Czyli jednak zniesmaczenie zachowaniem właścicieli trochę na wyrostqzia pisze: kl. otwarta Sekret Poszły w Las ocena dosk ale raczej bez CWC bo nie był poproszony do porównania,

[/quote]kl. pośrednia ARIA z Krynickiej Doliny ocena dosk, CWC, CACIB BOB na usprawiedliwienie jej nieobecności na BISach powiem tylko, że sunia z Gdańska, wystawiana przez Kamilę, która była z maleńkim niemowlakiem, chyba zwyczajnie musieli wracać![]()
![]()
Nie każdy ma takie same priorytety

Muszę przyznać, że jak jeszcze dużo jeździłam na wystawy to w zdecydowanej większości zostawałam na finały - właśnie ze względu na promocję rasy. Ale zdarzyły się takie sytuacje kiedy nie mogłam bo po prostu coś innego było ważniejsze. Oczywiście, że trzeba promować rasę i uwielbiam ogar na finałach, ale muszę przyznać że rozumiem, że dla kogoś bezpieczny powrót z niemowlakiem do domu może być ważniejszy niż pucharek za BOB-a.
Pewnie. I może pojawią się kolejne ogarki bez papierów a jako powód będzie podane "spieszyło mi się". Rozumiem, że u ciebie będzie pełne poparcie dla takiego miotu, bo przecież wystawy nie dla nich.lusia pisze: Jak komuś się spieszy to niech nie przyjeżdża . Szkoda jego czasu na durne wystawy.
W Polsce nie ma innej możliwości zrobienia hodowlanki. Gdyby było tak jak w niektórych krajach, ze wystarczy przegląd hodowlany to takich osób co się spiesza i nie bawią ich wystawy na pewno byłoby mniej.