OGARY POLSKIE z Poniatowskiego Dworku

Awatar użytkownika
Ula

Re: HUSARZ, FELIX, MINA i AS-ANI w Poniatowskim Dworku

Post autor: Ula »

Ania trzymamy kciuki za ten przyszły miot :silacz: ; obiecuje sie rozejrzeć za jakimś fajnym potencjalnym domkiem dla jakiegoś maluszka.
As-Ani jest urocza, z dobrej hodowli po wspaniałych rodzicach a i Husarz tatuś marzenie :marzyc_2:
My jesteśmy już zachwyceni jego córcią Uncją. POWODZENIA !!!!
:piwko:
Awatar użytkownika
Poniatowski Dwór
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Poniatowski Dwór »

Jesteście kochani!!! Wielkie dzięki!! :szacun_1:
z Poniatowskiego Dworku pozdrawiają Ania i Łukasz z dziećmi
oraz AS-ANI, HUSARZ, FELIX, MINA, ARIADNA i ZADZIOR
https://www.facebook.com/Ogary-Polskie- ... 921752356/
Kontakt do HODOWLI 515061115
Awatar użytkownika
aganowaczek

Post autor: aganowaczek »

Plany zacne :silacz: Trzymamy kciuki za powodzenie :piwko:
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

[quote="miszakai"]Ja tak czytam Wasz podpis, że chyba powinno być miot w roku 2017 a nie miot roku 2017...
No ale na fb wśród licznych zalet As-Ani jest informacja, że się nie ślini...
To może to faktycznie będzie miot roku...A może hasło: "Miot roku! Bez ślinotoku!"?:)

[/quote

Miszakai myślę że aż taka złośliwość jest trochę nie na miejscu. A miot roku ... cóż roku pańskiego napisano by kiedyś i tylko z tym mi się to kojarzy. :zly1:

A co do ogłaszania - wszyscy przyzwyczailiśmy się do zapowiedzi miotów u suk już pokrytych, Ania wyszła o krok wcześniej - może akurat wszystko się uda i będzie miała większe szanse na potencjalnych fajnych właścicieli a jak nie to czy to coś zmieni? ;)

Tak czy inaczej ciekawa jestem tego miotu bo As -Ani na pewno mnie ujęła swoim charakterem a Husarz eksterierem i kciuki będę trzymać. ;)
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Dlaczego każda krytyka jest od razu złośliwością?
Mnie osobiście to ogłoszenie też drażni - i zupełnie nie chodzi o termin informowania o miocie bo to jest powszechnie przyjęte ale o wpisanie championatu, ktorego nie ma i sugestia, że oboje rodzice mają sukcesy użytkowe - to już dla mnie krok za daleko. Jak najbardziej reklamujmy ogary ale tytułami, które mają a nie tymi, które nam się marzą i które może w przyszłości osiągną.
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

Krytyka jest krytyką ale jej forma to już inna sprawa.
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Poniatowski Dwór
Kontakt:

Post autor: Poniatowski Dwór »

Aniu - ja tez bardzo cenie konstruktywną krytykę w kulturalnej formie... :zgoda:

Haniu - nie mam w zwyczaju kłamać...
1. na ogłoszeniu jest napisane ze As-Ani Ch.PL jest na ukończeniu - 3 potrzebne wnioski sunia ma a teraz tylko musi minąc 6 miesięcy od pierwszego i jedna krajówka z CWC zakańcza championat ... wiele razy spotkałam sie z takim zapisem na informacji o miocie ... więc ...czemu nie...
2. w opisie do ogłoszenia (na fb) napisałam że moje ogary sa szkolone użytkowo (z sukcesami) a nie że mają (oboje) sukcesy uzytkowe... Husi jest uzytkiem (a i tak go ciągle doszkalam) i to jest napisane na ogłoszeniu a As-ani jest szkolona i rozwija swoje uzytkowe predyspozycje (po pracującym tatusiu)... i nie pisałam jaj żadnej kategorii uzytkowej...
Więc ogłoszenie jest zgodne z prawdą... :aniol:
z Poniatowskiego Dworku pozdrawiają Ania i Łukasz z dziećmi
oraz AS-ANI, HUSARZ, FELIX, MINA, ARIADNA i ZADZIOR
https://www.facebook.com/Ogary-Polskie- ... 921752356/
Kontakt do HODOWLI 515061115
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Poniatowski Dwór pisze: 1. na ogłoszeniu jest napisane ze As-Ani Ch.PL jest na ukończeniu - 3 potrzebne wnioski sunia ma a teraz tylko musi minąc 6 miesięcy od pierwszego i jedna krajówka z CWC zakańcza championat ... wiele razy spotkałam sie z takim zapisem na informacji o miocie ... więc ...czemu nie...
Skoro ma 3 wnioski, ale jej nie kwalifikują ze względu na okres czasu to tylko te 2 są ważne, ponieważ te dwa z trzech będziecie wypisywać do wniosku o championat + tą wystawę brakującą której na ten czas nie ma (jak dobrze rozumiem..?)
Z tym co się spotkałaś to było tak, że pies ma wszystkie 3 wnioski ważne i wniosek został wysłany więc oczekiwano tylko na wpisanie i przysłanie Championatu.

Jeśli chodzi o "sukcesy użytkowe" - każdy może zrozumieć bardzo różnie.
Nie będę rozwijała bo wiele razy o tym pisałam, ale dla mnie to pies jak ma zrobionych kilka konkursów - zrobionych z dyplomami, jak ma jeden czy dwa to wolałabym aby informacja była, że ma zaliczony konkurs, zaliczone konkursy.
Fakt jeden dopyta i doprecyzuje, drugi będzie myślał, że pies typowo pracujący.

Życzę udanego, zdrowego miotu :piwko: .
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Dlatego napisałam, że to sugestia ;), a nie nieprawdziwe informacje. Ale jak dla mnie sugestia bardzo silna bo jednak piszesz w liczbie mnogiej o obojgu rodzicach a nie o ojcu miotu.
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Ja generalnie lubię konkretne ogłoszenia zawierające oczywiście informacje o rodzicach miotu, ale potwierdzonych właściwym dokumentem, który hodowca ma w dłoni i może w każdej chwili pokazać. Oczywiście każdy właściciel o rodzicach może ( a właściwie nawet powinien w pewnym sensie) opowiadać długo - jeden mniej , drugi bardziej kwieciście ;) W końcu z jakiegoś powodu decyzja o konkretnym skojarzeniu zapadła - coś chcemy uzyskać, coś poprawić...No chyba, że głównym bądź jedynym wyznacznikiem była odległość do reproduktora :roll:

Co do użytkowości...hmmm myślę, że lepiej jednak poprzestać na tym co każde z rodziców ma już na koncie obiektywnie. Zawsze można dodać informację, że coś przybyło (certyfikat, dyplom). Z tym sukcesem w szkoleniu to jest trochę tak, że dla jednego sukcesem będzie, że pies w ogóle zaczął podejmować trop i przestał bać się strzałów, a dla innych, że przechodzi 1500 metrów po 48h i pięknie oznajmia.

We samej zapowiedzi miotu nie ma nic złego - nawet w świetle obecnej sytuacji i "zalegania" szczeniaków w hodowlach wydaje się to być dość zrozumiałe ;)

A że krytyka miszakai złośliwa? Jak dla mnie ani złośliwa (może raczej trochę "uszczypliwa";)) ani niekulturalna...nawet nie wiem czy to jakaś specjalna krytyka. Ja to rozpatrywałam raczej w kategoriach dociekania i wątpliwości.
I w świetle owych dociekań dotyczących "ślinotoku"pragnę wyrazić moje przemyślenia :jezyk: . Obfitość śliny "wypływa" :tia: z objętości i luźności fafli - patrząc na potencjalnych rodziców zapowiada się średnia krajowa ;)
ODPOWIEDZ