Basia jaką solidną prasówkę z rana zrobiła.
Również przyłączam się do słów uznania dla organizatorów.

Myślę, że teren idealny, przyjazny dla psów(dość przestronny, chociaż ringi nie imponujące; duży teren po którym można było się przejść z psami) i dla wystawców.
Faktycznie nie zwróciłam nawet uwagi że było cicho - fakt, mniej ras niż normalnie i raczej z tych nieszczekliwych.
Ciekawy program na sobotę...aż za ciekawy

Dużo wykładów co skutkowało bardzo dużym rozciągnięciem w czasie i niestety spadkiem frekwencji pod koniec. Mi udało się załapać w sumie na 6, ale nie ukrywam, że psem nie było to łatwe (dziękuję klubowi za ogarnięcie Łozy wywarzającej "drzwi" w klateczce

). Bardzo fajne były dwa ogarze wykłady. Jeżeli chodzi o wiedzę ważną dla hodowcy to bardzo merytoryczny był wykład p. Balickiego i mam nadzieję uda mi się zebrać wkrótce przemyślenia i wrzucić to do stosownego wątku. Najważniejszy wniosek - musimy badać nasze psy jak będzie do tego okazja. Naprawdę warto.
Nasze klubowe stoisko nie tylko dobrze przygotowane, ale i otwarte na wszystkich przesiadujących (a w niedzielę nawet biesiadujących), do których i ja się zaliczałam

Miło było pogadać
Niedzielna wystawa zgromadziła bardzo wielu mniej lub bardziej znajomych. Ocenianie faktycznie trwało dość długo, ale można było prowadzić w tym czasie ożywione życie towarzyskie

Wyniki? Kilka niespodzianek i brak zaskoczenia w kilku przypadkach

Sporo fajnie zapowiadającej się młodzieży. Mocna stawka psów.
Właściwie jedyne zastrzeżenie jakie mogłabym mieć, dotyczyło dostępności do ringu. Ustawienie na dwóch prostych krzesełek fajne, ale nieco blokowało dostęp. Trzecia prosta graniczyła z ringiem chartów, a próba przyglądania się ogarom z czwartego boku była utrudniona, bo psy były pozasłaniane stale stojącymi tabliczkami z lokatami, co nie tylko przysłaniało, ale i było nieco mylące. No i stojący na środku stolik
Ale kilka fotek udało się wykrzesać. Próbowałam robić zdjęcia z lampą zewnątrzną, ale chyba nie bardzo umiem. Wrzucam co wycisnęłam
Sobota :
Ogarze Polaków rozmowy
Stoisko klubowe
i jego ozdoby
Reprezentacja w patriotycznych barwach
A tutaj rozeszły się drogi ogara i szlachty polskiej
Na wybiegu