tym ekscytuję. Pokładam w Lali wielkie nadzieje, nie tyle wystawowe jak właśnie użytkowe. Oby nam się udało. :)
https://www.facebook.com/BACHMATsforanemroda/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Poniatowski Dwór
Kontakt:

Post autor: Poniatowski Dwór »

w wystawowej tez pokładaj... ona przecie cudnej urody... i wystawowa i użytkowa panna z niej moze być - jedno nie wadzi drugiemu... :marzyc_2:
z Poniatowskiego Dworku pozdrawiają Ania i Łukasz z dziećmi
oraz AS-ANI, HUSARZ, FELIX, MINA, ARIADNA i ZADZIOR
https://www.facebook.com/Ogary-Polskie- ... 921752356/
Kontakt do HODOWLI 515061115
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Jestem w stanie pomóc w pomocach naukowych, tylko gdzie byście to odebrali :mysl_1:
Najniżej na południe gdzie planujecie wystawy?
Awatar użytkownika
BACHMATsforanemroda
Kontakt:

My całkowicie z północy i raczej na południe się nie wybieramy. Najniżej oprócz klubowej byliśmy w Zielonej Górze. W tym roku właśnie raczej centralną Polskę mieliśmy odwiedzać. :(
Awatar użytkownika
BACHMATsforanemroda
Kontakt:

Nauka odłożenia szła dzisiaj bardzo dobrze, najważniejsze jest dla nas teraz i tak przywołanie. :) Bawimy się też często w chowanego, żeby wzmocnić czujność na zniknięcie człowieka z pola widzenia. Mała ma już chwile jak ja to nazywam "zatropienia". Nos w podłogę i jazda... Na szczęście szybko się budzi i zaraz pięknie odwołuje. :)
Bachmat jak zwykle anioł w klinice -w końcu doczekał się odpowiedniej nagrody. Sam sobie kostkę wybrał u sklepie. Tylko do domu jej wnieść nie może, a pupa marznie. Biedy nie wie co zrobić i kręci się w kółko. Do domu, na dwór, do domu, na dwór... Można oszaleć!! :placzek:
Załączniki
W odwiedzinach u dalnieli
W odwiedzinach u dalnieli
IMG_8004.JPG
Ale emocje :)
Ale emocje :)
IMG_8014.JPG
Niczym pointer
Niczym pointer
Wyraz pychola mówi wszystko :)
Wyraz pychola mówi wszystko :)
IMG_8022.JPG
IMG_8027.JPG
Odłożenie
Odłożenie
Bachmat był dzisiaj na wizycie kontrolnej, czekamy na wyniki. Miejmy nadzieję już już wszyściutko jest tak jak trzeba :)
Bachmat był dzisiaj na wizycie kontrolnej, czekamy na wyniki. Miejmy nadzieję już już wszyściutko jest tak jak trzeba :)
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

No dobra - niech będzie, że się czepiam :jezyk_3: Bachmat może i bliski ideałowi ;), ale Lorna ma froncik lepszy :cwaniak: Lubię takie przedpiersie :marzyc_2:

Wyraz pyska coś tam mówi...ale ta piana na nosie - jak u babci :)
ODPOWIEDZ