Pasja/Rewia Nadbużańskie Granie i Tomkowy Zagaj oraz nasza Fatra Sfora Nemroda i ich wspólna Jagna.

Awatar użytkownika
śmiga
Gadu-Gadu: 0

Re: Pasja/Rewia Nadbużańskie Granie i Tomkowy Zagaj

Post autor: śmiga »

U nas podobnie było z tą ilościa śniegu. Ale musze powiedzieć,że ta zima mi pasuje w tym roku. Możemy codziennie być w lesie (wózkiem łatwiej wjechać) i Śmiga też może sie wybiegać :D
Śmiga(Okowita z Olfactus)
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Bardzo twarzowy kubraczek :)
Zagajek na ostatniej focie jaki posągowy :marzyc_2:
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Niech się Pasia nie martwi. U nas nawet Zbyś czasami musi w kubraczku posiedzieć jak mrozik większy a on na pańcie czeka. Nie wspomnę o chudych salukach. :mrgreen: Choć tej zimy jakoś bez kapotek się obeszło. :mrgreen: Kobiecie we wszystkim pięknie. :marzyc_2: :marzyc_2:
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Hekate pisze: Patrzę na foty i odnoszę wrażenie, że Pasia nawet w kubraku, porusza się (jak zwykle) dostojnie. :marzyc_2: Widać, nie szata zdobi...
Oj Hekate Bardzo Dziękuję za taki komplement - miłe bardzo :) .
nulka pisze:
Zapamiętujemy białe pola,
Lepiej niech to słonko świeci i rekonwalescentka dochodzi do kondycji na tym słonku :) :silacz:
Chociaż my wolimy jak jest lekki mrozik i ziemia zamarznięta i łapki czyste ;)
Zagaju coś tęsknie wypatruje
Też zdecydowanie zmarznięte wolimy :). Zagaj lustruje na czym oko zawiesić, a tu nic wszystko schowane w lesie i krzakach po śnieżycy.
Ola i Dunaj pisze:Kubraczek pod brzuszkiem zapinany ?
Zapinany na rzepy na klatce i po bokach na żebrach.
Ewka pisze: A ja, mimo wszystko, chciałabym jeszcze trochę śnieżku... Zima jest, to ma być śnieg a nie potem z koszyczkiem wielkanocnym przedzieram się przez zaspy...
Ja też, chcę zimy bo lubię. Pańciostwo na górskie wyprawy teraz mnie nie zabiera, to tym bardziej nacieszyć się chcę.
Ania W pisze:Bardzo twarzowy kubraczek :)
Zagajek na ostatniej focie jaki posągowy :marzyc_2:
Dzięki za komplement.
Zagaj posągowy, jakie to dobre określenie dla niego. Nawet jak był młody i ....miał od zawsze momenty gdzie stawał i doglądał "swoich" ukochanych stworzeń.
qzia pisze:Niech się Pasia nie martwi. U nas nawet Zbyś czasami musi w kubraczku posiedzieć jak mrozik większy a on na pańcie czeka. Kobiecie we wszystkim pięknie. :marzyc_2: :marzyc_2:
Jak Zbyś może, to ja tym bardziej, bo on i kanapy ma i świat zwiedza :).
Moje babcie też powiedziały mi, że takiej damie nawet w kubraczku ładnie.
Awatar użytkownika
ketrin

Post autor: ketrin »

dobrze że Pan kupił wdzianko i wreszcie Pasia mogła na spacer wyjść :happy3:
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

ketrin pisze:dobrze że Pan kupił wdzianko i wreszcie Pasia mogła na spacer wyjść :happy3:
Ja już od 2 tygodni nawet na ogród wychodziłam w kubraczku. Zagaj jeden raz też miał okazję :sekret:
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

A gdzie fota? Myślę, że Zagaj bardzo przystojnie w kubraczku wyglądał.
Awatar użytkownika
endo

Post autor: endo »

Pasia, modnisia z ciebie :marzyc_2: Pozdrawiamy bardzo cieplutko :hi_1:
Obrazek
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

hania pisze:A gdzie fota? Myślę, że Zagaj bardzo przystojnie w kubraczku wyglądał.
Żaden z Panów nie pozwoli na zrobienie zdjęcia w ubranku takim ;).
endo pisze:Pasia, modnisia z ciebie :marzyc_2: Pozdrawiamy bardzo cieplutko :hi_1:
Dziękuję i również pozdrawiam!!!

Zaległości mamy z ostatniej naszej niedzieli, a że tydzień pracy dobiega końca to chciałabym Wam opowiedzieć, gdzie Zagaj spacerował, biegał i poznawał inne psiaki.
Pojechaliśmy do babci w Złotym Stoku. Ponieważ babcia ma zapalenie oskrzeli, ja po zapaleniu płuc, więc ustalono, że zostajemy razem w domu :).
Pańciostwo z Zagajem pojechali w górki, kierunek to wieś Horni Lipova.
Potem udali się na piechotkę do Leśnego Baru bez barmana, który jest pomysłem leśniczego z tego lasu.
Wiadomość o tym barze pańcia wyczytała już jakiś czas temu w gazecie "Sudety".
Ostatnio ukazał się świetny artykuł w innej gazecie i to zachęciło na biegówki w ten rejon:
http://m.wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,10 ... bonka.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Potem jeszcze napisała Ola Dunajowa zapytanie czy byliśmy w tym barze i podesłała kolejny ciekawy artykuł:
http://wyborcza.pl/51,75248,17380883.html?i=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Tym samym motywacja była, pogada sprzyjała, warunki śnieżne w Polsce mizerne więc moment idealny do zwiedzania kolejnych ciekawych tras u sąsiadów.
Leśniczy, który jest pomysłodawcą tego ciekawe miejsca rano dowozi prowiant, przygotowuje drzewo, ale nikogo nie pilnuje i nie podlicza, za to gaduła z niego wielki :).
Załączniki
Mijamy wieś od tyłu, aby Zagaj mógł iść spokojnie, a Pańcia się rozgrzewać.
Mijamy wieś od tyłu, aby Zagaj mógł iść spokojnie, a Pańcia się rozgrzewać.
Po lodzie, pod górę ciężko...
Po lodzie, pod górę ciężko...
Pierwszy cel osiągnięty. Widać Leśny Bar.
Pierwszy cel osiągnięty. Widać Leśny Bar.
Wilga II przybiegła na powitanie.
Wilga II przybiegła na powitanie.
Próbowała nawiązać "biegówkową" znajomość.
Próbowała nawiązać "biegówkową" znajomość.
Kasa, pod kasą jest puszka z drobnymi do wydawania sobie reszty :).
Kasa, pod kasą jest puszka z drobnymi do wydawania sobie reszty :).
Zagaj na moment był ochroniarzem baru, a konkretnie kasy barowej i od razu koleżanka próbowała się z nim zaprzyjaźnić - nie dawał się bałamucić, dumnie sprawował swoją funkcję.
Zagaj na moment był ochroniarzem baru, a konkretnie kasy barowej i od razu koleżanka próbowała się z nim zaprzyjaźnić - nie dawał się bałamucić, dumnie sprawował swoją funkcję.
Pan Leśniczy i polsko/czeskie rozmowy. Kompot grzeje się w garnku, niżej wino grzane na ogniu, a w tej wędzarni kiełbaski.
Pan Leśniczy i polsko/czeskie rozmowy. Kompot grzeje się w garnku, niżej wino grzane na ogniu, a w tej wędzarni kiełbaski.
Bar nie bywa bezludny. Ludzie często przychodzą na winko, zabierając z dołu sanki (zostawia je tam Leśniczy) i po winku na sankach mają 1,5 km zjazd w dół.
Bar nie bywa bezludny. Ludzie często przychodzą na winko, zabierając z dołu sanki (zostawia je tam Leśniczy) i po winku na sankach mają 1,5 km zjazd w dół.
Bar odwiedzili też inni leśni ludzie :).
Bar odwiedzili też inni leśni ludzie :).
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

Latem podobno piwko chłodzi się w strumyku (sprawdzimy :)), naczynia myje się samemu w wodzie płynącej z rzeczki.
Załączniki
Potem już biegli sobie z Zagajem fajnie.
Potem już biegli sobie z Zagajem fajnie.
W zimowej scenerii.
W zimowej scenerii.
Próbowali różnych metod.
Próbowali różnych metod.
Tu jest Horni Bar, zimą zamknięty, latem na tej wysokości tylko złoty napój, teraz rzeźby lodowe.
Tu jest Horni Bar, zimą zamknięty, latem na tej wysokości tylko złoty napój, teraz rzeźby lodowe.
Po prawej Stoki narcierskie w Ramzovej. Po lewej Szerak 1351 m.n.p.m.<br />Góra położona jest na głównym europejskim dziale wodnym między zlewiskami Mórz: Bałtyckiego (dorzecze Odry) i Czarnego (dorzecze Dunaju
Po prawej Stoki narcierskie w Ramzovej. Po lewej Szerak 1351 m.n.p.m.
Góra położona jest na głównym europejskim dziale wodnym między zlewiskami Mórz: Bałtyckiego (dorzecze Odry) i Czarnego (dorzecze Dunaju
I na dole, miejsce parkingowe sanek.
I na dole, miejsce parkingowe sanek.
ODPOWIEDZ