Dni Ogara Polskiego we Wrocławiu 23-25 września 2016r.

Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Posty: 13068
Rejestracja: środa 15 paź 2008, 08:09
Gadu-Gadu: 13373652
Lokalizacja: Niemcza /Dolny Śląsk

Re: Dni Ogara Polskiego we Wrocławiu 23-25 września 2016r.

Post autor: kasiawro »

23.09.2016 PIĄTEK
Przyjazd, zakwaterowanie dla zainteresowanych zwiedzaniem Wrocławia. Chętnych zapraszam do odwiedzenia grobu Piotra Kartawika. Oczywiście nie obejdzie się bez wieczornego ogniska :piwko: .

24.09.2016 SOBOTA
MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA PSÓW RASOWYCH

8.00-9.45 przyjmowanie psów

10.00 otwarcie wystawy i ocena psów w ringu

12.30 - przejście pod pomnik Diany z Ogarami skwer Z. Cybulskiego

(autokar dla przedstawicieli Związku Kynologicznego w Polsce, Polskiego Związku Łowieckiego oraz osób starszych)

13.15 uroczyste spotkanie pod pomnikiem Diany

- przemówienie przedstawicieli władz Wrocławia

- przemówienie przedstawicieli Związku Kynologicznego w Polsce

- przemówienie przedstawicieli Polskiego Związku Łowieckiego

- występ Zespołu Sygnalistów Myśliwskich ZO PZŁ we Wrocławiu „AKORD LASU”

14.00-14.30 powrót na wystawę

15.00 konkurencje finałowe na ringu honorowym w tym pokaz ras polskich

Potem w zależności jak zakończą się finały ok. 17/18 integracja poza terenem wystawy przy Hotelu pod Strzelcem- teren PZŁ. Mam nadzieję, że zjawią się również zaproszeni goście i coś nam ciekawego opowiedzą ;). Standardowo grill/ognisko degustacje różności, co kto lubi i na co ma ochotę (naczynia jednorazowe we własnym zakresie).
Bazarek!


25.09.2016 NIEDZIELA

KRAJOWA WYSTAWA OGARA POLSKIEGO

8.00-10.45 przyjmowanie psów

11.00 otwarcie wystawy i ocena w ringu

13.30 konkurencje dodatkowe:

„Czym skorupka za młodu nasiąknie” - Najmłodszy Ogar Wystawy .

„Ogar VIP” - Najstarszy Ogar Wystawy.

„Największy Podróżnik” - pies, który przemierzył najdłuższą drogę, aby uczestniczyć na wystawie.

Specjalne wyróżnienie dla hodowcy za największą ilość ogarów zgłoszonych z jednym przydomkiem.

Specjalne wyróżnienie dla właściciela zgłaszającego największą ilość psów.

14.00 pokaz „Coogarów”

15.00 konkurencje finałowe na ringu honorowym

- pokaz Ogarów Polskich na ringu honorowym wraz z charakterystyką rasy (Ryszard Nowicki). Do udziału w pokazie zaproszone są

wszystkie ogary, które zaszczycą Wrocław swoją obecnością w tym czasie.

Na terenie wystawy komercyjne stoiska z posiłkami będą.
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Posty: 11868
Rejestracja: środa 15 paź 2008, 22:03
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Dni Ogara Polskiego we Wrocławiu 23-25 września 2016r.

Post autor: Ania W »

kasiawro pisze:Standardowo grill/ognisko degustacje różności, co kto lubi i na co ma ochotę (naczynia jednorazowe we własnym zakresie).
To oznacza, że impreza składkowa - składować będziemy to co przywieziemy :)
Awatar użytkownika
SARABANDA
Posty: 3910
Rejestracja: niedziela 27 mar 2011, 20:08

Re: Dni Ogara Polskiego we Wrocławiu 23-25 września 2016r.

Post autor: SARABANDA »

Wracam to tematu kociołka. Czy jest zapotrzebowanie na jeden jarski, czy przygotowywać z kiełbaską? I pytanie do Kasi , ile kg około mieści sie w kociołku?
Obiady trzeba zamawiać wcześniej czy wystarczy po przyjeździe?
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Posty: 13068
Rejestracja: środa 15 paź 2008, 08:09
Gadu-Gadu: 13373652
Lokalizacja: Niemcza /Dolny Śląsk

Re: Dni Ogara Polskiego we Wrocławiu 23-25 września 2016r.

Post autor: kasiawro »

W sprawie obiadów proszę pytać Panią Mirę, jak na moje to wcześniej...
Kociołek mieści Gosiu ok 5 kg produktów, tak na oko :)
Awatar użytkownika
miszakai
Posty: 4790
Rejestracja: piątek 17 paź 2008, 18:13
Gadu-Gadu: 0
Lokalizacja: Bory Tucholskie
Kontakt:

Re: Dni Ogara Polskiego we Wrocławiu 23-25 września 2016r.

Post autor: miszakai »

SARABANDA pisze:Obiady trzeba zamawiać wcześniej czy wystarczy po przyjeździe?
Rozmawiałam z p. Mirą i prosi o zgłaszanie posiłków już teraz. Muszą się przygotować i jak na miejscu okaże się z dnia na dzień, zę mają wydać np. 70 obiadów to nie da rady :niewka: Śniadania jak się uzbiera trochę zgłoszeń będą w formie bufetu szwedzkiego. Większy wybór i więcej i lepiej:)
Obrazek
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Posty: 11868
Rejestracja: środa 15 paź 2008, 22:03
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Dni Ogara Polskiego we Wrocławiu 23-25 września 2016r.

Post autor: Ania W »

SARABANDA pisze: Czy jest zapotrzebowanie na jeden jarski, czy przygotowywać z kiełbaską?
Jak kiełbaska sojowa to nie ma sprawy :)
Zgłaszam zapotrzebowanie na wersję bezmięsną :)
Awatar użytkownika
qzia
Posty: 7820
Rejestracja: piątek 07 lis 2008, 09:09
Gadu-Gadu: 9909298
Lokalizacja: Garwolin
Kontakt:

Re: Dni Ogara Polskiego we Wrocławiu 23-25 września 2016r.

Post autor: qzia »

Ja mogę porobić jakieś sałatki. Ze 4 rodzaje. Tylko sprawdzę czy mam tyle dużych mich. Piszcie kto co żeby nie było np. samej kiełbasy. Czy tam będzie jakiś grill np. żeby indyka przygotować lub kurczaka?
Wilga
Posty: 1589
Rejestracja: czwartek 22 sty 2009, 17:01

Re: Dni Ogara Polskiego we Wrocławiu 23-25 września 2016r.

Post autor: Wilga »

Ja mogę zabezpieczyć śledzie - marynowane i inne. Może inne ryby jeśli się dadzą dotransportować przez całą Polskę :). Tylko na ile osób to szacować?
Awatar użytkownika
SARABANDA
Posty: 3910
Rejestracja: niedziela 27 mar 2011, 20:08

Re: Dni Ogara Polskiego we Wrocławiu 23-25 września 2016r.

Post autor: SARABANDA »

Dobrze, będzie kociołek vege i bio :)
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Posty: 13068
Rejestracja: środa 15 paź 2008, 08:09
Gadu-Gadu: 13373652
Lokalizacja: Niemcza /Dolny Śląsk

Re: Dni Ogara Polskiego we Wrocławiu 23-25 września 2016r.

Post autor: kasiawro »

Miejsce na ognisko jest, grill też jest.
Jestem chętna na śledzie, sałatki i wegetariański kociołek :).
Ja zakupię kaszankę i kiełbaskę białą. W słoikach chyba już tradycyjnie dostarczę ogórki, paprykę i grzybki.
Jeśli ktoś ma ochotę na swojskie wędliny z lokalnej masarni dajcie znać ile i czego zakupię.
Polecam ( choć nie jadam) boczuś i salceson.
ODPOWIEDZ