OGARY POLSKIE z Poniatowskiego Dworku

Awatar użytkownika
ania N
Gadu-Gadu: 0

Re: Husarz i Mina w Poniatowskim Dworze

Post autor: ania N »

Jak tak czytam wasze początki pracy z Husim przypomina mi się jak my zaczynaliśmy raczkować z Fiordem. ;) Najlepsza zabawa była w szukanie dzieci w zbożu :gleba:

Koniecznie się jakoś trzeba umówić, jak nam się trafi fajny "okaz" do założenia ścieżki to damy znać. Może akurat "czasowi" będziecie. Zawsze warto spróbować psa na ścieżce zakładanej przez obcego ludzia. ;)
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Poniatowski Dwór
Kontakt:

Post autor: Poniatowski Dwór »

:szacun_1: :szacun_1: :szacun_1: bardzo prosimy - dawajcie znac :prosze_1: :prosze_1: :prosze_1: będziemy chcieli przyjechać. A jak się jeszcze trochę podszkolimy to będziemy do nas zapraszać - mamy w rodzinie myśliwego, więc okazy u nas będą sie trafiać... :piwko:
z Poniatowskiego Dworku pozdrawiają Ania i Łukasz z dziećmi
oraz AS-ANI, HUSARZ, FELIX, MINA, ARIADNA i ZADZIOR
https://www.facebook.com/Ogary-Polskie- ... 921752356/
Kontakt do HODOWLI 515061115
Awatar użytkownika
Poniatowski Dwór
Kontakt:

Ania W pisze: Chciałam tylko zaznaczyć dla tych mniej zorientowanych, że w mniej staropolskich blokach też można piec chleb i robić nalewki....
oczywiście :silacz: - zawsze chodzi przede wszystkim o człowieka i jego pasje a nie o miejsce...
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

Fajna wędzarnia :fiufiu:
Obrazek
Awatar użytkownika
Monigry

Post autor: Monigry »

Poniatowski Dwór pisze:A z czystej ciekawości próbowaliście z Miną...
Próbowałam, ale nie była za bardzo zainteresowana...Ewidentnie jest z tych suczek, co na spacerze pilnuje Pańci i ciągle się na nią ogląda...Husi w tym czasie szaleje, znika ( :strach_2: ), Minka czasem pogoni za nim po polu, ale w lesie pilnuje sie bardzo.
I chyba będzie sie pilnowac jeszcze bardziej po niedzielnym wydarzeniu:
poszliśmy na spacer (wyszło pewnie z 10 km),i gdy wracaliśmy to obydwa psy poszły przez pola za koziołkami (całe stadko czegoś sarenkowatego biegało w te i z powrotem) i znikły.... :strach_2: :strach_2: :strach_2: :strach_2: ...... a tu w końcu zaczynało robić się ciemnawo, więc ruszyliśmy w kierunku domu, licząc że zaraz pieski nas dogonią... ..... ..... ..... Husi dogonił.... a Minki ciągle nie było. Zostawiłam otwarta bramę... a tu noc sie zrobiła a Minki nie ma...w końcu nie wytrzymałam - wsiadłam w samochód (świeżutko umyty :zly2: ) i na długich światłach wjechałam powolutku w leśna ścieżkę... tylko słyszałam jak po karoserii strzelają gałęzie.... przejechałam prawie cały las.... deszcz pada... strach wysiąść i gwizdać... i nagle :happy3: Minka wyłoniła sie z za zakrętu... - szła prościutko na mnie :happy3: . Gdy przywiozłam ja do domu to nikt nie mógł uwierzyć,.... że chyba po prostu sie zgubiła i że miałam takie szczęście ją tak szybko znaleźć..... UFFFFFFFFFFFF :uff:
No to jakaś plaga. Ostatnio na polowaniu Śmiała plątająca się cały dzień przy mnie poszła nagle za psem z naganki, który cofnął się za dzikiem. Nic nie pomogło. Zniknęła. Po miocie okazało się, że psy nie wróciły do naganiaczy. Nogi z waty mi się zrobiły, tętno wzrosło. Zacząłem szukanie. czas dłużył się niemiłosiernie... Obszedłem kwartał z 3-ch stron i psów ani widu, ani słychu. Zacząłem tracić nadzieję, gdy nagle przez odległa przecinkę coś śmignęło. No to pędem w tamtą stronę. Dotarłem po kilku minutach zrezygnowany gdy nagle z gęstwiny wyleciał jeden piesek i drugi. Oczywiście obydwa doszły do wniosku, ze polowanie to wielka nuda i lepiej pobiegać sobie o całym terenie...
Awatar użytkownika
aganowaczek

Post autor: aganowaczek »

"wizualnego smacznego"...dobre sobie :zly1: :gleba: Mnie tak ślina pociekła, że zagluciłam komputer :gleba:
Fajna wędzarnia :silacz:
Minka jak prawdziwy ogarek "poszła w las" - cóż zrobić... Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło :uff: :uff: :uff:
Pozdrawiamy przedświątecznie :piwko:
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Awatar użytkownika
Basia
Gadu-Gadu: 3582961

Post autor: Basia »

aganowaczek pisze:"wizualnego smacznego"...dobre sobie :zly1: :gleba: Mnie tak ślina pociekła, że zagluciłam komputer :gleba:
nie czuj się osamotniona w pluciu na kompa na widok tego mięcha. Ja z rozpaczy dopadłam pestki dyni i słonecznika (bo nic innego w zasięgu nie mam).

Ania, Ty następnym razem nie zamieszczaj zdjęć tylko wyślij taką szyneczkę
Pozdrawiamy,
Basia i Zuzia
Awatar użytkownika
Poniatowski Dwór
Kontakt:

PS. na szyneczkę zapraszam... zawsze i chętnie...

a teraz wklejam (mam nadzieję, że prawidłowo) filmik - jak Husarz tropi (właściwie końcówkę) Scieżka wyszła mi ponad kilometrowa (na 100 ml farby) bo w trakcie robienia zawiesił mi sie krokomierz i dopiero prawidłowo zmierzyłam ją idąc z Husim. Mąż mój nagrywał i pięknie pokazał oznaczenia trasy (tym razem kredą czerwoną - ale wygląda jak różowa, do tej pory znaczyłam ścieżki bibułą karbowaną) Husarz - bystrzacha szybciej znajdował tę zakręconą ścieżkę niż ja (prawie bym uwierzyła, że widzi oznaczone drzewa ale wiem,ze nie widzi) - dzika znalazł sprawnie i już był gotowy tropić dalej....
https://www.youtube.com/watch?v=6-GeB9P ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
aganowaczek

Post autor: aganowaczek »

:silacz: :piwko: :zgoda:
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego