Stobrawski Park Krajobrazowy i okolice (ogary i przyjaciele)
Stobrawski Park Krajobrazowy i okolice (ogary i przyjaciele)
Dziś tj. 17.02.2015 piękna pogoda zachęciła nas do spaceru.
Tym razem postanowiliśmy poznać okolice między miejscowością Miejsce, a Zieleniec (woj.opolskie, powiat namysłowski).
Spacer zaczęliśmy tu ( https://www.google.pl/maps/@50.9388652,17.7958063,14z" onclick="window.open(this.href);return false; ), by iść w górę biegu rzeki Stobrawy. dalej prowadziła nas Stobrawa w końcu trzeba było przejść na drugą stronę rzeki żeby nie wracać tą samą drogą
może tędy? kolejowy most przez rzekę na nieczynnej trasie Namysłów-Opole chyba jednak zbyt ryzykowne...
o tu przejdziemy nie ryzykując połamanych nóg i wybitych zębów wiosna coraz bliżej...kwitnie leszczyna już na drugim brzegu
Tym razem postanowiliśmy poznać okolice między miejscowością Miejsce, a Zieleniec (woj.opolskie, powiat namysłowski).
Spacer zaczęliśmy tu ( https://www.google.pl/maps/@50.9388652,17.7958063,14z" onclick="window.open(this.href);return false; ), by iść w górę biegu rzeki Stobrawy. dalej prowadziła nas Stobrawa w końcu trzeba było przejść na drugą stronę rzeki żeby nie wracać tą samą drogą
może tędy? kolejowy most przez rzekę na nieczynnej trasie Namysłów-Opole chyba jednak zbyt ryzykowne...
o tu przejdziemy nie ryzykując połamanych nóg i wybitych zębów wiosna coraz bliżej...kwitnie leszczyna już na drugim brzegu
Re: Stobrawski Park Krajobrazowy i okolice (ogary i przyjaciele)
idziemy dalej...
mijamy piękne brzozowe zagajniki
robimy pętle i zmierzamy w kierunku powrotnym wzdłuż stawów hodowlanych
a to kolejny dowód że wiosna coraz bliżej
ale tu pięknie... aż się żyć chce i Bogu dziękować za takie cuda
obok stawów są bardzo urokliwe mokradła...
a tu zamarznięta tafla wody... ale na łyżwy to by się teraz nie odważył
i pies i ja
i kolejna zapora
a tu przeszły mnie delikatne dreszcze... dom wygląda na opuszczony a z komina leciał dym (przypomniał mi się film "Zły skręt. Droga bez powrotu")
czas wracać
i z powrotem obok samochodu... zmęczeni ale zadowoleni
a teraz do domu i pod prysznic
i pies i ja

- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
Fajny spacerek i piękna okolica. Szkoda, że daleko od nas.

szkoda, bo w towarzystwie zawsze raźniej
mimo odległości zapraszamy
mimo odległości zapraszamy

Nasze okolice! My z drugiej strony Parku.
Polecam okolice!

- 1e2w3a
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Ja z Aresem będę w Stobrawskim Parku najbliższy wekend, możemy się spotkać na jakimś "neutralnym" gruncie. My już trochę znamy te okolice, i uważam że warto przyjechać, bo okolica piękna i Ares aż się rwie do lasu.Monigry pisze:Nasze okolice! My z drugiej strony Parku.
Polecam okolice!
Pozdrowienia dla naszego towarzysza spacerów - Oskara.

Dzięki za propozycję, ale niestety Śmiała ma lekkie komplikacje z ranką uda. Wczoraj była ściągana ropa, bierze antybiotyki. Nie chcę jej forsować. Lepiej niech leży i odpoczywa póki co.1e2w3a pisze:Ja z Aresem będę w Stobrawskim Parku najbliższy wekend, możemy się spotkać na jakimś "neutralnym" gruncie. My już trochę znamy te okolice, i uważam że warto przyjechać, bo okolica piękna i Ares aż się rwie do lasu.Monigry pisze:Nasze okolice! My z drugiej strony Parku.
Polecam okolice!
Pozdrowienia dla naszego towarzysza spacerów - Oskara.
- Załączniki
-
- Ranka malutka, ale wredna.
- IMG_20150217_173457.jpg (166.57 KiB) Przejrzano 6968 razy
- 1e2w3a
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
To niech się dobrze wykuruje. Życzymy szybkiego powrotu do pełnej sprawności.Monigry pisze:Dzięki za propozycję, ale niestety Śmiała ma lekkie komplikacje z ranką uda. Wczoraj była ściągana ropa, bierze antybiotyki. Nie chcę jej forsować. Lepiej niech leży i odpoczywa póki co.