Co zrobić z hiacyntami gdy przekwitną ( z cebulką)?
i kolejne,
Rozkwitnięty hiacynt złamał mi się. Kawałek łodyżki nadal jest przy cebulce i liściach. Co mogę z tym zrobić?
"Zagraj ma ton niemal basowy.Śpiewak trochę wyższy i spełnia rolę barytonu. Lutnia ma piękny matowy głos, a Nutka najcieniej i najwyżej ciągnie. Wszystkie tworzą chór.
To jest myśliwski śpiew, w którym dźwięczy cała psia radość życia "
a nic
Przytnij tylko łodyżkę, żeby estetycznie wyglądało. Jeszcze jakiś czas liście będą ładnie zielone, delikatnie możesz raz czy dwa podlać, nawet z nawozem. Kiedy liście zaczną żółknąć, obetnij je przy cebuli a cebulę zasusz. W listopadzie zasadź cebulę w ogrodzie. Na wiosnę będziesz miała znowu hiacynta.
Pytam , gdyż w zeszłym roku przeczytałam , że mam włożyć w papier i pozostawić tak na drzwiach lodówki. Potem ok. lutego wsadzić w ziemię. Nic z tego nie wzeszło.
chętnie dostosuję się do wiedzy doświadczonych.
Aha, czy tak samo mam postąpić z drobnymi narcyzami?
"Zagraj ma ton niemal basowy.Śpiewak trochę wyższy i spełnia rolę barytonu. Lutnia ma piękny matowy głos, a Nutka najcieniej i najwyżej ciągnie. Wszystkie tworzą chór.
Zasusz, czyli przestań podlewać i umieść w jakimś suchym miejscu, gdzie przeleży do jesieni. U nas na przykład, takie "wykorzystane" cebule leżą aż do jesieni w jakimś niewidocznym dla nikogo kącie ogródka, słowem "bele gdzie"
Z cebulkami narcyzów tak samo.
dam w ciemne miejsce pod oknem balkonowym , ale w mieszkaniu.
Ja trzymam w szafce na balkonie Teraz jeszcze chwilę sobie stoją w rogu na balkonie i podlewane są tylko tyle ile na nie deszczu spadnie Wsadzam jesienią.