Tu będzie BARDzo fajny blog ;-)
Re: Tu będzie BARDzo fajny blog ;-)
Fajne te krowy, co to za rasa?
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Po konsultacjach ornitologicznych to: na 1 zdjęciu błotniak stawowy, na 2młody bielik, a na 3 - wygląda na dorosłego bielika. Czy to gdzieś koło doliny jakiejś rzeki?
A to bydło to wygląda na rzadko spotykane w Polsce bydło rasy salers francuskie bydło uznawane za jedną z najstarszych i najczystszych genetycznie ras w Europie.
Pozdrawiam
Bogna
A to bydło to wygląda na rzadko spotykane w Polsce bydło rasy salers francuskie bydło uznawane za jedną z najstarszych i najczystszych genetycznie ras w Europie.
Pozdrawiam
Bogna
Wow! Bogna jak zwykle niezawodna
Nawet się prawie zrymowało 
No to jestem zaskoczona!
Wszystkie fotki to ptaki nad moimi polami spacerowymi. Błotniak robił niezłe akrobacje.
Jeżeli chodzi o bielika to one faktycznie były dwa i naprawdę duże. Myślałam nawet , że para. W ostatniej chwili zdążyłam uruchomić aparat. Ale nie spodziewałam się takiej identyfikacji
Tam nie ma żadnej rzeki oprócz malusiej Utraty. Niedaleko są stawy rybne. Pojawiły się wprawdzie dwa zbiorniki melioracyjne, które dość szybko zasiedliło ptactwo ale chyba ryb to tam za szczególnie nie ma. To teraz będę miała oczy szeroko otwarte!
Krowy są super. Mieszkają sobie na polu cały rok, ale są zadbane. Bardzo często widzę jak ktoś do nich przyjeżdża ( bo już czuwałam czy by nie interweniować
). Chyba z 5 rudych i dwie czarne. Bardzo ciekawskie
. Może kiedyś podejdę i się dopytam 

No to jestem zaskoczona!

Wszystkie fotki to ptaki nad moimi polami spacerowymi. Błotniak robił niezłe akrobacje.
Jeżeli chodzi o bielika to one faktycznie były dwa i naprawdę duże. Myślałam nawet , że para. W ostatniej chwili zdążyłam uruchomić aparat. Ale nie spodziewałam się takiej identyfikacji

Tam nie ma żadnej rzeki oprócz malusiej Utraty. Niedaleko są stawy rybne. Pojawiły się wprawdzie dwa zbiorniki melioracyjne, które dość szybko zasiedliło ptactwo ale chyba ryb to tam za szczególnie nie ma. To teraz będę miała oczy szeroko otwarte!
Krowy są super. Mieszkają sobie na polu cały rok, ale są zadbane. Bardzo często widzę jak ktoś do nich przyjeżdża ( bo już czuwałam czy by nie interweniować

No są stawy to też bielikowe miejsce, gdzieś w pobliskim lesie muszą mieć gniazda 
Popytaj o krowy, selersy mogą być też czarne. Bardzo mało ich w Polsce, a ponoć i hodowlano i dba o łąki
dobra rasa -

Popytaj o krowy, selersy mogą być też czarne. Bardzo mało ich w Polsce, a ponoć i hodowlano i dba o łąki

- Asiun
- Gadu-Gadu: 4129240
Ja u siebie koło domu widziałam błotniaka łąkowego (też blisko Utraty - wcale nie jest taka "malusia"
)

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Błotniaka miałam już szukać w książce, ciężko mi to odróżnić z innymi podobnymi
.
Na kolejne ptasiory też stawiałam na bielika jak widziałam fotki na telefonie. Już nie muszę szukać bo Bogna jak książka dla mnie
.
Krowy takie spotykać mogę w górkach, czy one nizinne ..
?

Na kolejne ptasiory też stawiałam na bielika jak widziałam fotki na telefonie. Już nie muszę szukać bo Bogna jak książka dla mnie

Krowy takie spotykać mogę w górkach, czy one nizinne ..

- Ola i Dunaj
- Gadu-Gadu: 9495783
Synchroniczne jęzory
Krówska świetne, pierwszy raz widzę takie "egzemplarze" 

Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Zrobię krowi wywiad przy okazji 
Ponieważ maj i czerwiec to fundacyjny szczyt festynowy kilka naszych pracowitych fotek.
Dzień Rodziny w Jesionce tydzień temu .
I ciekawa historia. Z tym chłopcem Łoza poznała się jakieś 2-3 lata temu na innym festynie. Chłopiec spędził wtedy koło niej masę czasu i był bardzo nią zafascynowany - ale nie chciał żadnych sztuczek czy innych fajerwerków. Po prostu siedział sobie koło niej i głaskał.
Podobnie było teraz, chociaż Łoza mnie zaskoczyła bo jemu podawała łapę a chłopcu, który stał obok i też o to prosił już nie chciała. Chyba jakaś chemia była między nimi.

Psia obstawa
Łoza w obstawie Vito i Heli

A tu pojawiło się źródło dziwnego dźwięku
Miało spowodować patrzenie całej trójki w jednym kierunku. Spowodowało taką minę

Twist

Edukacyjna zabawka dla psa

Piękna Helena

Ponieważ maj i czerwiec to fundacyjny szczyt festynowy kilka naszych pracowitych fotek.
Dzień Rodziny w Jesionce tydzień temu .
I ciekawa historia. Z tym chłopcem Łoza poznała się jakieś 2-3 lata temu na innym festynie. Chłopiec spędził wtedy koło niej masę czasu i był bardzo nią zafascynowany - ale nie chciał żadnych sztuczek czy innych fajerwerków. Po prostu siedział sobie koło niej i głaskał.
Podobnie było teraz, chociaż Łoza mnie zaskoczyła bo jemu podawała łapę a chłopcu, który stał obok i też o to prosił już nie chciała. Chyba jakaś chemia była między nimi.

Psia obstawa

A tu pojawiło się źródło dziwnego dźwięku

Miało spowodować patrzenie całej trójki w jednym kierunku. Spowodowało taką minę

Twist

Edukacyjna zabawka dla psa

Piękna Helena

- miszakai
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Zdjęcie z chłopcem ujęło mnie już na fb, bez historii. To coś widać po prostu
A na ostatniej focie to Koza czy Łoza?:)