Nuta do adopcji
Nuta do adopcji
Witam jestem wlascicielka Nuty (Eureka) po Szajce Tropinos i Otropie Ogarusy.Niestety jestem zmuszona oddac Nute do adopcji.Dlaczego? Nuta od szczeniaka byla lekliwa bala sie wychodzic z domu ,zostawac sama w domu,boi sie do dzisiaj na 100 metrow od domu czuje sie dobrze dalej trzeba ciagnac na smyczy,a mam tu bardzo fajny teren mozna spuszczac psy ze smyczy (mieszkam w Holandii).Zostaje sama po paru minutach nasikane a nierzadko kupa,pomimo ze przed wyjsciem profilaktycznie wychodzi i sie zalatwia.Jak jest ktos z rodziny w domu nic takiego sie nie zdarza.Kupilam w tamtym roku 2 kociaki i nic tez nie pomaga.Nuta we wrzesniu bedzie miala 2 lata.
Dla dzieci jest jak niania do kotow ok. do obcych na poczatku dystans jak pozna wchodzi na kolana .Nie mam juz sily pierwszy moj pies z ktorym mam same problemy ja ponad 30 lat mialam psy i wszystkie potrafilam sama ulozyc bez problemu a przy Nucie nie ma rezultatow .Na spacerze wogole nie reaguje na zadne polecenia w domu tak .Szukam domu dla niej z ogrodem i jakims psim towarzyszem czasami ma przeblyski i moze z 2 razy pobiegala z obcym psem .Ogolnie na widok jakiegokolwiek psa wpada w panike jak jest na smyczy ciezko ja utrzymac jak luzem biegnie przed siebie i ciezko ja przywolac smakolyki nie dzialaja.Jazda samochodem to tez koszmar.Dla rodziny jest naprawde super psem najlepiej jakby sie ja caly czas mizialo.Niestety nie stac mnie na zasikane podlogi i dywany chodzenie na spacery w stresie czy czegos sie nie przestraszy nawet paier na ulicy ja przeraza.Moze ta lekliwosc jest w genach jak u pointerow sama nie wiem co o tym myslec.W lipcu bedziemy w Polsce 2 tygodnie i jezeli znalazlby sie dla niej dom to zawieziemy.Bardzo prosze o pomoc w znalezieniu jej domu.Pozdrawiam Grazyna T
Dla dzieci jest jak niania do kotow ok. do obcych na poczatku dystans jak pozna wchodzi na kolana .Nie mam juz sily pierwszy moj pies z ktorym mam same problemy ja ponad 30 lat mialam psy i wszystkie potrafilam sama ulozyc bez problemu a przy Nucie nie ma rezultatow .Na spacerze wogole nie reaguje na zadne polecenia w domu tak .Szukam domu dla niej z ogrodem i jakims psim towarzyszem czasami ma przeblyski i moze z 2 razy pobiegala z obcym psem .Ogolnie na widok jakiegokolwiek psa wpada w panike jak jest na smyczy ciezko ja utrzymac jak luzem biegnie przed siebie i ciezko ja przywolac smakolyki nie dzialaja.Jazda samochodem to tez koszmar.Dla rodziny jest naprawde super psem najlepiej jakby sie ja caly czas mizialo.Niestety nie stac mnie na zasikane podlogi i dywany chodzenie na spacery w stresie czy czegos sie nie przestraszy nawet paier na ulicy ja przeraza.Moze ta lekliwosc jest w genach jak u pointerow sama nie wiem co o tym myslec.W lipcu bedziemy w Polsce 2 tygodnie i jezeli znalazlby sie dla niej dom to zawieziemy.Bardzo prosze o pomoc w znalezieniu jej domu.Pozdrawiam Grazyna T
Re: Nuta do adopcji
Przekopiowuję pytania hani :
Czy suka ma zdiagnozowany lęk separacyjny? Co było z tym robione? Po jak długim czasie gdy zostaje sama załatwia się w domu? Gdzie w Holandii mieszkasz? Zdjęcia?
Faktycznie przydałyby się zdjęcia.
Czy suka ma zdiagnozowany lęk separacyjny? Co było z tym robione? Po jak długim czasie gdy zostaje sama załatwia się w domu? Gdzie w Holandii mieszkasz? Zdjęcia?
Faktycznie przydałyby się zdjęcia.
Rozumiem, że w temat zaangażuje się Hodowca? Czy pracowałaś z behawiorystą?
Kalif (Cezar z Wszystkich Skoków) plus Kamila
http://www.vadecorso.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.vadecorso.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oj poniekąd rozumiem. U nas Kwadra jest bardzo lękliwa, jak mocniej zawieje i drzewa sie poruszą to ucieka, na wakacje nie moze z nami jechac bo sie boi szumu fal.... Mi ufabezgranicznie i dlatego idzie za mną wszędzie ale z kimkolwiek zostanie to różnie. Wirek z kolei ma lek separacyjny i sikal
nam w domu. Ja w trudnej ciazy, z mała Elizka prawie codziennie mylam podloge plus pranie, cięzko było momentami
Znam ten ból, nie zazdroszę!!!
A to na pewno lęk?? Biorę tu pod uwagę problemy z moczem ktore pojawiły sie u Czuprynki, nie wiem czy słusznie... tak gdybam

A to na pewno lęk?? Biorę tu pod uwagę problemy z moczem ktore pojawiły sie u Czuprynki, nie wiem czy słusznie... tak gdybam
be the person your dog thinks you are
Re: Nuta do adopcji - MA DOM
Nuta od wczoraj mieszka w Gliwicach.
Do towarzystwa ma ogara Falco z Południowej Kniei
Do towarzystwa ma ogara Falco z Południowej Kniei

- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:

- Poniatowski Dwór
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
super!!!!!!!!!!!!! powodzenia dla Nuty, Falco i ich Pańciostwa 

z Poniatowskiego Dworku pozdrawiają Ania i Łukasz z dziećmi
oraz AS-ANI, HUSARZ, FELIX, MINA, ARIADNA i ZADZIOR
https://www.facebook.com/Ogary-Polskie- ... 921752356/
Kontakt do HODOWLI 515061115
oraz AS-ANI, HUSARZ, FELIX, MINA, ARIADNA i ZADZIOR
https://www.facebook.com/Ogary-Polskie- ... 921752356/
Kontakt do HODOWLI 515061115
Super! Niech się jej wiedzie jak najlepiej!