nieOGARnięty blog:)

Awatar użytkownika
miszakai
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: nieOGARnięty blog:)

Post autor: miszakai »

Dzięki Ania, czekałam czy napiszesz coś pozytywnego bardziej. Chcę spróbować. Kotek ma ok. 3 miesiące. Nie dam Go zjeść :obraza_1: Ja jednak utopijnie wierzę, że zwierzęta jakie dobiorę do naszego stada mają się jeśli nie lubić to przynajmniej szanować i dbać o siebie. I tego będę się trzymać. Ona jednak nigdy nie zagryzła poza myszami żadnego malucha w sensie wieku. Małego znalezionego zajączka podniosła ale nie zacisnęła zębów, oddała go nam...Kotek będzie na próbę u nas, nie dam Go skrzywdzić; najwyżej się poddamy :niewka:

Dołożyłam 3 Śliwki do posta powyżej:)
Dziękuję Wam za kontakt i zdjęcia przesłane - wszystkich dzieci. Bardzo jestem dumna z Was i jeszcze raz życzę kolejnych półroczków w zdrowiu i szczęściu ludzko-psim.
Obrazek
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

SARABANDA pisze: Śpiewkę biorę od ręki :marzyc_2:
Spodobała Ci się w komplecie z lodówką i ogrodem co :)?
Miejscówkę w kuchni ma prawie jak Zagaj.
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Ja Śpiewkę regularnie dostaję na fotkach jako strażnika lodówki :) w wersji siad, waruj, leż itd. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

I tu Kasiu nie masz racji :jezyk: Musiałam jeszcze raz obejrzeć zdjęcia po Twojej uwadze. Jednak Śpiewka jest na pierwszym planie, ale chyba wiem do czego pijesz (niesłusznie) :D
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Ja tylko się śmieję.
Awatar użytkownika
CalmaS

Post autor: CalmaS »

miszakai pisze:Ok, mam praaawie komplet:) Śmiga od kilku dni na nowych śmieciach (czytaj dom) i jak się ogarną doślą aktualne fotki. A na zdjęcia Śmiałej czekam na jej blogu. Reszta po kolei...
Śliwka, Świt, Śniada...
Plus zdjęcia Śnieżki na jej własnym blogu:)
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Nooo, brawo za dyscyplinę moich domków :silacz: :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Ewka

Post autor: Ewka »

Najlepsze życzenia na pół roczku. :piwko:
Aż się cieplej robi, kiedy się widzi takie zadowolone mordki i zakochanych w tych mordach opiekunów :marzyc_2:
Byleby w sercu ciągle maj!
Awatar użytkownika
Eni

Post autor: Eni »

Ja tam miałam z różnymi psami doświadczenie (myśliwskimi także) i w zasadzie to prawie każdego da się do kota (nie tylko młodego) przyzwyczaić. Tylko trzeba dawać psu znać, jak nie należy się bawić i że kot jest też członkiem stada (a jego miska nie jest jadłodajnią ogara). Bardzo mało jest psów z instynktem morderczym do kotów, co zupełnie nie wyklucza gonienia uciekającego kota - bo to robi prawie każdy pies, z tym, że po zatrzymaniu się kota nie następuje atak, ale zapraszanie do zabawy.

Jeśli suczka ma instynkt opiekuńczy, to może być mały kotek, choć większą frajdę miałaby z podrostka lub dorosłego, który ma zabawowy i otwarty charakter - kota płochliwego i nerwowego przekonuje się ciężka pracą do psa (co też robiłam).

Jeśli kot jest z nami oswojony, to można go pokazywać psu, trzymając kota na kolanach. Jeśli jesteśmy dla niego nowi, to warto znaleźć kotu bezpieczny punkt obserwacyjny i stosować warunkowanie w uczeniu zwierzaków, że ten drugi jest fajny.
Awatar użytkownika
nulka

Post autor: nulka »

Ja tak mam ochotę sprawdzić to na Zojce ,ale szkoda kota :mysl_1: ;)
ODPOWIEDZ