Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych Warszawa 10.07.2016

Moderator: BACHMATsforanemroda

Awatar użytkownika
lusia

Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych Warszawa 10.07.2016

Post autor: lusia »

W sobotę nasze ogary walczyły na ringu 4 o tytuły . Pan Leszek Siejkowski sędziował bardzo profesjonalnie . Dokładnie oglądał wszystkie pieski , macał , sprawdzał ruch . Jego sędziowanie oceniam bardzo wysoko . Pomimo II lokaty Luśki( Gaja Warkuta) za Fraszką ocena była słuszna ( moja suczka nie pokazała się tak jak trzeba ) . Madzia ( Nadzieja Sfora Nestora ) w stawce 3 suczek nota bene ładnych konkurentek ( debiutantki) otrzymała lokatę I . W BIS-ach nie dostała sie do śisłego finału. Wystawa była fajna ale jestem zniesmaczona zachowaniem niektórych właścicieli ogarów . Piękny samiec SEKRET po ringu zniknął - nie było go w porównaniu . A suczka Ządza Bębowy Ostrów w porównaniu łeb w łeb walczyła z moją Madzią .Sędzia dyplomatycznie stwierdxził, że Madzia już zakwalifikowała się do finałów w Młodzieży to przyznał tytuł BOB-a żądzy . Bardzo nieprofesjonalnie zachowali się właściciele żądzy. Pańciostwo zwinęło żagle i pojechało do domu. Trzykrotnie wywoływano do ras polskich ogara i nic. Niech żałują - czekały piękne puchary + worek karmy i nie dostali pucharu ( ładny był) za BOB-a . Bardzo dobrze to organizatorzy zorganizowali . Nagrody i puchary wręczają po finałach . Niech p.Grabik żałuję . Podsumowując, trochę było głupio , że na polskiej wystawie w finałach nie wysąpił ogar.
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Re: Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych Warszawa 10.07.2016

Post autor: hania »

Moze Sekret nie zakwalifikowal sie do porownania?
Awatar użytkownika
lusia

Z tego co usłyszałam to też przyjechał tylko dla uprawnień reproduktora .
Awatar użytkownika
miszakai
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: miszakai »

lusia pisze: ale jestem zniesmaczona zachowaniem niektórych właścicieli ogarów . Piękny samiec SEKRET po ringu zniknął - nie było go w porównaniu . A suczka Ządza Bębowy Ostrów w porównaniu łeb w łeb walczyła z moją Madzią .Sędzia dyplomatycznie stwierdxził, że Madzia już zakwalifikowała się do finałów w Młodzieży to przyznał tytuł BOB-a żądzy . Bardzo nieprofesjonalnie zachowali się właściciele żądzy. Pańciostwo zwinęło żagle i pojechało do domu.
lusia pisze:Z tego co usłyszałam to też przyjechał tylko dla uprawnień reproduktora .
A można byłoby podać stawkę, oceny...Może zdjęcia jakieś. Ja jestem zniesmaczona tak jednoznaczną oceną. W jakim porównaniu, gdzie, o co chodzi? A może właściciele nie mogli zostać, a może są w lesie, a może coś ściągnęło ich do tego strasznego "domu"???
A może przyjechali dla uprawnień, po to są wystawy w końcu...Kto to wie?...
A może opiekunowie Żądzy nie wiedzieli co i jak? Młoda sunia. Może debiut? Nie wiem.
Ale widzę, że lusia wie i że to bardzo nieprofesjonalnie :gluchy: ;). I wie, co sędzia i czy dyplomatycznie stwierdził. Mistrz.

Aż trudno gratulować po takim wpisie ale...gratulacje. Dla tych z żaglami i bez :piwko:

http://pani-buka.blogspot.com/2016/06/o ... wcale.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

No cóż. Czasami to ręce opadają. Tak okiem fachofca ;-)
psy
kl. młodzieży JAWOR z Zagrajboru piękny pies ale zdecydowanie coś nie tak jest z jego ruchem, bardzo chętnie zobaczę go za rok dwa Zw Mł ? do porównania o Juniora nie wychodził
kl. otwarta Sekret Poszły w Las ocena dosk ale raczej bez CWC bo nie był poproszony do porównania, nie chcę byc stronnicza, ale słusznie
suki
kl. młodzieży JASZKA z Zagrajboru lok 2 ocena dosk fajna sunia :marzyc_2:
Nadzieja Sfora Nestora lok 1 ocena dosk Naj. Junior
Runa Poszły w Las lok 3oceny nie znam, sunia delikatna, bardzo drobna, ale też młodziutka jeszcze
kl. pośrednia ARIA z Krynickiej Doliny ocena dosk, CWC, CACIB BOB na usprawiedliwienie jej nieobecności na BISach powiem tylko, że sunia z Gdańska, wystawiana przez Kamilę, która była z maleńkim niemowlakiem, chyba zwyczajnie musieli wracać :niewka: :niewka:
kl. otwarta Żądza Dębowy Ostrów ocena dosk, CWC nie wiem czy res CACIB :niewka: :mysl_1:
kl. championów FRASZKA z Zagrajboru lok 1 CWC urody i gracji tej suni nie trzeba komentować, ja uwielbiam Franię, interchampionka :marzyc_2: choć chyba miała gorszy dzień bo nie bardzo ładnie biegała
GAJA Warkuta lok 2 ocena dosk
kl weteranów AJSZA z Nadsańskich Łazów babcia jak zawsze w formie, szkoda że sędzia nie miał odwagi dać BOBa weterance ;) ;)
Ja tez nie zostałam na finałach :niewka: :niewka: dla Ajszy to żadna frajda z w domu jest fajniej :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony niedziela 10 lip 2016, 20:32 przez qzia, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Runa bdb
Dzieki Kasiu :)
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

Dobre towarzystwo i piękne psy. :psiako: :psiako: To co jest najważniejsze na wystawie. :mrgreen: :mrgreen: Ubawiłam się setnie, bo pan Leszek jest moim ulubionym sędzią pod warunkiem, że moje psy wystawia ktoś inny. Ogary jak zwykle piękne. Niestety załamała mnie stawka gończych. Słabo się znam ale psy bardzo zróżnicowane. Od Sasa do lasa. Mam nadzieje, że popularność jednak nie dopadnie ogarów. :strach_4: :strach_4:

No i się pochwalę, że BAILEYS BADZIUŚ Psia Cometa pbgv ocena dosk, CWC, CACIB i nominacja na Cruftsa :mrgreen: :silacz: :silacz: Już druga Psia Cometa będzie na Crufcie :happy3: :happy3:
Awatar użytkownika
lusia

Ja wiem , że każdy ma swój cel przyjeżdżając na wystawy ale one są też po to by propagować rasę . Ale ja nie profesjonalna , nie w temacie , nie w środowisku nie powinnam sie wypowiadac . Sędzia był bardzo profesjonalny ,dokładny i nie stronniczy .Jak komuś się spieszy to niech nie przyjeżdża . Szkoda jego czasu na durne wystawy.
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

:gleba: :gleba:
Awatar użytkownika
miszakai
Gadu-Gadu: 0
Kontakt: