Wystawa klubowa 2015 - Więcbork

Moderator: BACHMATsforanemroda

Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Wystawa klubowa 2015 - Więcbork

Post autor: Iza i Sławek »

Mam nadzieję ;)
Zwykle tak jest :piwko:
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
Hekate

Post autor: Hekate »

No błagam. :strach_2: Po takich wpisach o wystawiających, sama mam ochotę zrezygnować. Gdyby nie to, że córcia taszczy się z Anglii, czułabym się bardzo nie na miejscu. Zwłaszcza, że moja sunia niekoniecznie budzi zachwyty sędziów. :jezyk_3: Więc jak nie jadę po zwycięstwo, to po jaką chole... :evil: Ups.
Wiem. Zrobię Wam na złość. :jezyk:
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

:brawo_1: :piwko:
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Iza i Sławek pisze:Aniu, jestem po prostu zły i rozgoryczony, jak "po macoszemu" środowisko traktuje wystawę klubową. Dla mnie wystawa klubowa jest priorytetową. (..)
Czasami, czytając niektóre posty, zastanawiam się czy to nie jest jakiś bojkot wystawy klubowej.
Tylko że w moim odczuciu, jest to taktyka w rodzaju " na złość Mamie odmrożę sobie uszy"
I naprawdę, jeżeli nieobecność moich suk ma kogoś zachęcić do udziału, to nie ma sprawy, nie muszą wychodzić na ring.
Ja nawet jestem w stanie zrozumieć Twoje rozgoryczenie...wiem, że dla Ciebie to nie to samo, ale ja podobnie czuję się jak zapraszam ludzi na zlot (fakt nieoficjalna inicjatywa oddolna) i nawet odpowiedzi nie dostaję w stylu " Dziękuję ale nie mogę...", jak proszę się o dane czy zdjęcia do bazy. Z tym, że ja złości nie czuję. Ot po prostu przykro...i tyle. Ale żyje się dalej ;)

Sławku doprecyzuj może najpierw kto dokładnie bojkotuje? Bo takie rzucanie hasła o bojkocie atmosfery nie poprawia. Jeżeli z ostatnich ośmiu klubówek byłam na 5 (fakt w tym na dwóch bez psa :jezyk_3: )to pozostałe 3 bojkotowałam czy nie? Bo nie wiem ;) Na moje pojawianie się na wystawach nie miał wpływu ani skład klubu ani termin imprezy...raz o moim uczestnictwie zadecydowała osoba sędziego. Ale kibicowałam! :cwaniak:

Uwierz mi, że wiem ile pracy i starań kosztuje zmobilizowanie ludzi do uczestniczenia w różnych inicjatywach. Może po prostu następną klubówkę trzeba wcześniej rozpropagować. Załóż wątek z większym wyprzedzeniem, podając więcej szczegółów - chociażby tak, żeby wszyscy zainteresowani mogli być zakwaterowani w jednym miejscu. Może jakieś propozycje animacji wieczornych ;) Przecież to nie ostatnia klubówka, a każda następna może być lepsza.

Iza i Sławek pisze:I naprawdę, jeżeli nieobecność moich suk ma kogoś zachęcić do udziału, to nie ma sprawy, nie muszą wychodzić na ring.
Oj zabrzmiało nieco dramatycznie :jezyk_3: Mnie nie zachęci - w tym roku obieram nieco inny kierunek, choć klubówka była poważnie rozważana.
Hekate pisze:No błagam. :strach_2: Po takich wpisach o wystawiających, sama mam ochotę zrezygnować. Gdyby nie to, że córcia taszczy się z Anglii, czułabym się bardzo nie na miejscu. Zwłaszcza, że moja sunia niekoniecznie budzi zachwyty sędziów. :jezyk_3: Więc jak nie jadę po zwycięstwo, to po jaką chole... :evil: Ups.
Wiem. Zrobię Wam na złość. :jezyk:
Hmmm. Troszkę nie zrozumiałam :mysl_1: To po moim opisie pełnego spektrum motywacji psiego wystawcy? ;)
Bo jeżeli tak to uprzejmie tłumaczę, że wiadomo : przekrój wystawców to przekrój społeczeństwa i różne siły napędowe do działań ;). Część przy tym nawet prezentuje twarz pokerzysty ;)
Moje obydwa psy nigdy nie rzucały na kolana, więc z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że na wystawach głównie robię tłum ze zmiennym powodzeniem i pojedynczymi spektakularnymi sukcesami :jezyk_3: I mnie to nie boli ;)
lusia pisze:Ja na wystawach zaobserwowałam tylko ring-tytuł-do domu .Koniarze plotkują , relacjonują różne wydarzenia jezdzieckie ,doradzają . Nie patrzą z zawiścią na zwycięzców. Czy na klubówce też tak będzie?
Ja tam plotkowałam, relacjonowałam i doradzałam na wystawach :)
Atmosferę wokół ringu budują wszyscy wystawcy :) A ja na tę wokół ringu ogarów zazwyczaj nie narzekam, na szczęście te negatywne zjawiska są marginalne :)
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Aniu, jesteś ostatnią osobą, która powinna wziąć do siebie moje wpisy. I proszę, nie ciągnijmy dalej dyskusji. Niepotrzebnie napisałem o słowo za dużo.
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
Psin+co

Post autor: Psin+co »

Zapisałem się. Znaczy psa. Przed 29 sierpnia, jakby co. Bo:
- chciałem pójść na jakąś wystawę blisko domu... :gleba:

- chcę się dowiedzieć jak inni ocenią jej wygląd. Psychikę znam. I albo trzeba odpowiedzialnie wysterylizować, albo odpowiedzialnie nie sterylizować.

- dostarczyć ogarce kupę ogarów do zabawy - bezcenne.
- poznać kilka osób z forum - warto.
No i jest motywacja żeby oduczać psa trzymania głowy między kolanami. A jak się uczymy biegać :gleba: Ustalamy co to jest ringówka :gleba: Kto wyjdzie na ring :strach_2: :gleba:
PS. I liczę na poważną ilość ogarków :hi_1:
Miłego,
Witold
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Jest spora szansa na otarcie się o "30"
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Taaaa tylko cos wysiadło w systemie i proszę posprawdzać czy ostatnio zgłaszane psy są przyjęte, bo pomimo, że odesłali mailem informację o przyjęciu, to część psów zniknęła z wystawy.net.
A może na przyszłość dobrze by było zorganizować zlot razem z klubówką? Zrobić takie podwójne święto. Tak jak to by np. w Piotrkowie czy Białymstoku. Jedni jadą przez pół Polski na zlot ale na klubówkę już im za daleko. :mysl_1: :mysl_1: :niewka:
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

qzia pisze: Jedni jadą przez pół Polski na zlot ale na klubówkę już im za daleko. :mysl_1: :mysl_1: :niewka:
I "vice versal " :jezyk_3: Na krajówki też niektórzy jeżdżą przez pół Polski....a jak mają rzut beretem na zlot nie docierają.Przy okazji klubówek w Piotrkowie i Białymstoku nie były organizowane zloty. Impreza była czysto wystawowa ;)

Sławku jak będzie stawka wrzuć proszę.
Awatar użytkownika
Ewka

Post autor: Ewka »

Chciałam zauważyć, że zlot to czysta przyjemność, bez wystawiania się na oceny... Co do ocen - te już znam, wiem i nie mam ochoty na powtórki :mrgreen:
Ostatnio zmieniony środa 02 wrz 2015, 09:07 przez Ewka, łącznie zmieniany 1 raz.
Byleby w sercu ciągle maj!
ODPOWIEDZ