Wejdź na strony tam masz motywy i kształty.
Ja też, ale mam przerwykasiawro pisze: (...) amok już mi nie grozi bo ja z tych "rozsądnych za bardzo jestem"(...)
Były, ale ceramiczne dokładnie takie same jak w tamtym roku. Drewniane pojawiły się raz i nie ma.ketrin pisze:a kapliczek w tym roku nie było?
Lampki są nie w tej firmie co Ty masz jabłuszkaAnia W pisze: Lampki bardzo mi się podobają i jakby były "jabłuszka" to nie wiem czy nie skusiłabym się na taką właśnie do kuchni
Ja właśnie mimo całej miłości do ceramiki z Bolesławca nie lubię jeść z grubych zdobionych talerzy i nie wyobrażam sobie zastawy całej takiej. Talerze duże najlepsze są wg mnie cienkie i duże, najlepiej białe jak w eleganckiej restauracji. Bolesławiec wolę w dodatkach - miskach, miseczkach, paterach itd. Lampy jakoś tak do abażurów niedopasowane jak dla mnie. A z kubków mam kilka kształtów a i tak wszyscy najbardziej lubią taki tradycyjny kształt - nie za wąski nie za duży - chyba 250 ml albo 300 on ma...kasiawro pisze:Poza tym w tym roku kupiłam talerze śniadaniowe z bolesławca, a wcześniej jadłam z talerzy Porcelana Książ i zdecydowanie lepiej mi i Tomkowi się je z cieńszych, lżejszych talerzy - takie małe skrzywienie