Małgosiu, piszesz że są osoby które chciały zmieniać i skrzydełka itp., itd,.
A czy kiedykolwiek zapytałaś się JAK ZMIENIAĆ ?
Dam wam przykład: Kiedyś na walnym ktoś zgłosił wniosek do ZG -" aby zakazać sprzedaży szczeniąt bez rodowodów na ulicach przy wystawach" -Słuszne i chwalebne, ale co do tego ma ZKwP ? Jakie narzędzia ma ZKwP ? Członków można jeszcze dyscyplinować, ale handlarzy ? Wtedy zabrałem głos, wnisek upadł - To co, podciąłem skrzydła ?
Inny przykład głupoty, która niestety przeszła (i na szczęscie odeszła...

) "Uczestnik konkursu Młody Prezenter na wystawie może wystawiać tylko psy należące do niego" (czy jakoś tak...)
A że członkiem można zostać mając 16 lat, czyli osoba młodsza NIE MOŻE formalnie posiadać psa ?
Czyli młodsza grupa MP nie ma prawa bytu ?
Jeżeli są chętni do przeprowadzania zmian, "cywilizowania" zwiazku to proszę bardzo, służę pomocą.
Proponuję aby chętni napisali wniosek o usunięcie/dopisanie/zmianę punktu regulaminu .... ( co komu leży na wątrobie) oraz uzasadnienie. Możemy to na forum przedyskutować,
I zobowiązuję się, zgłosić wniosek na nastepnym zebraniu. I mam nadzieję, że koledzy i koleżanki z innych oddziałów zrobią podobnie. A przypominam, że Zarzad Główny MUSI (!!!) skierować wniosek który wpłynął z oddziału, do realizacji lub na piśmie uzasadnić odmowę.
Naprawdę, uwierzcie, wyposażeni w mandat naprawdę posiadamy realny wpływ i możliwości wprowadzenia zmian. Czego raczej nie mamy stukając w klawiaturę że "zwiazek jest be..."
S.
P.S 1. Badania DNA są zawieszone
P.S 2. Przegląd miotu w samochodzie uważam za nie do przyjęcia. Według mnie powinien odbywać się tylko i wyłącznie w hodowli