U nas zapanowała harmonia i szczęście

W sumie to tak piszę, jakby wcześniej nie panowały ale panowały, jak suseł

, tyle, że byłam przygotowana na krótszy lub dłuższy okres chaosu, zniszczenia i zaburzonej równowagi przez szczyla. Jestem pod wrażeniem bulwy. Mądra dziewczynka z niej. Niesamowite jest oglądanie ich zabawy. Animal Planet z odległości metra, dwóch, trzech

Tyle ujęć i filmików mogłoby powstać ale nie da się uchwycić wszystkiego i w sumie po co latać po aparat jak można się gapić

Zwłaszcza wieczorami przed kominkiem jak się kładą na kocu i mała przytula się do Cygi a nawet mogę napisać już, że obie przytulają się do siebie

Bardzo bałam się drugiego psa w domu; tak, że chyba się nawet sama przed sobą do tego nie do końca przyznawałam. Nie wiem jak jest przy innym układzie wieku, przy innym układzie ras ale myślę, że też fajnie. Nie sądziłam, że kiedyś to napiszę - co dwa psy to nie jeden

.
Ginger albo przejęła od ogara spokój albo nie jest typowym szczeniakiem i ma więcej z molosa niż teriera

ale jest opanowana, taka stara-malutka trochę. Sygnalizuje chęć wyjścia na siku albo kupę podchodząc blisko do drzwi wejściowych a częściej balkonowych. Potrafi iść sama, zeskoczyć w najniższym miejscu z tarasu, załatwić się, wrócić i usiąść ładnie w oczekiwaniu na smaczek albo chwalenie. Śpią razem 100% czasu w dzień i coraz dłużej w nocy, bo jeszcze ją czasem zabieram od Cygi, żeby mogła się wyspać. Przynajmniej dopóki nie kupię wielkiego legowiska
Młoda nie gryzie legowiska

, nie bardzo ma też ochotę na nasze sprzęty domowe, buty itd.

Zabawki memła ale takie ząbki nie wyrządzają szybko szkód, więc długo owieczka miała oba oczka a jak straciła to w paszczy Cygi

. Ciągle czekam aż będzie załamanie i gorzej; ciągle czekam na konflikt i nic

Trochę słonkowej zabawy poniżej:)
Tu są dwa psy
Tu widać jak bardzo Cyga wyluzowała
Po mleczyk
Dasz patyczek?
No daj...
Próba odwrócenia uwagi
Próba hipnozy
Podpełzło i kawałek dostało:)
W domu czasem szukam jeszcze mleczka
Mam chyba skoliozę:)