diamantina pisze:Jak będę z Arafatem (nie ogar) po certyfikat, to zapytam, jak to się ma w ogarach, bo niedługo powinnam jechać w zasadzie :]

diamantina pisze:Jak będę z Arafatem (nie ogar) po certyfikat, to zapytam, jak to się ma w ogarach, bo niedługo powinnam jechać w zasadzie :]
weszynoska pisze:Słuchajcie....może ktoś się odważy i opowie swoje przeżycia związane z faktem zabiegu????
Ja za chwile...moge opisac...jak jest u nas.....ale teraz musze ekipe moja nakarmić...itp![]()
A może umieściłybyście to info w wątku... Entropia - potrzebne informacje? Kiedyś taki powstał... i nie jest specjalnie "używany"; tu za to mamy 46 stron, które ciężko przeczytać... a tam moglibyśmy zbierać potrzebne informacje, dzielić się doświadczeniami, opisywać przypadki...diamantina pisze:Jak będę z Arafatem (nie ogar) po certyfikat, to zapytam, jak to się ma w ogarach, bo niedługo powinnam jechać w zasadzie :]
Te wady (oprócz entropii) nie występują na szczęście u ogarów.GabiArt pisze:Super, diamantina!To wszystko nam opowiesz. A nikt już nie robił certyfikatu?
I jeszcze mam pytanko. Diamantina, a czy ta głuchota i RPA dziedziczą się w identyczny sposób, jak entropia? To znaczy, czy są te wyniki A, B, C… o których piszesz i można też przewidzieć kogo kim kryć, żeby nie miał wady albo nie był nosicielem?
ja bym powiedziała, że bardziej afrykański błądGabiArt pisze: Za RPA przepraszam – czeski błąd.
Dużo już wiadomo o entropi, najważniejsze że jest cechą kumulatywną i to w istocie rzeczy powoduje trudność w diagnostyce i zwalczaniu. Dużo o tym już było pisane na tym wątku i na zielonym, rasypolskie i innych psich forach.GabiArt pisze:Naprawdę nic nie wiadomo o entropii? Przecież się zdarza i u ludzi, a genetyka kompletnie się nią nie interesuje?![]()
[/i]
diamantina pisze: ja bym powiedziała, że bardziej afrykański błąd![]()
![]()