Mała czarna, korpulentna czyli Beza ( Brzana z Przewiesia)

Awatar użytkownika
Psin+co
Gadu-Gadu: 0

Re: Mała czarna, korpulentna czyli Beza ( Brzana z Przewiesia)

Post autor: Psin+co »

Nooo, komendę "Poza" ćwiczyliśmy :silacz: Tylko z tym kłusem nasza pani została w piątek na koniec zajęć zaskoczona że ta wystawa to w najbliższą niedzielę :gleba: już jest...

Ale, wracając do wystawy, to organizację też chcę pochwalić. Niby to powinno być proste, ale na pewno można zawalić.... Tu zrobili prosto, skutecznie, z uśmiechem. Aż się dziwię że im się pogoda spóźniła :brawo_1:

Miała być ocena. Pani sędzina elegancko, spokojnie oceniła nasze pieski. Beza została opisana zgodnie z tym co widać, czyli długi grzbiet, głęboka klatka piersiowa, wyraźne przedpiersie, ciemniejsze oczy, nożycowy zgryz. To te cechy które ja też widzę i które ją (ach ta klata) wyróżniają. Doskonała sierść i kolor. Kolor widzę, ale ta doskonała sierść to przyjemne zaskoczenie. Bardzo dobre kątowanie. Nic o ruchu, ale ona chyba jeszcze ma szczeniacki bieg psa Pluto, a jeżeli chodzi o wystawę to dobrze że pobiegła, na pewno nie był to wyćwiczony kłus w dobrym tempie....
No i jeszcze lekko wydłużona kufa. No ale ma się tę głowę po Viku i Polce ( dla mnie to zależy czyje zdjęcia oglądam) :D

Aha, siostry poszły zbadać oczy. Żadnego entropium, żadnych drugich rzęs. Oczy zdrowe :cwaniak:
Miłego,
Witold
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Wielkie gratulacje dla mojej ulubienicy :piwko:
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
1e2w3a
Kontakt:

Post autor: 1e2w3a »

Bona (i ja również) gratulujemy Bezie. A jak tam samopoczucie po tzw. diecie więcborskiej :?:
SOKOŁÓWKA

Zapraszam na stronę o moich ogarach : http://www.mojeogary.ga
Awatar użytkownika
Psin+co

Dieta więcborska? No z 36 kg z ogonem ( trochę się u weta przestraszyłem) doszliśmy w trybie przedstartowym do 35 z ogonkiem.... Teraz nie mamy powodu chodzić do weta, czyli nie wiem jak jest. Oczywiście mógłbym ją wziąść na rączki i wejść na wagę, no ale musiałbym się zważyć sam..... :nunu: :nunu: Znaczy, nie lubię tyle liczyć...

Piesek po diecie i wystawie ma parcie, się stroi, ale zdjęcia będą.... potem. Funkcjonalności forum trochę je dołują :foch_1:
Miłego,
Witold
Awatar użytkownika
Psin+co

W ocenie było jeszcze jedno zgubne zdanie.... "Ładna szyja".....

Obrazek

Jeszcze dobierzemy szpilki pod kolor i nie macie szans. Znaczy wystawowych :jezyk_3:

PS. To bardzo spokojny pies...... Stworzony do pereł, nie dzików :D
Miłego,
Witold
Awatar użytkownika
1e2w3a
Kontakt:

Post autor: 1e2w3a »

Psin+co pisze:PS. To bardzo spokojny pies...... Stworzony do pereł, nie dzików
E tam, pewnie w tych szpilkach i z perłami na pieknej szyi pognała by za dzikiem. :silacz:
SOKOŁÓWKA

Zapraszam na stronę o moich ogarach : http://www.mojeogary.ga
Awatar użytkownika
Psin+co

Noooo, jak będzie mały, bez siostry albo starszego brata, rodziców.....
I musi uciekać :gleba:

Idzie jesień, zima, to pewnie zobaczymy jak zareaguje na dziki. :cwaniak:
Miłego,
Witold
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Ja to bym się zastanowiła jakiemu chłopakowi Beza chce się spodobać że się tak przystroiła :cwaniak:
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
Psin+co

:shock: Ej no?? Perłami?

Lekko galopkiem, lekko bokiem, co trzeci krok bryknę lekko, głowa lekko do tyłu....
I jak z ogonka zrobię takie "zeeet" , to nie ma bata we wsi, wszystkie chłopaki moje :jezyk_3:

No i po co mi perły?
Miłego,
Witold
Awatar użytkownika
musia
Kontakt:

Post autor: musia »

znalazłam dla ogarki propozycję z facebooka. Szczególnie dla naszej katowickiej "korpulentnej"

"Stowarzyszenie Miłośników Gończego Polskiego

11 października (niedziela) Stowarzyszenie Miłośników Gończego Polskiego wraz z Komisją Kynologiczną PZŁ w Katowicach organizuje warsztaty dla tropowców i posokowców. Szkolenie rozpocznie się wykładem "Apel psów myśliwskich" Pana Konrada Witosza, Przewodniczącego Komisji Kynologicznej. Następnie uczestnicy udadzą się na przygotowane pod konkretnego psa sfarbowane ścieżki. Po zakończeniu ścieżek przewidziany jest poczęstunek na miejscu zbiórki. Koszty warsztatów 30 zł (za psa), które będzie płatne na miejscu. Miejsce warsztatów południowa część miasta Katowice (Hamerla).

Zapraszamy przewodników ras pracujących na tropie.

Zainteresowanych prosimy o wysyłanie zgłoszeń na mailowy adres: StowarzyszenieMilosnikowGP@wp.pl
W zgłoszeniu prosimy o następujące dane: imię i nazwisko przewodnika, telefon, rasa, imię i przydomek psa, jego wiek oraz określić doświadczenie w pracy na tropie (małe, średnie, duże).

Po przyjęciu zgłoszenia podamy dokładny plan warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.

Zgłoszenia przyjmujemy do 7 października.
Darz Bór."
"Zagraj ma ton niemal basowy.Śpiewak trochę wyższy i spełnia rolę barytonu. Lutnia ma piękny matowy głos, a Nutka najcieniej i najwyżej ciągnie. Wszystkie tworzą chór.
To jest myśliwski śpiew, w którym dźwięczy cała psia radość życia "
ODPOWIEDZ