Jakbym czytała opis ze swojego osiedla

Chyba zacznę robić zdjęcia cudów jakie wyrzucają ludzie przez okna u nas i założę kolejny temat.
Nie uwierzycie co u nas leży na trawnikach. Szczerze mówiąc ... czasem zwykła, psia kupa to pikuś przy tym

Moim zdaniem naruszamy. Nawet jak publikowany będzie z zamazaną twarzą, to ja bym sobie nie życzyła. Poza tym jaki to dowód? Można zrobić komuś zdjęcie złośliwie nawet jeżeli ten posprzątał. Samochód jest źle zaparkowany i to widać...ale jak uwiecznić na zdjęciu "niesprzątnięcie" kupy?kalif2006 pisze:
Jedyne pytanie, jakie mi się rodzi, czy robiąc komuś zdjęcie jak nie sprząta nie naruszamy jakiś jego praw?
Moim skromnym zdaniem zdecydowanie naruszamy. Jako znana czarnowidzka przewiduję, że albo nieliczni tylko odważą się robić zdjęcia, albo będzie mnóstwo skarg do redakcji osób "poszkodowanych". Zawsze może delikwent powiedzieć, że nie miał torebki i poszedł do kiosku kupić chusteczki i kupę zabrał, ale potem, czy cokolwiek.kalif2006 pisze: Jedyne pytanie, jakie mi się rodzi, czy robiąc komuś zdjęcie jak nie sprząta nie naruszamy jakiś jego praw?
O tak, to moja specjalnośćMarta A pisze:A sytuacja jak wyżej zdarzyła się i nam, na plaży, musiałam na chwilę opuścić kupę, żeby ze śmietnika wyjąć jakąś foliową torebkę.Tak to pies zmienia życie człowieka, po śmietnikach wcześniej nie grzebałam
A ktoś mógłby zrobić mi zdjęcie, jak oddalam się bez sprzątnięcia - a niesłusznie!
Haha, jak to dobrze, że inni mają podobniemiszakai pisze:O tak, to moja specjalnośćA kupa na plaży to dla mnie ciężki kaliber.
Ha, mało rozpowszechniony "trynt", coś czuję, że duże niezrozumienie ze strony innych by byłomiszakai pisze:Marta - może na freeganizm przejdziemy?![]()
Albo zdjęcie jak grzebiesz w śmietnikuMarta A pisze: A ktoś mógłby zrobić mi zdjęcie, jak oddalam się bez sprzątnięcia - a niesłusznie!
W Japonii już nakazaliEni pisze:Może worek psu pod ogonem każą nosić?