Karmy suche

diamantina

Re: Karmy suche

Post autor: diamantina »

tak, teraz większość psów ma z tym problem, tzn. problem to w zasadzie nie jest duży, ale właśnie taka trochę reakcja alergiczna na pyłki zwłaszcza traw, w których nasze psiaki ganiają :)
Tak jak podała Ania W przemyć kilka razy solą fizjologiczną lub herbatką ze świetlika (dostępna w aptekach i sklepach ziołowych) :)

A po karmach to raczej są reakcje pokarmowe lub alergie skórne i teraz zwykle wychodzą po karmach zawierających kurczaka. Ja nawet ostatnio uczuliłam się na kurczaka, po zjedzeniu wychodzi mi wysypka, a tak lubię pieczonego kurczaka :(
Awatar użytkownika
Wigro
Gadu-Gadu: 0

Post autor: Wigro »

No tak, to jest proste
albo pies szczęśliwy albo czysty,
albo diamantina szczęśliwa albo nie je kurczaków.
Ale jeżeli chodzi o oczy to jak latam tydzień po suchym lesie to mi przemywają oczy ze dwa razy w tygodniu "OPTEX płyn do przemywania oczu dla zwierząt" (bez recepty) a rano smarują ludzkim Visine i jest OK. Nie sądzę aby pyłki nas OP uczylały. Pyłki były zawsze, my też.Jak byście biegali z oczmi 5 cm nad ziemią to też by się Wam zatarły albo kanaliki łzowe zapchały.
Pozdrawiam.
Jeżeli jakaś karma jest podejrzana to lepiej nie jeść, od tego się wcale nie umiera.
Mnie głodzą na przykład, patrzą czy żebra widać, czy nie a pasztetówkę to tylko od święta.
Tragedia, pieskie życie.
Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Ze świetlikiem są też dobre krople.

To nie chodzi o to że pyłki uczulają tylko o to że są a że ogary biegają z nosem przy ziemi wśród traw to i do oczu dostaje się tego więcej.
A tak na marginiesie pyłki były zawsze, my też....a ja uczulona jestem ;)

Wigro - naprawdę nie wyglądasz na głodzonego ;) Choć wiem , że zdecydowana większość ogarów ma poczucie że ich właściciele chcą je zagłodzić na śmierć ;)
Awatar użytkownika
wladekbud

Post autor: wladekbud »

Otworzyłem dziś paczuszkę Brit Care Junior.
:wow_3:
Pierwszy raz Burzy odbiło, na punkcie jedzenia. Jak zawsze robiła minę: "A czy ja muszę jeść? :zly3: ", tak teraz mało nie zżarła miski.
Czyli, chyba (jeszcze tylko zobaczymy efekty przez kilka dni), przechodzimy z Eukanuby na Brita.
"Whoever loveth me, loveth my hound." - Thomas More
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

Ktokolwiek jadał, ktokolwiek wie?
http://www.husse.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;

Wczoraj przyatakowani zostaliśmy na festynie w parku...Próbka dla średnich i duzych psów ma małe krokiety ale podobno dla ras dużych są większe...
Obrazek
diamantina

Ja nie jadlam :mrgreen: :D

A mam pytanie:

czy ktoś zna taką karmę, żeby było z 20-25% tłuszczu, a białka nie za dużo, góra 29%?
Jest w ogóle taka karma na rynku?

Dla dorosłych psów, ewentualnie może być dla szczeniąt, choć dla szczeniąt to mają też kupę białka :-/
Potrzebuję taką karmę dla mojego afgana, który je nie za dużo i nie to, że jest z natury chudy, to jest jeszcze za chudy :-/
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

Kurcze, żeby ten tłuszczyk podciągnąć z kilkunastu procent najwyżej - jak tak przeleciałam się po magazynach Telekarmy:) - to chyba po prostu zostaje polać jakimi skwarkami :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Ikar

Post autor: Ikar »

zostaje gotowanie :)
diamantina

Ikar pisze:zostaje gotowanie :)
no właśnie nie, na gotowanym najgorzej wyszedł, bo jadł objętościowo tyle samo, co karmy, a przecież po pierwsze nie będę mu dawać samej słoniny, a po drugie musi być w tym wypadku karma, której zje np. też 250g, ale ona jakościowo będzie bardziej wartościowa i w zasadzie będzie jej więcej, bo ma mniej wilgotności niż gotowane i w brzuszku zrobi się jej więcej :)

Coś mi to wyszło niegramotnie :]
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

http://www.zdrowekarmy.pl/product_info. ... ts_id=1559" onclick="window.open(this.href);return false;

no może ta, białka ma sporo, ale i tłuszczu niemało, trochę mniej dawać i.... polać olejem (mnie wetka polecała z pestek winogron)... :mysl_1:
Nie mama pojęcia, moja suka to odkurzacz a nie niejadek :D
ODPOWIEDZ